Home \ dyr
 

Forhindre et haiangrep.

 

Haier er fryktelige rovdyr, men mennesker er sjelden på deres meny. Faktisk blir mange flere drept eller skadet av hunder, bier, slanger og mange andre dyr. Haier kan imidlertid være farlig, og alle som flytter på deres territorium, bør ha en sunn respekt for dem. Hvis du går inn i hai-bebodd vann, bør du vite hvordan du kan avverge et haiangrep, men det er enda viktigere å vite hvordan du kan redusere risikoen for angrep.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Ikke gå inn i vannet som rammes av haier. Den beste måten å unngå haiangrep på, er ikke å gå inn i vannet der de bor. Selvfølgelig betyr det at du bor ut av havet, men det betyr også at du ikke går inn i elvemunningen, kystnære elv og innsjøer. Spesielt kan den farlige tyrhaien også leve i ferskvann. Disse store haiene er kjent for å følge elver langt inn i landet. De har til og med blitt sett i Amazonas, 4.000 kilometer innlandet, og i Mississippi på Illinois høyde. Hvis du ikke kan hjelpe det, prøv i det minste å unngå faresonen.  
    
  • Merk advarsler. Kystområder hvor haier nylig er sett, bruker ofte advarselsskilt, og selv om disse ikke er der, kan lokalbefolkningen være i stand til å varsle deg om potensielle farer. Sørg for å holde seg borte fra vannet hvis du har blitt advart før du kommer inn i vannet.       
  •  
  • Unngå bratte bakker og områder mellom sandbaner. Disse er blant de mest populære habitatene av haier.       
  •  
  • Unngå vann som er forurenset av kloakk. Haier er tiltrukket av slike områder. Det er selvfølgelig ikke den eneste grunnen til at du bør unngå forurenset vann.       
  •  
  • Unngå å svømme i nærheten av fiskeaktiviteter. Haier kan komme for en matbit fra fiskenes nett eller lengdelinjer, og de kan bli tiltrukket av lokker eller kassert fisk. Når du ser sjøfugl som rushing mot vannet, er det en ganske god sjanse til å fiske eller mate hvor som helst - selv om det ikke finnes fiskebåter.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vet om haier. Det finnes mer enn 300 forskjellige hajararter, men svært få anses å være farlige for mennesker. Faktisk er det tre arter - den hvite haien, tigeren hai og oksen haier, som står for det store flertallet av menneskelige dødsfall. Disse haiene er vanlige i kystvann rundt om i verden, og hvis du ser dem eller vet at de er til stede, bør du forlate vannet så fort som din egen sikkerhet tillater det. The Oceanic Whitetip Reef Shark er mer vanlig i åpent hav og kan også være aggressiv. Finn ut hvilke typer haier som kan være til stede der du vil gå inn i vannet, men husk at enhver hai over 1,80 meter bør betraktes som potensielt farlig.        
 4.  
 5.             3      Bær et våpen. Hvis du dykker i farvann der det er sannsynlig å støte på haier, bære et spyd eller harpun. Under ingen omstendigheter bør du provosere et hajangrep eller kaste deg i falsk sikkerhet på grunn av disse våpnene, men hvis angrepet, kunne de redde livet ditt.        
 6.  
 7.             4      Klær passende. Opphold med matte badetøy og våtdrakter, som lyse eller glitrende farger med høy kontrast kan tiltrekke seg haier. Unngå å ha på seg smykker, ettersom lysrefleksjonen av slikt tilbehør ligner lysets refleksjon på fiskens skalaer, og du kan derfor være potensiell mat i en hai. Dekk din dykkeklokke med ermet på våtdrakten din. På samme måte bør du unngå eller dekke ujevn bruning, da kontrasten gjør det lettere for deg å se haier. Lys gul eller lyse oransje, typisk for redningsvester og livsoppdrift, kan være tiltalende for haier, men hvis du er i det åpne hav, vær oppmerksom på at disse fargene vil gjøre deg mer synlig for redningsmenn.        
