Home \ dyr
 

Kjøp en katt som kjæledyr.

 

Mange mennesker liker å dele sine liv med dyr og katter er blant de vanligste kjæledyrene. Mens du kjøper et nytt kjæledyr er et spennende forslag, er det viktig å huske at katter er levende vesener med mange behov. Å skaffe en katt som kjæledyr er det viktig å vurdere ansvaret for eierskap og velge riktig katt for deg og din livsstil, slik at du begge kan nyte livet sammen!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vurder kravene til en katt  ,

    
   
 1.            1      Spør deg selv hvorfor du vil kjøpe en katt. Det er viktig å forstå motivasjonen bak ønsket om at en katt skal velge den beste mulige katten for deg. Vanlige grunner er:  
    
  • Ønsket om ubetinget kjærlighet og konstant samfunn
  •  
  • Fyll et gap som skyldes tap av et annet kjæledyr eller følgesvenn
  •  
  • Ønsket om å ha en venn til barnet ditt mens du lærer ham å ta ansvar
  •  
  • Ønsket om å ta vare på deg hver dag
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder om du er klar for den lange forpliktelsen. Å ha et kjæledyr er et stort ansvar, og beslutningen om å kjøpe en katt kan bety at du har det ansvaret for 15 til 18 år. Det er viktig at du forstår at denne katten vil være en konstant følgesvenn for det neste tiåret eller mer, men også en konstant forpliktelse i ens liv. Pass på at du er klar til å ta vare på en katt gjennom hele livet ditt og livet ditt før du går et skritt videre.       
 4.  
 5.             3      Bestem om du har råd til å få en katt for deg. I tillegg til den opprinnelige kostnaden for en katt, som kan være veldig høy hvis du vil gå til en oppdretter, må du også vurdere driftskostnadene. Husk at du også må betale for mat, for besøk til veterinæren, hundetiketter, innsetting av mikrochips og andre ting som virkelig kan legge opp raskt. ASPCA anslår at bare det første året koster en kattseier ca € 1.035.        
 6.  
 7.             4      Vurder andre komplikasjoner ved å eie en katt. Kanskje du virkelig vil kjøpe en katt og kanskje til og med ha ressursene, men det er noen andre krav du bør vurdere før du bestemmer deg for at en katt er det riktige valget på dette tidspunktet i livet ditt er:  
    
  • Har du andre kjæledyr og vil de svare godt på en ny katt?
  •  
  • Har du lov til å holde kjæledyr i leiligheten din?
  •  
  • Gi jobben din og privatlivet deg tid til å ta vare på og samhandle med en ny katt?
  •  
  • Hva ville du gjøre med katten din når du gikk på ferie?
  •  
  • Har du eller noen andre som ofte behandler katten, allergi mot katter, katthår, smuss eller dander?
  •  
  • Har du barn som kanskje trenger en katt med et visst temperament?
  •  
                   
 8.  
             

    2      Bestem hvor du skal se etter den perfekte katten  ,

    
   
 1.             1      Gå til lyet. Mens de fleste katter fra lyet er kryssraser, er det også mulig å finne renrasede katter i et dyrs husly. Å ta over en katt fra lyet betyr at den har blitt undersøkt av veterinæren og er ofte allerede kastrert eller sterilisert før levering. Dette er en av de billigste alternativene, og å ta en katt gir henne også en sjanse i livet, noe som er bra.        
 2.  
 3.             2      Kontakt en redningsgruppe. Det er mange organisasjoner som er forpliktet til å redde katter og finne noen til å ta vare på dem. Noen organisasjoner tar hver type katt, mens andre bruker seg til å redde bestemte raser. Søk litt på internett eller kontakt ditt lokale husly for anbefalinger som de ofte jobber sammen. Mange redningsgrupper belaster ikke en royalty og har i stedet et anbefalt "donasjonsbeløp" som er ganske lavt.        
 4.  
 5.             3      Unngå dyrebutikker. Vær veldig forsiktig med å kjøpe en katt fra dyrehagen. Mange av disse kattunger kommer fra storskala gårder som fokuserer på å avle så mange katter som mulig, i stedet for å avl på en trygg måte for noen høykvalitets søppel. Disse kattene blir ofte født med medfødte lidelser og blir oppdrettet i trange, overfylte forhold som kan føre til atferdsproblemer. I tillegg koster de mye mer penger enn å kjøpe en katt fra et lyst- eller redningshold. Ofte koster de flere hundrevis av euro.        
 6.  
 7.             4      Forskning avlere. Hvis du tenker på en bestemt rase, gjør et grundig søk for å finne en anerkjent oppdretter med godt omdømme. Siden renrasede katter er også mye dyrere (hundrevis eller tusenvis av euro), må du undersøke gjennomsnittsprisen, slik at du vet om du betaler et anstendig beløp eller ikke.        
 8.  
 9.             5      Ta en bortkommen hund med deg. Det er viktig å først avgjøre om katten i spørsmålet faktisk er en svindelhund. Finn "missing" eller "flyktige" flygeblad i nabolaget ditt, kontakt leirene og ta katten til veterinæren for å se om den har en mikrobrikke. Hvis det er en kjedelig hund, er det svært viktig at du tar katten til veterinæren slik at hun blir undersøkt for sykdommer og umiddelbart nøytrert / sterilisert.        
 10.  
             

