Home \ biler
 

Kontroller en alternator.

 

Er du ikke sikker på om din generator er i god stand? Hvis du ikke vet nøyaktig hvor du skal se, kan det være ganske vanskelig å finne ut om en generator fortsatt fungerer som den skal. Hvis du har et voltmeter på hånden, er dette absolutt den enkleste måten å teste på. Hvis du er i auto mekanikere og vet noe om det, er det noen flere måter å teste din generator på riktig måte. Bare les videre og du vil finne ut hvilken som er den beste måten for deg.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk et voltmeter  ,

    
   
 1.                    1      Kjøp et voltmeter. Det er denne enheten i nesten alle bildeler detaljhandel for ca 15 til 20 euro å kjøpe. Ikke kjøp den dyreste spenningstesteren, en billigere er ganske nok til dette formålet.  
    
  • Hvis du allerede har et multimeter, kan du også bruke det. En multimeter måler spenning og andre elektriske verdier som gjeldende og nåværende motstand. For å kontrollere alternatoren må du sette enheten til strøm.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Kontroller først batteriet. For å starte generatoren trenger du batteriet. Når motoren er i gang, lader generatoren deretter bilbatteriet. Dette betyr at hvis bilbatteriet ikke er ladet godt, kan det ikke slå på alternatoren. I så fall kan du måle alternatoren, men verdiene vil ikke fortelle deg, fordi det tomme batteriet forfalsker informasjonen. Hvis det bare er veldig kaldt eller batteriet ditt er litt eldre, kan det være at din generator fungerer perfekt, årsaken er batteriet. Derfor må du sjekke batteriet før du tar vare på generatoren. Slik gjør du det:  
    
  • Lag bilen din. Pass på at bilen er helt av før du måler spenningen til generatoren.
  •  
  • Åpne panseret.
  •  
  • Koble voltmeteret til batteriet. Koble den røde kontakten til batteriet til den røde enden av voltmeteret, og gjør det samme med de svarte kontaktene. Vær forsiktig så du ikke berører batteriet med huden din.
  •  
  • Les verdiene fra voltmeteret. Hvis spenningsmåleren gir deg en lesning på over 12,2 volt, er batteriet OK og gir deg nok strøm til å starte generatoren. Du kan nå teste generator med voltmeter.
  •  
  • Hvis batteriet ikke er sterkt nok, så du ser en verdi på mindre enn 12,2 volt, har du to alternativer. Enten la du lade batteriet og deretter teste det på nytt eller teste alternatoren på en annen måte.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Start motoren og gasspaken til du når 2000 rpm. rekkevidde. Dette bør føre til at batteristrømmen leveres. Din alternator bør derfor få et trykk fra regulatoren, som da vil gjøre det til et høyt utstyr.        
 6.  
 7.                  4      Kjør motoren og test batteriet igjen med voltmeteret. Nå skal lesingen på voltmeteret være minst 13. Hvis motoromdreiningene varierer, kan skjermbildet være mellom 13 og 14,5 volt, slik at alternatoren din er fin. Men hvis displayet ikke går opp eller det selv faller, har alternatoren din defekt.  
    
  • Gjenta denne prosessen med lys, radio og a / c på. Alternatoren lader når voltindikatoren på batteriet er over 13 volt, med en maskin med 2000 omdr./min., Og utstyret slås på.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Vær oppmerksom på alternatordisplayet  ,

    
   
 1.             1      Kontroller alternatordisplayet. Hvis du har en volt / amp display, kan du bruke den til å lese din generator. Sett alle dine elektroniske enheter i bilen. Luftkondisjoneringsvifte eller varmeapparatvifte, frontlampe osv. Se nå på skjermen din og kontroller om det mister spenning eller ampere. Som regel kan du merke følgende: Hvis voltmåleren er høyere, betyr det at generatoren lades når motoren går og senker når den er slått av.       
 2.  
 3.             2      Se på lyden fra generatoren mens motoren går. Hvis du har et problem med lagrene, kan det hende at du hører en sugende støy fra motorrommet, som blir høyere når du kobler inn flere eller alle elektriske enheter i bilen din samtidig.       
 4.  
 5.             3      Slå på radioen og gå til omvendt. Hvis radioen høres ut som en hylende lyd, eller lysene slår av så snart du går på gasspedalen, vil disse tegnene sannsynligvis være på alternatoren.       
 6.  
 7.             4      Finn en auto deler butikk og få generatoren testet gratis. Siden omtrent hver bilbutikk ville elske å selge deg en alternator, er eierne glade for å tilby gratis tester for å slå konkurransen. For å være sikker skal du ta av alternatoren og bringe den til butikken.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Biler populær:
Bytt luftfilter av en bil.

Vask en motorsykkel.

Juster frontlyset riktig.

Forhindre bildedører fra frysing.

Få rabatt på leiebil.

Mål dekktrykk.

Lag et vinterpakke til bilen.

Rengjør bildekk.

Monter viskerbladene.

Park på åssiden.

Monter tåkelysene.

Smør en sykkelkjede.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Reduser drivstofforbruket.

Utfør oljeskifte.

Monter et eksosanlegg.

Slik installerer du en headliner.

Kjør trygt i regnet.

Velg riktig sykkel.

Fjern bremsestøv fra aluminiumfelger.