Home \ biler
 

Start en bil.

 

Å starte en bil for første gang kan være en utfordring, spesielt hvis du bare lærer å kjøre bil. Heldigvis er prosessen designet for å være enkel å håndtere, enten du har en automatisk girkasse eller en manuell girkasse. Denne artikkelen tar deg gjennom begge alternativene - start med trinn 1.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Start en bil  ,

    
   
 1.            1      Sitt i førersetet og spenne opp. Sett sikkerhetsbelte på. Kjør aldri uten belte!        
 2.  
 3.                  2      Sett nøkkelen inn i tenningen. Tenningen er vanligvis plassert til høyre under rattet. Det er en rund metall sirkel med en langstrakt spor i midten. Når du har funnet det, sett nøkkelen helt i tenningen.  
    
  • For de fleste kjøretøy må du bruke nøkkelen som fulgte med kjøretøyet. Ofte kan du også bruke en kopi så lenge det er gjort riktig.
  •  
  • Noen nyere modeller har ikke lenger en tradisjonell nøkkel. Du bare skyver en knapp for å starte disse bilene; Dette er vanligvis merket med "Start Engine" og installert på et iøynefallende sted.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Hvis du starter en automatisk bil, stiller du spaken til "P" eller "N". Automatisk refererer til overføringen av bilen. Det betyr at du ikke trenger å bytte selv - bilen gjør det automatisk.  
    
  • Hvis bilen har en automatisk girkasse, er det bare to pedaler. I noen automatiske biler brukes en flat gummipedal istedenfor koblingspedalen; dette er en død pedal , det er bare for å sette foten på den og den har ingen funksjon.
  •  
  • Automatisk girkasse har vanligvis en nøytral sikkerhetsbryter. Dette forhindrer at bilen starter, med mindre girspaken er i stilling "P" eller "N" ("Park" eller "Nøytral"). Dette forhindrer at bilen startes med giret tilkoblet.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Hvis du starter en manuell skiftbil, stiller du spaken på "N" eller i tomgang.  
    
  • Hvis bilen har et manuell skifte, har du tre pedaler; Den venstre pedalen er koblingspedalen.
  •  
  • Det er viktig at du starter bilen i tomgang Når et gir er innkoplet, det vil si at kraften overføres fra motoren til hjulene via overføringen, vil bilen hoppe fremover når du starter den og deretter gå ut igjen. Noen biler kan også bli skadet hvis du starter dem med girkoblet.
  •  
  • Du kan sjekke om et gir er innkoplet ved forsiktig å skyve girspaken; Hvis han beveger seg fritt, er det ikke noe gear som er koblet til. Hvis spaken sitter fast, som om den var låst, er et gir koblet til. Sett foten på clutchen og flytt girspaken til tomgang før du starter bilen.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Vri tenningsnøkkelen for å starte bilen. Du må flytte nøkkelen over to stopp og trykke mot en fjærbelastet tredjedel for å starte bilen. Bruk samme hånd som du brukte til å sette nøkkelen inn og sørg for at du ikke trekker ut nøkkelen når du setter den på.  
    
  • Slip nøkkelen så snart du starter bilen. Hvis du fortsetter å vri nøkkelen mens motoren allerede kjører, hører du en ganske stygg lyd som kommer når giret i startpakken og giret i motoren gnider mot hverandre. Dette er selvsagt veldig dårlig for bilen.
  •  
  • De to første posisjonene til tenningsbryteren er merket "ACC" (Tilbehør) og "PÅ". I første posisjon kan du bruke radioen og det elektriske tilbehøret; Når bilen er startet, vil nøkkelen gå tilbake til "ON".
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Hvis motoren ikke starter, kan du prøve følgende triks i denne rekkefølgen. Noen ganger, når du setter nøkkelen i tenningen, kan ikke en perfekt fungerende bil starte. Men ikke bekymre deg, det er ikke verdens ende.  
    