    3      Velg den beste katten  ,

    
   
 1.             1      Undersøk temperamentet i forskjellige løp. Ulike kattraser har forskjellige egenskaper, og det er viktig å gjøre noen undersøkelser for å bestemme den beste rasen for din livsstil. Mens mindre enn 10% av katter i en bestemt ras betraktes som "rase", forstår rasengrupper generelt, selv om du vedtar en vanlig huskatt:  
    
  • Naturlige raser: Disse kattene har en lang, tykk kappe som utviklet seg i et kaldt klima, en tung, ganske kvadratisk kropp, og de er den mest stillesittende gruppen av de tre rasegruppene. Vanlige raser i denne gruppen er amerikanske og britiske shorthair, persiske og Maine Coon katter.
  •  
  • Semi-Alien eller Hybrid: Disse kattene regnes som en mellomgruppe og har litt ovale øyne, litt kileformede hoder og en slankere, mer muskuløs kropp enn de andre rase. De har forholdsvis moderat energinivå, bortsett fra rase av byerne, som er veldig energiske. Andre vanlige raser i denne gruppen er Russian Blue og Ocibat.
  •  
  • Orienteringene: Disse kattene kommer fra varmere klima og har derfor mindre kroppsfett, en lettere frakk og svært lange ben, haler, ører og kropp. Denne gruppen er den mest aktive og snakkesalige av de tre rasebredgruppene. Vanlige raser i denne gruppen er Siamese, Burmese og Cornish Rex.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder kattens alder som passer best for deg. Det er viktig å vurdere tiden du må trene og leke med katten, samt dine forventninger om deres oppførsel. Hvis du jobber på heltid eller har små barn, kan det være best å adoptere en eldre katt som kattunger, og voksende katter gjør mye mer arbeid når det gjelder trening og opplæring. Hvis dette er din første katt, prøv å unngå katter som er svært krevende (med hensyn til oppmerksomhet, plass, etc.), da dette kan være for utfordrende for en nybegynner.       
 4.  
 5.             3      Finn en katt hvis personlighet passer deg best. Etter å ha studert litt for å bestemme den beste rasen for din livsstil, er det viktig å innse at dette bare er en vurdering. Arbeid med katten din personlig noen ganger før du tar en beslutning. I tillegg tilbyr dyrevernrådgivere ofte gode råd for å hjelpe deg med å finne en katt hvis personlighet passer deg.        
 6.  
 7.             4      Diskuter introduksjonen med oppdretteren eller lyet. Det er veldig viktig at hver katt du får, føles trygg og komfortabel med samspillet med andre mennesker og kjæledyr i livet ditt. Hvis du besøker oppdretteren eller lyet, ta dine barn, partner eller noen andre som har regelmessig kontakt med katten ved siden av deg. Hvis du allerede har kjæledyr, må du snakke med oppdretts- eller husrådgivere om den beste måten å bringe kjæledyrene dine sammen for å se om det er noen potensielle problemer.        
 8.  
 9.             5      Kontroller tydelige symptomer på sykdom. En oppdretter har en bedre forståelse av kattens fortid og tendenser, men en lyst eller redningsgruppe kan bare lage hypoteser om tidligere kattproblemer og rapportere deres nåværende tilstand. Selv om det ikke var noe lyst på å frigjøre en syk katt for levering, er det fortsatt viktig å utdanne deg om de vanligste tegnene på en sykdom hos katter, så du kan stille spørsmål og gjøre observasjoner:  
    
  • Endringer i vanninntaket (både mer og mindre å drikke) kan indikere at katten har diabetes eller nyresykdom.
  •  
  • Uventet vekttap eller vektøkning til tross for vanlige matvaner kan tyde på diabetes eller skjoldbruskkjertel.
  •  Halitose kan bety tannråte, tannkjøttsykdom eller fordøyelsessykdom, mens et søtt eller fruktig luktende pust kan være et tegn på diabetes.  
  • Vær oppmerksom på kattens vaner angående pleie. Når en perfekt velpleidede katt begynner å se seg ukjent, er det et sikkert tegn på en mulig sykdom. Alternativt kan overdreven grooming indikere at katten er veldig stresset eller engstelig eller har smerte eller allergi.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Begynn å forberede ankomst til katten din. Før du tar med katten din hjem, velg en veterinær på stedet og gjør en avtale innen de første dagene du går inn. Sørg for å spørre leiet eller oppdretteren for medisinske journaler. Få huset ditt i orden og kjøp alt katten trenger i huset ditt. Se "Hva du trenger" nedenfor for en liste.       
 12.  
             