 8.  
 9.             5      Vær årvåken. Du kan møte alle slags farer når du dykker, surfer eller svømmer i havet eller kyststrømmene, og du bør alltid være våken. Vær forsiktig med alt du gjør og vær oppmerksom på omgivelsene dine. Hvis du ser en hai, må du aldri miste det før du er trygg på land eller i båten.        
 10.  
 11.             6      Flytt elegant. Unngå å lure deg rundt på overflaten av vannet og prøv å svømme rolig hele tiden. I nærvær av haier, unngå plutselige eller ukontrollerte bevegelser, da de vil tiltrekke deg oppmerksomheten og, verre, få deg til å føle deg såret. Hvis du ser en hai i nærheten av deg under dykket, flytt så lite som mulig for å unngå å ta hensyn til det og ikke true det.        
 12.  
 13.             7      Svømming i en gruppe. Uansett farene ved haier, bør du unngå å svømme alene. Men når haier er til stede, er det enda viktigere å reise med en partner eller gruppe. Haier er mindre tilbøyelige til å nærme seg og angripe en gruppe mennesker, og hvis et medlem av gruppen blir angrepet, er hjelp på stedet. Når du dykker i nærvær av haier, bør et medlem av gruppen være ensam ansvarlig for å observere haiene og oppdage atferdsendringer.        
 14.  
 15.             8      Gjenkjenne aggressiv oppførsel. Sharks som svømmer sakte og roligt er ikke normalt farlige. De kan nærme seg dykkere, men de er vanligvis bare nysgjerrige når de gjør det. Når en hai gjør plutselige bevegelser, svømmer raskt, beveger seg på en ukontrollert måte, eller viser tegn på aggressivitet eller irritabilitet, ved å sette sine brystfinner ned, bøye ryggen, stikke hodet og zigger eller stormer rundt - han kunne vurdere et angrep. Svøm raskt og stille, ta deg ut av skadeens måte ved å enten komme ut av vannet eller trekke seg tilbake til et forsvarssted og forberede seg på å forsvare deg selv.        
 16.  
 17.             9      Hold deg unna vannet ved soloppgang og skumring. Haier er mest intense i disse tider, og du kan se dem verre gjennom mørket. I områder som besøkes av haier, bør du unngå å svømme i skyfri dager, da lysintensiteten tilsvarer lysintensiteten til soloppgang og skumring når du jakter på haier.        
 18.  
 19.             10      Hold deg unna vannet når du bløder. Ikke gå inn i vannet med et åpent sår. Kvinner trenger ikke å bekymre seg for deres menstruelle blødninger som tamponger hjelp. Det er ikke engang sikkert at svømming uten tampong ville være et problem i denne forbindelse, da mengden blod levert under et 30-45 minutters dykk er relativt lavt.        
 20.  
 21.             11      Unngå å provosere haier. Litt mindre enn halvparten av dokumenterte hajangrep skyldes provokasjon eller trakassering av haier, spesielt av dykkere. Bruk sunn fornuft og gi haier mye frihet. Ikke prøv å fange eller røre haier. Ikke kjør henne inn i hjørnet og ikke prøv å nærme dem for å ta bilder. Men hvis du trenger å bevege deg rundt, bruk et våpen for å være sikker (se notatene ovenfor).        
 22.  
 23.   12     Ikke urinere i vannet.               
 24.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Dyr populær:
Holde et fellesskap av kvinnelig kampfisk.

Lær en hund å smile.

Ta vare på en skilpadde.

Ta en kylling.

Ringer en katt.

Hold en geit.

Behandle Arthriris hos hunder.

Finn en gressslange.

Endre vannet i en fiskeskål.

Bestem konsentrasjonen av en løsning.

Gi en fugl fløyet mot et glass.

Unngå insektbitt under søvnen.

Overvinne din frykt for slanger.

Rengjør et akvarium.

Lag leker til en kanin selv.

Ta vare på en sunn skilpadde.

Diagnose og behandle hundens kløende hudproblemer.

Rengjør sår på katter.

Utdanne katter.

Bygg en slugdeksel.

Trekk kattemynte.