Home \ biler
 

Sett inn svingesignal.

 

Det er trygt å kjøre for å la andre drivere rundt deg vite hva du har tenkt å gjøre. Det er ikke vanskelig å bruke ditt svarsignal, og loven krever vanligvis bruk av svingesignalet hvis du vil slå eller bytte veier. Ved å blinke kommuniserer du med andre trafikanter. Dette vil holde både deg og andre trafikanter trygg og unngå ulykker.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Sett inn svingesignalet når du slår  ,

    
   
 1.            1      Finn spaken på venstre side av rattet. Vekselsignalet er en lang spak og vanligvis grå eller svart. Hvis du skyver den opp eller ned, vil spaken føre til at et lys på venstre eller høyre side av bilen blinker. 
    
  • Vekselsignalet gir ingen lyd og slår ikke på blinklyset når bilen ikke kjører.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk svarsignalet til å indikere at du vil snu til venstre eller høyre. For å indikere at du vil ta til venstre, venter du til du er ca. 30 meter fra krysset der du vil slå av. Pass på at du befinner deg i venstre kjørefelt, og senk forsiktig forsvarshåndtaket med venstre hånd. Når svarsignalet er på, vil du se en blinkende pil på venstre side av dashbordet. Du hører også en tikkende lyd som alltid høres samtidig som det blinkende lyset. Dette betyr at svarsignalet fungerer som det skal. Sett hånden på rattet og fortsett å kjøre. 
    
  • Hold høyre hånd bak hjulet mens du bruker svingesignalet med venstre hånd.
  •  
  • Start svarsignalet før du begynner å bremse, slik at andre drivere kan justere seg for å senke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk svarsignalet til å indikere at du vil snu til høyre. For å indikere at du vil ta til høyre, venter du til du er 30 meter fra skjæringspunktet der du vil slå av. Pass på at du befinner deg i høyre felt, og trykk deretter hendelen opp med venstre hånd. Sekvensen av aktiviteter ligner når du vil ta til venstre. 
    
  • Hvis du trykker på svingesignalet, begynner en pil på instrumentbrettet å blinke. Du hører også en vanlig tikkende lyd som alltid flipper samtidig som det blinkende lyset på instrumentbrettet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pass på at slåsignalet slår av når du slår av. Vanligvis slår slåssignalet seg av automatisk etter at du har slått av. Hvis du vri på en vinkel på mindre enn 90 grader, kan det noen ganger skje at svarsignalet ikke slås av automatisk. Hvis du ikke slår av slåsignalet når du slår av, er det forvirrende for andre drivere og faktisk ulovlig.  
    
  • Det er lett å se om slåsignalet ditt fortsatt er slått av når du slår av. Bare se på indikatorene ovenfor og rett bak hjulet ditt. Hør hvis du fortsatt hører den rytmiske tikkingen av svingesignalet. Hvis du ser at lampen blinker eller hører svingesignalet, ta du tak i dreiesignalhåndtaket med venstre hånd og flytt det til midten "av" -posisjon.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Angi at du snu selv om du er i svingbanen. Noen spor er kun til venstre eller høyre. Også, hvis det kan virke unødvendig å indikere intensjonen din, hvis det skulle være åpenbart at du vil slå av på grunn av sporet, må du slå på svingesignalet uansett. Kjører som ikke er kjent med området, eller som ikke kan se trafikklysene på grunn av de mange bilene foran dem, vil sette pris på det hvis du forteller dem hvor du vil. Det kan også være klart for dem at denne banen er beregnet for å svinge i en bestemt retning. Også loven krever at du blinker hver sving.       
 10.  
 11.             6      Ikke start ditt svarsignal for tidlig. Slå på ditt svarsignal bare hvis det ikke finnes andre bakgater eller baner mellom deg og målrettet skjæringspunkt. Hvis du slår på svingesignalet for tidlig, kan noen tro at du blir til parkeringsplass eller en annen gate. Slik forvirring kan føre til at du får kuttet eller i verste fall har en ulykke.                 
 12.  
             

    2      Bruk ditt svarsignal til å plassere deg i trafikken  ,

    
   
 1.             1      Bruk ditt svarsignal når du kjører bort fra fortauet. Før du forlater en parkeringsplass på siden av veien, må du forsikre deg om at du vil være i trafikken. Etter å ha kommet inn i bilen, slå på svingesignalet i den retningen du vil plassere deg selv. Hvis du for eksempel parkerte på høyre side av veien, og du nå vil plassere deg selv i parallellbanen til venstre, så slå på venstre svingesignal ved å trykke på svinghåndtaket nedover. 
    
