Home \ biler
 

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

 

Ingenting gir deg en garanti for at bilen din ikke blir stjålet, men du kan forbedre sjansene dine uten å bruke en formue. Det finnes en rekke sikkerhetsalternativer som beskytter din kjære bil.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Prøv en mekanisk startspærre. Dette er den billigste tyveribeskyttelsen som er designet for å begrense tilgangen til bilen din eller flytte kjøretøyet. Den største fordelen med en mekanisk startspenning er dens tydelige synlighet, hvilken amatørbiltyver bør avskrekke, men ikke fordelene. Politiet anbefaler en mekanisk startspenning i forbindelse med andre typer tyveribeskyttelse. 
    
  •   Rattlås: "Klubben" er den mest kjente rattlås og den mest prisgunstige tyveribeskyttelsen. Denne enheten er montert over rattet og låser posisjonen slik at ingen kan kjøre uten å fjerne låsen. Prisklasse: mellom 25 € for en billig og 100 € for høy kvalitet.            
  •  
  •   Hood lock: Denne enheten blokkerer tilgang til batteriet og avskyr tyver som selger bildeler. Prisklasse: mellom 20 € for en billig og 50 € for høy kvalitet.            
  •  
  •   Dekkklø: Disse avskrekkene er tydelige og vanskelige å komme seg bort. (Jeg vet at du kanskje allerede har sett "sko" brukt av politiet i ulovlig parkerte biler på TV.) Siden feste og fjerning av dekkklo krever tid og krefter, ville de ikke være førstevalg for en daglig bil. Prisklasse: mellom 80 € for en billig og 200 € for høy kvalitet.            
  •  
  •   Andre måter å forhindre tyveri på: Skifterlås, tenning / rattstamme, bremsepedal og kroklås.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Overvei en elektronisk startspærre. Mange moderne biler har fabrikkmonterte bilnøkler og nøkkelfobber som beskytter bilen gjennom en elektronisk startspenning. Disse innebygde sendere eller mikrochips sender signaler til tyverisystemet, som deretter sender et signal om at det er OK å starte bilen. Hvis noen vil bruke bilen uten disse signalene, starter bilen ikke. Biltyver unngår ofte biler med elektronisk startspenning.       
 4.  
 5.             3      Bygg en "nødstoppsknapp". Denne tyverisikringen kan aktiveres for å slå av deler av motorens elektriske system. (Kanskje du har sett noe lignende i Lockcraft på noen TV-programmer.) Noen biler har dem innebygd, og de er ganske enkle å installere. Prisklasse: mellom 10 € for en billig og 200 € for høy kvalitet. 
    
  • En populær modell er "Master Lock Starter Sentry", som deaktiverer sprøyten eller tenningen via en trådløs sender.
  •  
  • Andre nødstoppknapper for tenningen er aktivert i øyeblikket bilen er låst og kan ikke deaktiveres med mindre en bestemt rekkefølge av ting utføres (f.eks. Låse opp bilen, trykk på gasspedalen en gang, sett sikkerhetsbelte på plass etc.).
  •  
  • Kontroller alltid din bils garanti først, fordi noen ikke tillater det å passe, og husk å skjule nødstoppknappen slik at en tyv ikke ser den og deaktiverer den.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjøp et alarmsystem. Dette er de mest visuelt effektive tyveriinnretningene. Noen ganger er det nok å avskrekke en tyv hvis hans oppmerksomhet er trukket på at bilen din har et alarmsystem. Så sørg for at du legger et klistremerke på begge sider av vinduet og stolt annonserer at du har aktivert et sikkerhetssystem. Et bilalarmsystem har elektroniske sensorer som aktiveres når et kjøretøy er ødelagt: uautorisert ombordstigning, brutt glass, plutselig bevegelse og nærhet innenfor en viss radius. Når en trussel oppdages av sensorene, aktiveres en siren (over 120 dB) som varsler føreren av kjøretøyet og noen andre innen earshot. Prisklasse: mellom 150 € for en billig og 1.000 € for høy kvalitet. 
    
  • Vær forsiktig med eldre, billigere bilalarmer og en-trinns sirener som er for lett utløst, og kan sette i fare vennskapet med naboene dine.
  •  
  • Koble alltid alarmsystemet ditt til et reservebatteri eller kjøp en hettelåsen. Mange biltyver vet hvordan du trekker støpselet til et alarmsystem, som demper dem.
  •  
  • Selv om du ikke har et bilalarmsystem, kan du kjøpe og feste klistremerker som sier at bilen din er beskyttet av en alarm. Ideen om et sikkerhetssystem bør gjøre hver tyv velge et annet offer!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prøv å bruke VIN-nummeret. Hvert kjøretøy har sitt tildelte 17-sifrede serienummer, kalt chassisnummer. Chassinummeret er vist på bilens registreringsdokument og i brevet, på instrumentpanelet (førersiden) og i forsikrings- og registreringsdokumenter. Du kan merke bilens deler ved å feste dem uigenkallelig på alle vinduer og alle viktige deler. Dette tjener både som en måte å spore og som avskrekkende til tyver. De fleste biltyver holder seg borte fra slike kjøretøy på grunn av kostnaden for å erstatte og avhende glass der VIN-nummeret er etset. Prisklasse: DIY sett for 20 € eller du kan leie en profesjonell med det.       
 10.  
 11.             6      Bygg et kjøretøysporingssystem. Dette er "Mercedes" for tyveribeskyttelse, så vær forberedt på å betale en maksimumspris. Elektroniske sporingssystemer gir sanntid lokalisering av det stjålne kjøretøyet via GPS Global Positioning Systems). Disse er solgt med servicekontrakter og har et rykte for å finne mange kjøretøy mindre enn en time etter tyveri. Prisklasse: mellom 295 € for en billig og 1.395 € for høy kvalitet (bilalarm og sporingssystem). 
    
  • De to største selskapene er LoJack og OnStar. LoJack har en skjult sender i bilen, som aktiveres så snart et tyveri er rapportert. Dette selskapet jobber direkte med politiet og har en gjenvinningsgrad på 90% av de stjålne kjøretøyene. OnStar tilbyr et lignende system som er standard på alle nye modeller fra GM (Opel), Acura, Audi, Isuzu og Volkswagen.
  •  
                   
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Åpne en gren som bilforhandler.

Rengjør vindrutene.

Fjern vindusdukfolie.

Unngå en bilulykke.

Ride en motorsykkel.

Reparere bilmaling.

Kjør en rask, stram bøyning med bil.

Bytt ut en alternator.

Forhindre Autorost.

Ta til venstre.

Kontroller dekkens slitebane med en mynt.

Fjern bremsestøv fra aluminiumfelger.

Ta til venstre.

Sammenlign lånetilbud når du kjøper en bil.

Fjern bensin fra en tank.

Finn ut om termostaten til en bil er fast.

Fjern hårfeste sprekker fra bilvinduer.

Overvinne frykten for å kjøre.

Velg riktig sykkel.

Kontroller sprutvannet.

Bruk en leirebjelke.