Home \ biler
 

Eliminer tobakkens lukt i bilen.

 

Uansett om du skal skylde på at vennene dine kan bløte som 1940-VIPer i bilen din, eller hvis du nettopp har kjøpt et kjøretøy med en spesiell duftnote, er sigarett stink i bilen virkelig ekkelt. Heldigvis, med de riktige verktøyene og metodene kan du få det ut igjen. Rengjør din bil ren og håndter deretter søppelet med en kombinasjon av naturlige og kjemiske rengjøringsmidler. På kort tid vil det være en glede å komme i bilen igjen.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Start med grunnleggende rengjøring  ,

    
   
 1.            1      Rengjør mattene med en tepperensker og vakuum. En vanlig gammeldags tepperør skal være nok. Selvfølgelig kan du også få klubben til spesielt alvorlige tilfeller hvis lukten er veldig dårlig. Da bør du støvsuge mattene grundig. 
    
  • Hvis du ikke kan rengjøre matene ordentlig, sug dem i det minste. Det alene kan hjelpe, fordi det fjerner de minste partiklene, hvor sigarettstanken også har avgjort, og så blir du kvitt en del av lukten selv.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengjør askebeger. Det forklarer egentlig seg selv, ikke sant? Etter å ha tørket askebegeret, kan du spray det med en vanlig luftfrenser og tørk den av med et stykke kjøkkenrull. Så et meget tynt lag av luftfrysere forblir i askebeger - ikke nok til å gjøre askebegeret brennbart, men nok til å etterlate en behagelig duft.       
 4.  
 5.             3      Hang et mirakel tre i bilen eller bruk et klips for ventilasjon. Selvfølgelig, hvis du vil skjule det faktum at bilen din nettopp har gjennomgått en (åpenbart nødvendig) grundig rengjøring, så kan et påtrengende mirakel-trekke provosere de tilsvarende konklusjonene, men hvis du bare vil bli kvitt stanken, så kan et mirakel tre eller en duftplugg for ventilasjon vil fungere underverk.       
 6.  
 7.             4      Slå på oppvarming og ventilasjon og la frisk luft strømme inn i bilen i ca 30 minutter. Åpne dørene, slå på motoren og slå på ventilasjonen mens du fortsetter å rense bilen. Når du ser på bilen din på en annen måte, vil frisk frisk luft sirkulere gjennom interiøret og forbedre luftkvaliteten. 
    
  • Hvis du virkelig tror det kan være nødvendig, kan du også erstatte luftfilteret i interiøret. Dette filteret bør endres omtrent hver 20.000 til 25.000 km eller en gang i året. Hvis du ikke kan huske nøyaktig når han sist ble endret, gjør deg selv en tjeneste og bare forandre ham. Det kan gjøre en stor forskjell.            
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Bruk kjemisk rengjøringsmiddel  ,

    
   
 1.             1      Prøv stoff og stoffrenser. Spesielle rengjøringsmidler for tekstiler og møbeltrekk er også laget for å nøytralisere ubehagelige lukt. Sprøyt det på seter, matter og til og med setebelter - bare hvor det er ting i bilen. Deretter skal du rengjøre rengjøringen i materialet i henhold til instruksjonene med en myk og ikke for liten børste. 
    
  • Under visse omstendigheter er en antibakteriell rengjøringsmiddel best egnet ettersom den er spesielt effektiv mot sigarett lukt. Bare prøv det.            
  •  
  • Det gjør mye arbeid, men å fjerne setene før rengjøring kan ha en stor effekt. Mats og tepper er ofte funnet under setene, som er svært vanskelig å komme til, men de kan fortsatt absorbere mange ekkel lukter. Hvis du kan ta disse matene ut av bilen og rydde dem opp, kan du kjempe for sigarettstinken rett inn på baksiden av bilen din, og det kan gjøre en stor forskjell.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spray seter, matter og deksler med en spesiell kjæledyrspray. Det kan høres rart først, men det virker faktisk. Spesielt sprayene, som egentlig er ment å eliminere spesielt skarpe lukt som fra dyr urin, kan virke mirakler selv mot tobakk lukt. La deg bli bedt om det beste i dyrehandelen.       
 4.  
 5.             3      Bruk tørketrommel. Tørketørker kan også brukes til å holde bilen frisk. Bare sett noen kluter i bilen eller sett en åpen pakke med tørketrommel i bilen, for eksempel under et sete. Når solen skinner på bilen, vil varmen få klærne til å løsne en behagelig frisk duft. En pakke med tørketøy vil holde bilen fersk i lang tid, og det kan til slutt være billigere enn å bruke flere mirakeltrær. 
    
  • Etter en stund begynner tørketrommel også å hente ubehagelige lukt fra miljøet, samtidig som den friske duften minker. Det er derfor du bør bytte dem fra tid til annen.            
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hvis lukten fortsatt er veldig gjennomtrengende, kan du prøve å sende en tungt fortynnet rengjøringsmiddel gjennom ventilasjonene. Du kan fortynne en vanlig rengjøringsmiddel eller til og med en blekemiddel med vann. Deretter ser du etter luftstrålene, som vanligvis ligger under hetten rett foran vindruten. Start ventilasjonen i bilen og bruk en sprøyteflaske til å spraye i den fortynnede renseren. Hvis dårlige lukt blir sittende fast i luftluftene, vil du bli kvitt dem på den måten.       
 8.  
 9.             5      Shampoo alle stoffer i bilen. Påfør sjampoen direkte på seter og tepper og arbeid den med en børste eller klut (pensel fungerer best). Deretter absorberer du den gjenværende sjampoen med en spesiell støvsuger, som du kan låne på maskinvarebutikken eller bilforhandleren.       
 10.  
             

