Home \ biler
 

Velg riktig sykkel.

 

Det finnes mange forskjellige typer sykler og like mange mennesker med ulike krav til sykkel. Noen av dem vil gjøre triks, ri på andre løp, og andre ruller over på en kontrollert måte. Du må ta hensyn til dine egne preferanser hvis du vil velge riktig sykkel for deg.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Lær å sykle hvis du ikke allerede har det. Selvfølgelig er dette det første og viktigste trinnet. Du kan lære å sykle på omtrent en hvilken som helst sykkel som er riktig størrelse for deg, men det er vanligvis best å starte på et coasterback-inngangshjul fordi du ikke trenger å bekymre deg for å skifte gir og bremsing.        
 2.  
 3.             2      De grunnleggende sykkeltyper. Her er noen eksempler, hver med en kort beskrivelse. 
    
  • Standard sykler. Vi snakker om gammeldags inngangs hjul med coaster brems. De er gode for å kjøre rundt i byen når det ikke er noen store klatrer eller andre hindringer.
  •  
  • BMX sykler. Disse er lave sykler på ca 50 cm i høyden og vanligvis dekkdekk. De er laget for konkurranser på stier eller racerbaner, og har bak- og frontfelbremser. Disse syklene er fengende.
  •  
  • Vei sykler. Dette inkluderer alle tradisjonelle sykler, som er spesielt designet for bruk på asfalterte veier. Man finner i denne kategorien et stort antall valg som ofte kan tilordnes til en av de to gruppene racing sykler eller touring sykler. Racing sykler er designet for fart, ekstremt lett og rytteren sitter i en svært strømlinjeformet posisjon. Turcykler legger vekt på komfortabel sykling over lengre avstander og bagasje. De er mer slitesterke, har muligheten til å montere bakre og fremre stropper og er designet for en mer oppreist sitteposisjon. Racing sykler er tradisjonelt utstyrt med spesielle styrer som muliggjør en endring av håndstilling og mer aerodynamisk kjøring.
  •  
  • Terrengsykler. Denne typen sykkel er designet for terrengbruk, med en kompakt ramme, god håndtering, nok klaring for dekk med grov slitasje og et høyere styr for en mer opprettholdt kjørestilling. For bruk i kupert terreng, er syklene utstyrt med lavt girforhold. Det finnes flere typer som er designet for bestemte applikasjoner, slik. B. utforbakke (nedoverbakke) eller langrenn (langrenn). Terrengsykler tilbys ofte med sofistikerte fjæring og skivebremsesystemer. På grunn av deres allsidighet de er kjøpt av mange mennesker som universell hjul og med profilløse dekk er de også godt egnet som sykler.
  •  
  • Tandem sykler. Disse sykler har et andre sete og et ekstra par pedaler for to personer å ri på samme tid.
  •  
  • liggestole. På disse syklene ligger sjåføren i en tilbaketrukket stilling, og pedalene er på forsiden av sykkelen, noe som gir en mer naturlig holdning og krever mindre fleksibilitet enn en sykkel med en oppreist sitteposisjon. De kan utstyres med vindrute for bedre strømlinjeforming. Normalt er de imidlertid relativt tunge og kan ikke nå ytelsen til en rask oppreist sykkel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en terrengsykkel hvis du må klatre i større åser og bruke grusveier. Nesten alle terrengsykler har fjæring på forsiden for å forbedre komfort og kontroll på ujevne overflater. På grunn av deres robusthet, kan terrengsykler også brukes godt i byen og kjøre over fortauskanter og lignende. Nybegynnere kan komme sammen bedre med sykkel og kjøring på terrengsykkel.       
 6.  
 7.             4      Tenk på hva du vil bruke sykkelen til. Hvis du ikke kjører over uhellede veier, kan en sykkel være et bedre valg, med forbehold om at spesielle sykler ikke kan være komfortable eller praktiske nok til sporadiske ryttere eller applikasjonsorienterte ryttere. Det kan være vanskelig å finne komfort-orienterte sykler i butikkene fordi de ofte går tungt mot sykler eller terrengsykler. En populær foreløpig løsning er såkalte "trekking sykler".       
 8.  
 9.             5      Hvis du planlegger å installere en kurv, en saddlebag eller et barnesete, må du kontrollere at rammen er utformet for den. I mange butikker finner du hjul med allerede installert tilbehør, noe som betyr at det ikke er noen problemer med det.       
 10.  
 11.             6      Vei sykler og terrengsykler har vanligvis girskift som drives med shifters. De er veldig nyttige for de fleste ryttere, spesielt i kupert terreng eller for maksimal effekt. Girene gir deg mulighet til å justere den pedal energi som kreves for åser, vind eller tretthet. På den annen side medfører disse systemene også høyere kostnader, kompleksitet og vekt. På grunn av dette eller bare på grunn av utfordringen, velger noen ryttere et inngangshjul. Hver sykkel kan i utgangspunktet konverteres til et forhjul, men hvis rammen ikke er konstruert for det, trenger du en kjedestrammer.       
 12.  
 13.             7      Det er viktig å vurdere dimensjonene på sykkelen. Sykler har forskjellige dimensjoner for ulike kroppstyper. Pass på at sykkelen ikke er for høy for deg, slik at du komfortabelt og enkelt kan sitte opp og sitte ned. Det er 12-tommers barnsykler, standard 26-tommers og 28-tommers dekk for voksne, og enda større dekk for spesielle motorsykler.       
 14.  
 15.             8      Ta en prøvekjøring før du kjøper sykkelen. Hvis sykkelbutikken ikke lar deg prøve det, går du til en annen butikk eller låner sykkelen fra vennen din. Det er mye lettere å kjøpe en sykkel som passer deg, enn å senere tilpasse en ikke-matchende sykkel til dine behov.       
 16.  
 17.             9      Kjøp sykkelen eller sett den sammen av en profesjonell. Dette gjelder spesielt for sykler med derailleurs, men profesjonell produksjon sørger alltid for at alle muttere og bolter er satt og ordentlig strammet, og at alt tilbehør er pent plassert og riktig installert.                 
 18.  
             

Tips .

      

            

Advarsler .

             
Biler populær:
Feilsøking hvis bilen din mister olje.

Reparer et ødelagt bilhorn.

Koble til jumperkabelen.

Fjern bilmodeller med hårføner.

Bruk en stikkontakt.

Bytt kjølevæske.

Bruk en leirebjelke.

Annonser for din brukte bil.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Eliminer tobakkens lukt i bilen.

Gjenopprett gamle sykler.

Bor i bilen.

Forhindre Autorost.

Start en bil med manuell girkasse.

Ta en fastkjørt CD ut av bilradioen.

Forlenge livet til dekkene.

Start en bil i frysende kaldt vintervær.

Forhindre knirkende vindusviskere.

Hva skal jeg gjøre når pilotlampen lyser.

Reparer et dekk.

Finn en skjult retningsfinder på en bil.