Home \ biler
 

Forhindre overoppheting av en bilmotor.

 

Hvis bilens kjølesystem ikke virker ordentlig, kan varmen skade motoren alvorlig. Hvis du finner ut at bilens motor begynner å bli for varm, kan følgende tiltak forhindre skade på kjøretøyet før du har reparert kjølesystemet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hva skal du gjøre hvis du trygt kan stoppe bilen  ,

    
   
 1.            1      Kjør til høyre. Så snart du merker at temperaturmåleren stiger til rød, sving til høyre og slå av motoren slik at den avkjøles. Vær oppmerksom på temperaturdisplayet, spesielt på varme dager.  
    
  • Hvis du ser dampflukt fra under panseret, stopp umiddelbart. Du bør imidlertid normalt kunne holde øye med temperaturavlesningen og forhindre vanndamp fra å rømme fra begynnelsen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Åpne panseret for å la varmen forsvinne raskere. Ikke fange varmen i motorrommet. Finn den lille spaken for å låse opp motoren og åpne den. Husk at mange kjøretøymodeller har låsehåndtaket i nærheten av radiatordekselet, noe som kan føre til at du skyller deg selv av dampen som flyr der.        
 4.  
 5.             3      Ikke åpne radiatorhetten mens motoren er varm. Hvis du gjør det, vil du slippe ut en kombinasjon av varmt damp og kjølemiddel under høyt trykk, noe som kan forårsake alvorlige brannskader.        
 6.  
 7.             4      Kontroller nivået på radiatorvæsken i den gjennomsiktige beholderen under panseret og fyll på om nødvendig. For de fleste biler er denne plastbeholderen koblet til toppen av radiatoren. De fleste kjøretøy har to markører på siden av plastbeholderen, hvor kjølevæskenivået skal være. Hvis væskenivået er lavere, er det fare for at motoren blir for varm. Kontroller at kjølevæskenivået ligger innenfor det foreskrevne området eller under.  
    
  • Fyll med kjølevæske (eller litt vann) for å fylle plastbeholderen opp til toppmerket. For de fleste biler kan du fylle væsken i denne plastbeholderen selv når motoren er varm. For å være på den sikre siden må du imidlertid sjekke bilens håndbok for å se om dette er mulig, eller vent på at motoren avkjøles før du åpner vanntanken til kjølesystemet.       
  •  
  • Hvis kjøretøyet ditt bare har en radiator og ikke noe ekstra reservoar for kjølevæsken, må du vente til kjølevæsken er avkjølt for å kontrollere kjølevæskenivået i radiatoren.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se om kjølesystemet ditt kan lekke. Hvis du merker skader på radiator eller sylinderhode, kan det indikere en lekkasje i kjølesystemet. Hvis du har erfaring med biler, kontroller du radiatoren, støpselene på motorblokken eller sylinderhodet i nærheten av sylinderhodepakningen for tegn på lekkasjer.  
    
  • Hvis du ikke vet om biler, bør du ta bilen til nærmeste garasje og kontrollere at det er lekkasjer i kjølesystemet. En trykkprøve på kjølesystemet er relativt enkel; kanskje du selv gjør det gratis.       
  •  
         
 10.  
 11.   6      Tenk på om du selv kan kjøre til verkstedet, eller om det er bedre å ta bilen. Hvis bare kjølevæskenivået var litt lavt og du kunne fylle det, er det sannsynligvis trygt å kjøre selv. Følg instruksjonene nedenfor for å minimere risikoen for overoppheting.  
    
  • Hvis det ikke ser ut som du har kjølevæske lenger, ikke kjør. Hvis du kjører uansett, risikerer du å forårsake stor skade på motoren din.       
  •  
  • Hvis det er mulig, ring en trukket lastebil.       
  •  
  • Hvis det ikke er mulig å slepe, og du befinner deg i en usikker eller farlig situasjon, må du kanskje kjøre selv om du ikke klarer å løse problemet. Se nedenfor hvordan du håndterer bilen din i dette tilfellet.       
  •  
                   
 12.  
             