    4      Få katten din hjemme  ,

    
   
 1.             1      Sett opp et område for katten din. Fordi katter er svært territoriale, kan det være spesielt stressende for en katt når det gjelder et hus fullt av nye lukter og mørke flekker. For å gjøre overgangen enklere må du opprette det ideelle kattområdet for katten din:  
    
  • Finn et lite sted som katten kan se som hjem for de første dagene eller ukene, ideelt med nok plass til mat- og vannskålene og søppelkassen og et sted å sitte og ta med ditt nye kjæledyr (sakte i begynnelsen) kan håndtere ham.
  •  
  • Fyll en søppelboks med ca 6 cm kattavfall og legg det et sted i det lille stedet, slik at katten din har noe privatliv hvor hun kan bruke den uforstyrret (for eksempel draper en klut over kanten av en benkeplate som et gardin ).
  •  
  • Hold maten og vannskålene skille fra søppelboksområdet.
  •  
  • Gi katten noe å klø på, f.eks. et skrapende innlegg eller en matte som du kan kjøpe i dyrehagen, helst i hvert rom. Hvis nødvendig, oppfordrer katten til å kløe her (heller enn på sofaen) ved å sette en liten kattemynte på skrapflatene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Led katten til ditt hjem i et kontrollert miljø. Hold dørene stengt og la katten lukte og høre det nye miljøet. Gjør dette med katten i esken hvis det er andre kjæledyr eller små barn. Vis katten ditt spesialområde du har laget for deg og hvor søppelboks, seng og fôr er.       
 4.  
 5.             3      Styr den nye katten langsomt til de andre kjæledyrene. Katter er svært territoriale dyr, så førtiltredelsen skal være sakte. Først må du holde kjæledyrene dine i separate rom og la dem lukte hverandre ved å gni hver med et håndkle og plassere dem i det andre dyret. Fôr dyrene på motsatte sider av en lukket dør og sakte åpne døren på forskjellige tider av dagen. Husk at det kan ta uker eller måneder å bli komfortabel med hverandre!        
 6.  
 7.             4      Forvent litt nervøsitet i løpet av de første dagene. Du bør anta at katten gjemmer de første dagene eller ukene og spiser ikke mye mat. Hvis du har andre kjæledyr, vær oppmerksom på at det vil ta en måned eller mer å bli vant til et nytt kjæledyr. Ikke tving katten til å komme til deg, og forstå at noen katter gjemmer seg en stund og ikke kommer ut når du er i nærheten. Bare gi katten tid!       
 8.  
 9.             5      Ta vare på katten din. Selv om katten gjemmer seg fra deg, skal du mate henne to ganger om dagen og gi henne alltid med ferskvann. Hvis katten er sjenert og unngår å spise i denne justeringsperioden, er det svært viktig at det får nok vann.        
 10.  
 11.             6      Ta katten din til veterinæren for den første uken. Ta med det på tide for å vaksinere og deworm hvis nødvendig. Sørg for å gi veterinæren alle dokumentene du har mottatt fra husly eller oppdretter. Det anbefales sterkt at du også har ditt kattimplantat en mikrochip slik at den kan identifiseres hvis den trenger eller mangler en operasjon.       
 12.  
 13.             7      Finn tegn på at katten din legger seg ned. Se når katten din begynner å utforske området utenfor det trygge området du har laget for henne, og åpne nå flere dører og utvide plassen hun kan ta. Ikke prøv å skremme katten i løpet av denne tiden! Når katten er klar til å leke, setter du lekene sine og jobber med henne så hun kjeder seg ikke. Katter elsker å leke!       
 14.  
 15.             8      Jeg liker å ha en katt. Nå som du har undersøkt den slags katten du kjøper, plukket og kjøpt katten, forberedte huset ditt til katten og ventet tålmodig på at den skulle bosette seg, nyte selskapet og kjærligheten til de nye katt! Obligasjonen du vil ha med hverandre er fantastisk og varer lenge.       
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (18)      
Dyr populær:
Sjekk om hunden din er sunn og fornøyd.

Lær enkle kommandoer til en Rottweiler valp.

Ta vare på en hund med søm.

Riktig bur for en kakadoo.

Ta vare på nyfødte hamstere.

Forhindre hårkuler hos katter.

Tren en Rottweiler.

Hold en Axolotl som et kjæledyr.

Bestem kjønn av en gullfisk.

Ta tak i en borte hamster.

Lag kalkun egg i inkubatoren.

Lær rotte triksene dine.

Bygg et reptilbur.

Bygg et reptilbur.

Ta vare på marsvin.

Fransk Bulldogs øvelse.

Bestem kjønn av en gullfisk.

Bli kvitt marmottene.

Registrere en musespindel.

Bading en gravid tispe.

Berolig en skremt kamel.