  Del 3      Bruk naturlige rengjøringsmidler  ,

    
   
 1.             1      Bruk kokesoda. Baking soda er naturlig deodorant og allsidig nok til å være nesten kriminell. Det er en fin måte, spesielt for stoffbelagte biler. Men hvis du har en spesielt dårlig lukt, trenger du også omtrent et halvt kilo natriumbikarbonat. Slik fungerer det: 
    
  • Stryk opp sodavann over så stor overflate som mulig over alle porøse overflater, det vil si matter, seter, takbekledning (distribuere den, for eksempel med en fjærstopp under dekselet) og hvor lukten ellers har løst seg.            
  •  
  • Sett opp natron i respektive overflate. Du kan bruke en fille, en børste eller bare dine hender.            
  •  
  • Vent minst 30 minutter eller til og med en hel dag. Jo lengre du venter, jo lengre kan natronen gjøre jobben sin og frigjøre din tøyde vogn fra stanken.            
  •  
  • Hvis du har ventet lenge nok, suge opp den gjenværende oppløsningen. Sifon grundig minst to ganger for å absorbere fullstendig natron, sammen med små partikler som kan forårsake dårlige lukt.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tørk interiøret med alle glassdelene med vann og eddik. Bland en kvart kopp eddik (hvit, ingen eplecidereddik) med to kopper vann. Sett blandingen i en sprøyteflaske og rist godt. Sprøyt vinduene og alle stoffdelene i bilen med blandingen og tørk opp noen små pytter. Bilen din vil da luke av eddik, men lukten av eddik vil forsvinne når alt har tørket igjen.       
 4.  
 5.             3      Fordel brente kaffebønner i bilen din i en dag. Hvis du ikke liker lukten av kaffe, er denne strategien ikke for deg. Synd, fordi det virkelig fungerer. Sett seks tallerkener på strategiske steder i bilen og legg på hver tallerken en skje med stekt kaffe, som du fordeler jevnt på platene. Gjør det best på en varm og solfylt dag og la windows åpne omtrent en halv tomme bred. Etter en dag samler du platene igjen og nyter den behagelige lukten i bilen.       
 6.  
 7.             4      Bruk krøllet avispapir. Det er ikke det absolutt surefire-alternativet, men mange sværger på det fordi avispapir absorberer lukt. Samle noen sider fra en avis og distribuere dem innvendig i bilen din. La dem ligge der i 48 timer slik at de kan absorbere lukten og deretter bære dem direkte til avfallsbeholderen. 
    
  • Som alle andre metoder i denne artikkelen, kan du enkelt kombinere avismetoden med andre strategier for å øke sjansene for suksess. For eksempel er det ikke noe galt med å sette en tallerken kaffebønner ved siden av en krøllet avisside.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett aktivt kull i bilen din for å filtrere stanken fra luften. Du kan få aktivert karbon i pulverform i helsekostbutikker eller større varehus. Sett en kopp aktivt kull i bilen din og la den være der for en dag eller to. Etter denne tiden, kullet burde magisk ha eliminert det meste av tobakk lukten. 
    
  • Noen kjæledyrprodukter inneholder også aktivert karbon og er mye billigere. For eksempel er det kullsprut, som i noen grad består av aktivert karbon. Til slutt er det sannsynligvis billigere og like effektivt hvis du bare legger en bolle med kullsvin i bilen din i stedet for å bruke mye penger på aktivert karbon som du kanskje aldri trenger igjen etterpå.  
  •  
  • Aktivt karbon er en effektiv naturlig luktmord. Hvis du allerede har prøvd det med natron, men lukten av røyk fortsatt ikke er helt forsvunnet, kan den aktiverte karbon gjøre det ganske effektivt resten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Prøv å sette en liten mengde ammoniakk eller eddik i bilen over natten. En kopp skal være nok. Ammoniak er veldig aggressiv, så la det fungere i fred mens du holder en sikker avstand. Etter å ha fjernet koppen, åpne vinduene og lufta bilen i en time eller to før du bruker den igjen. Du kan gjenta dette for en uke eller to hver natt hvis lukten av en natt ikke har forsvunnet.       
 12.  
             

  Del 4      Andre alternativer  ,

    
   
 1.             1      Etter å ha rengjort bilen grundig, kan du drepe de siste gjenværende luktene med en ozongenerasjonssjokkbehandling. En ozongenerator dekker ikke lukt, men fjerner dem helt fordi ozonet oksiderer og denaturerer alle organiske forbindelser som forårsaker lukt.       
 2.  
 3.             2      Invester litt penger og la en profesjonell ta vare på problemet. Det vil være litt dyrere å få bilen rengjort av en profesjonell, men da har du ikke noe arbeid eller stress med det. I tillegg kan du være sikker på at en pro vet hva han gjør, og at du får bilen tilbake i perfekt stand.       
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Biler populær:
Bruk jumperkabel.

Kjører bil.

Start en bil i frysende kaldt vintervær.

Kontroller bremsevæsken.

Bytt lampen på en Volkswagen Jetta 2007.

Program fjernstyringer for GM tastaturet.

Vinter en motorsykkel.

Fjern saltvann fra bilen.

Start en bil i frysende kaldt vintervær.

Gjør et stoppested med sykkelen.

Monter en bilradio.

Forhindre knirkende vindusviskere.

Fjern en krombelegg.

Kjør trygt i nærheten av barn.

Forbedre kjøre teknikker.

Åpne en bil med en streng.

Fjern en krombelegg.

Bilforbrenning.

Slå på en motorsykkel.

Lagre drivstoff.

Lær å sykkel.