    2      Hva å gjøre hvis du trenger å kjøre bilen din  ,

    
   
 1.             1      Slå av klimaanlegget. Hvis bilen din har aircondition, må du slå den av. Klimaanlegget legger en belastning på motoren, som du definitivt bør unngå i denne situasjonen.        
 2.  
 3.             2      Slå på varmeren for å fjerne varmen fra motoren. Det kan høres litt gal, spesielt om sommeren, men det virker. Åpne alle ventilasjonshullene helt, slå på varmen helt og la viften løpe på høyeste nivå. I varmt vær vil det indre av kjøretøyet varme opp ganske mye. Juster ventilasjonsglassene i instrumentbrettet med de åpne vinduene for å rette så mye varme som mulig utover.  
    
  • Hvorfor dette virker: Bilvarmeren bruker motorvarmen til å varme luften i kabinettet. Ved å slå varmeren helt på, drenerer det en betydelig mengde varme fra motoren, slik at den avkjøles betydelig.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold øye med temperaturmåleren eller indikatorlampen. Kjør til høyre hver gang, og slå av motoren. Ikke glem, hvis motoren overopphetes, blir den ødelagt.        
 6.  
 7.             4      Stopp motoren (under visse omstendigheter), men vri tenningsnøkkelen tilbake til "Tenning" så snart motoren stopper. På denne måten vil både viften på radiatoren og varmelegemet / klimaanlegget fortsette å løpe, noe som bidrar til å avkjøle kjølevæsken. Gjør dette bare mens du står i trafikkork eller rødt lys i mer enn 1 minutt. Se fram til å se når de andre bilene begynner å bevege seg igjen og starte motoren din tilbake i tid.        
 8.  
 9.             5      Prøv å stoppe deg & amp; Gå trafikken like jevnt som mulig uten å stoppe. Det er bedre å alltid reise langsommere enn å kjøre raskere og deretter stoppe igjen. Rask akselerasjon og da å komme tilbake på bremsene, legger mye på motoren, noe som gjør det enda varmere.  
    
  • Vanligvis stopper & amp; Gå trafikk ingen sjenert foran deg, fordi alle er i samme situasjon. Uansett, du er nok mer bekymret for motoren din enn å ha noen sitte foran deg.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Prøv dette trikset for å kanalisere mer luft gjennom radiatoren. Hvis kjøretøyet har en kjøretøy med kjøretøysdrevne radiatorer (vanligvis bakhjuls- eller kjøretøysvogner), og du sitter fast i trafikkork, skift du til tomgang eller parker og akselererer forsiktig motoren om lag 2000 omdreininger / min. Hold denne hastigheten i ca 1 minutt. Som et resultat går motoren raskere, men samtidig vannpumpe og radiatorvifte. Mer luft dirigeres gjennom radiatorens finner, som avtar mer varme. Hvis kjøretøyet har en elektrisk drevet radiatorvifte (typisk forhjulsdrevne kjøretøyer), virker denne metoden ikke.        
 12.  
 13.             7      Vent til rushtiden er over. Kjør til høyre, hvis du tror at bilen din vil bli stoppet av stop & amp; Går trafikken ta enda mer skade. Slå av motoren og vent på at trafikken kommer tilbake til normal. Da er det best å kjøre litt raskere, da det tillater mer luft å strømme gjennom motoren din og avkjøle den bedre.        
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Monter et LED baklys på et gammelt hjul.

Voksing en svart bil.

Reparasjon hagl skade.

Ta til venstre.

Forhindre overoppheting av en bilmotor.

Fjern bremsestøv fra aluminiumfelger.

Spar penger på en bil.

Tilbakestill ABS på en BMW R1100RT.

Bytt lampen på en Volkswagen Jetta 2007.

Vakuum bilen.

Fjern hårfeste sprekker fra bilvinduer.

Riding i baksetet på en motorsykkel.

Unngå biltyveri.

Bytt bremselinjer.

Bytt bremselinjer.

Kontroller oljenivået.

Reduser blenderåpningen når du kjører om natten.

Winterizing en jet ski.

Juster den bakre sykkeltransmisjonen.

Ta en fastkjørt CD ut av bilradioen.

Et annet kjøretøy å overta.