Home \ dyr
 

Mannlige og kvinnelige guppies gjenkjenner.

 

Guppies er populære kjæledyr og et attraktivt tillegg til et akvarium. Mannlige og kvinnelige guppies multipliserer veldig raskt når parring, men det er også kjent at de spiser avkom. Du kan lett gjenkjenne mannlige og kvinnelige guppies hvis de er minst en uke gammel. Du kan identifisere kjønn av fisken ved å se på kroppsformen, finnene og fargen.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Vurder guppy kroppsform og farge  ,

    
   
 1.            1      Se om kroppsformen er ganske slank eller rund. Kroppsformen til mannlige og kvinnelige guppies er veldig forskjellig og karakteristisk. Mannlige guppier har vanligvis svært slanke, lange kropper, mens kvinnelige guppies er vanligvis rounder og større enn hanner. Noen ganger er de til og med dobbelt så store som mannlige guppies.  
    
  • Hvis din kvinnelige guppy er gravid, kan kroppen hennes virke vakkert eller trangt og til og med klumpet. Det kan til og med bli rounder som barnets fødsel nærmer seg.  
  •  
  • Du kan bruke et forstørrelsesglass for å se på formen, størrelsen og fargen på guppyen din når den flyter rundt i akvariet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Merk størrelsen på guppy. Du måler størrelsen på dine guppies for å bedre bestemme kjønn. Kvinnegupper kan være opptil 6 cm lange og er betydelig større enn hannene. Mannlige guppies er imidlertid opptil 3 cm lange.        
 4.  
 5.             3      Se på guppens kropp for lyse farger og mønstre. Mannlige guppies er mer fargerike enn kvinner, og kroppene deres kan dekkes med lyse farger og mønstre. Kroppene og halerne til hannene kan være dekorert med oransje, blå, lilla, grønn, svart og hvitt prikker og striper. Med denne farge ønsker de å tiltrekke seg en kvinnelig partner.  
    
  • Husk at det ikke er helt sikkert at guppy er mann bare fordi han har lyse farger og mønstre på kroppen. Det er guppy arter hvor hunnene er også veldig fargerike. Derfor bør du i tillegg til å fargelegge bruke andre fysiske egenskaper for å avgjøre kjøpet av din guppy. Du kan se på ulike typer guppies på Internett for å finne ut hvilken type guppy og å se de forskjellige farger og mønstre på haler.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk etter graviditetspunktet. Hvis du ser på kroppsform og farge på din guppy, bør du ta en nærmere titt og se etter et graviditetspunkt. Graviditetspunktet er et mørkt sted på undersiden av guppens hale og et tydelig tegn på en kvinne. Hannene har ingen graviditet poeng.  
    
  • Graviditetspoenget til en guppy-kvinne blir mørkere og større jo nærmere fødselen kommer. Når forfallsdatoen nærmer seg, kan du til og med se guttene i det svært nær graviditetspunktet. Når guttene blir født, blir graviditetspunktet lettere igjen. Hvis kvinnen er gravid igjen, blir han mørkere igjen.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Hent Guppy's Fins  ,

    
   
 1.             1      Se på guppens dorsalfin. Dorsalfinen er på toppen av fisken, ca 5 til 7 cm fra hodet. Male guppies har lengre dorsale finner som glir i vannet mens de svømmer rundt. Kvinne guppies har kortere dorsale finner som ikke glir i vannet mens du svømmer.        
 2.  
 3.             2      Se på formen på kaudalfinen. Den kaudale finen kan hjelpe deg med å bestemme kjønn av guppy. Male guppies har ofte brede, lange halefinner som er fargerike og har intrikate mønstre. Kvinnelige guppier har kortere svinfinner som ikke er så lange og lange som mennene.        
 4.  
 5.             3      Merk lengden og formen på analfinen. Den analfinen til en guppy er under fisken og er den mindre finen rett foran kaudalfinen. En guppy mann har en lang og smal analfin, med en svak spiss ende. Den bruker analfinen til å levere sæd til hunnen.  
    
  • En kvinne har imidlertid en kortere analfin, som er mer trekantet. Graviditetspunktet er rett over analfinnen.
  •  
         
 6.  
           Les mer... (10)      
Dyr populær:
Fjern utslipp fra hundens øyne.

Behandle diaré i cockatiels.

Vinn kjærligheten til katten din.

Hold gerbils.

Slik blir katten din kjent og elsket deg.

Bli kvitt fruktfluer.

Kunstig befruktning av kyr og kvier.

Lei en hund i snor.

Finn ut om katten din er døve.

Ta vare på en hund med søm.

Ta en katt uten transportboks til veterinæren.

Overlev et løveangrep.

Overvinne din frykt for slanger.

Pass på at flere katter kommer sammen.

Forhindre hoftedysplasi hos hunder.

Bygg et bånd med hunden din.

Kastrertyr og oksekalver.

Kjenne en traktespindel.

Ride en hest.

Rengjør et hamsterbur.

Udelbar rase.