Home \ biler
 

Reparer Grand At Blinker Signaler.

 

Når kjøringen fortsetter, blinker svingesignalene for ukontrollabel tid, vanligvis like etter et sving? Noen ganger blir lyden tilbakestilt på slutten av turnaroundet, men over tid blir problemet verre, og klikklyden blir spontant. Dette problemet påvirker multifunksjonsbryteren i Pontiac Grand Am-modellene fra 1999-2005. Her er noen få skritt for å fikse signalene i disse Grand Ams for å få bilen tilbake til normal.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Første trinn  ,

    
   
 1.            1      Koble fra den negative batterikabelen          
 2.  
 3.             2      Fjern de to ytre # 25-Torx, eller 9/32 fra bunnen av rattstammen. Den midterste trenger ikke løsnes fordi den bare holder den nedre halvdelen av plast rundt rattstammen. Den øverste og nederste halvdelen av plasten smelter inn.        
 4.  
 5.             3      Trekk forsiktig for å skille de to delene. Fjern kun den øvre plasten (den nederste plasten er ikke viktig).        
 6.  
 7.             4      Merk E på bildet . Dette er kontaktpinnen i den hornede fjærringen som gir elektrisk kontakt mellom hornet og multifunksjonsbryteren på rattstammen med hornkontakt i flerfunksjonsbryteren. Dette er allerede ute av hornet ring ut. Merk at dette bare kommer ut om 3 mm - det er viktig senere.        
 8.  
 9.             5      Fjern # 25 Torx-skruen (A) øverst på multifunksjonsbryteren (dette er allerede fjernet på bildet) slik at du kommer til kabelforbindelsene B, C og D. Fjern de tre kabelforbindelsene i rekkefølgen B, C og D. Fjern multifunksjonsbryteren.        
 10.  
 11.             6      Forsøk å rense eksterne kontakter . Det bør være skittent fett i sporene mellom kontaktene via # 3 skru på bildet. Fjern dette med en bomullspinne, tannpirk eller en liten skrutrekker.                  
 12.  
             

    2      Hva skal gjøres hvis det er behov for ytterligere rengjøring  ,

    
   
 1.             1      Hvis rengjøring fra utsiden ikke virket, demonterer delen og rydder den opp. Fjern 7 # 10-Torx skruene på multifunksjonsbryteren. En flatskrutrekker kan være nyttig da det er vanskelig å nå med Torx skruesettet.        
 2.  
 3.             2      Ta av lokket . Rengjør fettet av kontaktene og kobberkortet (Q-tips og gnidningsalkohol fungerer godt). Du vil sikkert finne at fettet har brokoblet noen få kontakter på platen. Du kan smøre platene på nytt, men dette er valgfritt. Fettet kan gjøre delene glidende litt bedre, men fett tiltrekker seg også smuss, så det er ikke så lett.        
 4.  
 5.             3      Sett det på igjen med reverseringstrinnene. Vær forsiktig med våren. Dette må passe på metallpinnen og i den nederste plasten (vist på forrige bilde) når de øvre og nedre delene av flerfunksjonsbryteren klikker på plass igjen. Dette er kontaktpinnen med fjær i hornringen (E i det første bildet).        
 6.  
 7.             4      Trekk til # 10 Torx-skruene i denne rekkefølgen: # 5, 6, 3, 4, 2, 1, 7.        
 8.  
             

    3      Siste trinn  ,

    
   
 1.             1      Trykk forsiktig på multifunksjonsbryteren tilbake på rattstammen. Følg pilens retning på bildet. Du må imidlertid ikke skyve den helt ned, ellers kan du ta av plaststrimmene (på bildet er plaststrimmel nr. 1 allerede ødelagt, men dette forstyrrer ikke funksjonen til flerfunksjonsbryteren). Bytt de 3 kablene .        
 2.  
 3.             2      Skyv multifunksjonsbryteren forsiktig ned i rattstammen med plaststrimlene glidende inn i den. Ta en liten flathodeskrutrekker og sett inn kontaktpinnen på hornringen mens du trykker på delen nedover. Du skjønner at flerfunksjonsbryteren sitter riktig, fordi den er flush med rattstammen, og hornringen med fjæren berører metalloverflaten, IKKE kanten på hornringen.  
    
  • Hvis du ikke gjør dette på riktig måte, kan messinghornringen bli skadet, og hornet kan betjenes hver gang rattet flyttes, eller hornbryteren virker kanskje ikke.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

             
Biler populær:
Kjører trygt.

Kortere en bil.

Kjøpe og selge biler.

Rengjør aluminiumsfelger.

Fjern riper på bilen.

Kontroller og fyll opp hydraulikkvæske for servostyring.

Finn ut om termostaten til en bil er fast.

Bytt lampen på en Volkswagen Jetta 2007.

Ride en motorsykkel.

Frihånds sykling.

Frigør bilvinduer fra is.

Pushing a car.

Kontroller oljenivået.

Reparer Grand Am Blinker Signaler.

Vintering av bil.

Bytt trommelbremser.

Ankre en båt.

Koble til jumperkabelen.

Avrim frontruten.

Kjører trygt.

Velg riktig sykkel.