  • Hvis nøkkelen ikke roterer utover den første eller andre posisjonen og rattet ikke beveger seg, er styrelåsen aktivert. En rattlås er et forholdsregler for å forhindre at bilen starter uten tilsyn. Med disse bilene må du riste rattet litt eller flytte det frem og tilbake for å la nøkkelen vende seg.
  •  
  • Hvis bilen ikke starter, må du prøve å presse bremsen og / eller koblingspedalen hardt mens du vrir nøkkelen. Dette er en funksjon for å forhindre at nyere biler starter når de blir ansatt.
  •  
  • Hvis bilen fortsatt ikke starter, kan du prøve å vri nøkkelen i den andre retningen. Noen eldre biler kan ikke følge konvensjonene av nyere biler.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Sett forsiktig et gir. Noen (ikke alle) manuelle girkasser er utstyrt med en bryter som slår av det elektriske systemet dersom koblingen ikke er helt nedtrykt; det betyr at du må skyve koblingen for å starte bilen.  
    
  • Når bilen kjører, må du ikke løsne clutchen når giret er koblet til og du ikke akselererer. Det ville føre til en plutselig bølge og sannsynligvis kvele bilen. Du kan forhindre dette ved å sørge for at ingen gir er koblet til når du starter (bruk girspaken).
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Se i speilet og se på folk, objekter eller andre biler og kjør forsiktig. Følg alle veibeskrivelsene og kjør defensivt.                  
 16.  
             

  Del 2      Feilsøking, bilen skal ikke starte  ,

    
   
 1.                  1      Biler kan ikke starte for en rekke grunner. Les bruksanvisningen til bilen din og ta den til en mekaniker hvis det er mulig. Hvis du virkelig trenger bilen raskt eller ikke har tilgang til en mekaniker, kan du selv prøve noen ting.        
 2.  
 3.                  2      Lær hvordan du starter en bil om vinteren. Hvis bilen ikke starter og det er veldig kaldt, kan det hende du må "pumpe" gasspedalen eller legge til ekstra bensin i motoren for lettere å starte. Hvorvidt du kan gjøre det, avhenger av om bilen din har en injektor eller en forgasser motor.  
    
  • Hvis bilen er bygget før 1990, bør du anta at den har en forgassermotor. En karburator er en mekanisk enhet som blander luft og bensin og leder blandingen inn i motoren. Med disse bilene kan det hjelpe hvis du "pumper" akseleratoren noen ganger (dvs. trykk flere ganger) før du starter bilen. Når du pumper, lar forgasser en liten mengde bensin inn i motoren. Hver gang du trykker på gasspedalen, injiseres noe flytende bensin i motoren.
  •  
  • Vær forsiktig når du pumper bensinen i en kald bil. Hvis du pumper for mye bensin inn i motoren før du starter, kan den "drible", så den er fylt med for mye gass og for liten luft. Som et resultat tenner blandingen dårlig, siden væsken ikke er så lett å brenne (se tipset for en nedsenket motor).
  •  
  • Når motoren drypper, trykk gasspedalen helt og start motoren. En fullt presset pedal gir ekstra luft inn i motoren for å tørke bensinen. Det kan hende du må starte lenger inntil motoren starter. Når motoren starter, slipper du bensinen.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Hvis bilen din ikke starter og ikke gjør en murmur, bør du vurdere å bygge eller bytte batteri. Et dødt batteri er langt den vanligste grunnen til at en motor ikke virker. For at bilen skal løpe igjen, må du bygge opp batteriet. Eller du kan erstatte det døde batteriet og erstatte det med en ny.        
 6.  
 7.                  4      Hvis bilen gjør at klikk lyder, men ikke starter, må du sannsynligvis erstatte alternatoren. Kontroller alternatoren med en enkel test for å finne ut om du trenger å bytte den.        
 8.  
 9.                  5      Hvis batteriet og alternatoren er i orden, men bilen fortsatt ikke starter, bør du vurdere å bytte startbilde. Dette er en reparasjon du kan gjøre selv eller din mekaniker.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Legg olje til bilen din.

Frihånds sykling.

Parker trygt.

Monter en bilradio.

Slå på en motorsykkel.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Rengjør vindusviskerens dyser.

Bytt lampen på en Volkswagen Jetta 2007.

Kjøre bil med automatisk girkasse.

Monter snøkjeder.

Overhaling av en motor.

Bytt bremseklosser på bilen.

Ta av et dørpanel fra en bil.

Få en god avtale på dekk.

Slå på en motorsykkel.

Beregn drivstofforbruk av en bil (100 liter).

Lag en sykkel.

Monter snøkjeder.

Reparer et ødelagt bilhorn.

Motorsykling for nybegynnere.

Mål dekktrykk.