  • Se i vingspeilene for å sørge for at det er nok plass i trafikken for deg å klassifisere deg selv. Vri rattet sterkt til venstre og akselerere forsiktig.
  •  
  • Vri svinghåndtaket tilbake til nøytral (av) posisjon ved å trykke litt på den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjør på en motorvei med ditt svingesignal. Hvis du treffer motorveien, må du akselerere raskt for å få den hastigheten du forventer på motorveien. Når du er omtrent halvveis gjennom akselerasjonsstrimmelen, slår du på ditt venstre svingesignal. Dette indikerer at du vil gå over, men husk: du har ingen forrang hvis du vil klassifisere deg selv. Vær forsiktig når du plasserer deg i rask trafikk. 
    
  • Noen motorveier er bygget på en slik måte at det ikke er annet valg enn å komme i kø, men noen akselerasjonsbaner blir også selvstendige baner forbundet med neste utgang hvis man er i nærheten. I alle fall vil blinkingen varsle andre drivere som du vil rangere deg selv og gi dem tid til å senke eller endre baner, slik at du kan gjøre det.
  •  
  • Se på venstre sidevindu når du kommer inn i motorveien. På den måten kan du se hvor de andre bilene er i forhold til deg, og du kan bedre tiden din rangering. Kontroller også bakspeilet og venstre sidespeil når du plasserer det for å finne et gap i trafikkstrømmen.
  •  
  • Når du finner gapet ditt, bør du raskt flytte til venstre. Ikke bruk mer enn 2-3 sekunder fra akselerasjonsstrimmelen til riktig motorvei.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La motorveien være med svingesignalet. Hvis du vil forlate motorveien, bør du gå til høyreveien til motorveien. Slå på høyre sving signal når du er ca 100 meter fra utkjørselen. Ikke ta av mens du nærmer deg utgangen. Juster hastigheten din bare når du allerede er i avkjøringen. Deretter justerer du også ditt svingesignal. 
    
  • Når du er ferdig, bør du justere svingesignalet for å indikere din neste manøvre. Hvis du fortsetter rett fram, slår du av svingesignalet. Når du svinger til venstre, trykk ned spaken. Hvis du svinger til høyre, kan du holde svarsignalet blinkende til høyre til slutten av utgangen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vis med ditt svarsignal hvis du vil bytte baner. Hvis du for eksempel er i riktig rute og vil bytte til venstre lane, kan du gjøre det enkelt og trygt ved å blinke. 
    
  • Slå først på svingesignalet i den retningen du vil gå. For å bytte til høyre lane, skyver du opp svinghåndtaket for å la andre få vite det. For å bytte til venstre lane, trykk ned på svinghåndtaket for å indikere at du vil gå til venstre.
  •  
  • Slå på ditt svarsignal i minst fem sekunder før du vil bytte baner.  
  •  
  • Slå ikke på svingesignalet for bare ett eller to blinker. Løs det slik du ville gjøre det når du snu.
  •  
  • Når alt er ledig, snu rattet litt i retning av banen hvor du vil plassere deg selv. Når du er inne i sporet, kan du flytte venstre hånd for å slå av svingesignalet.
  •  
  • Ikke kryss flere veier i trafikken med bare ett sving på svingesignalet. Hvis du vet at du vil bytte baner flere ganger, bør du gi deg nok tid og plass til å gjøre det. Planlegg laneendringen i tid.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (7)      
Biler populær:
Mål dekktrykk.

Overvinne frykten for å kjøre.

Kjører en bil i omvendt.

Bytt bilnøkkel.

Unngå bakside kollisjoner.

Bilvinduer lyd.

Juster et sikkerhetsbelte på riktig måte.

Monter tåkelysene.

Unngå bakside kollisjoner.

Fjern bremsestøv fra aluminiumfelger.

Bytt bremseskiver.

Unngå ulykker med motorsykkelen.

Bytt tennplugger av en bil.

Kjør en rask, stram bøyning med bil.

Polering lettmetallfelger.

Overlev en bilulykke.

Park på åssiden.

Program fjernstyringer for GM tastaturet.

Slå på en motorsykkel.

Rengjør en EGR ventil.

Få en bil fri for klistremerker.