Home \ biler
 

Naviger stjernene.

 

Før GPS eller til og med kompasser, var navigering til stjernene den viktigste måten å få lagrene på. Selvfølgelig gjør dagens teknologi det mye lettere å navigere, men det er fortsatt morsomt å lære å bestemme posisjonen din utelukkende på stjernene. Du kan allerede bestemme hvor Nord, Sør, Øst eller Vest er, hvis du bare kjenner noen stjerner og konstellasjoner, eller du kan velge en stjerne og følge bane.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finne Polaris (Nordlige halvkule)  ,

    
   
 1.            1      Søk etter Polaris, Nordstjernen eller Polarsternen. Polaris er den lyseste stjernen i konstellasjonen Ursa Minor , Lillebjørn. Du kan finne den i bjørnens hale (De gamle grekerne og mange andre nasjoner representerte bjørner med lange haler. Stjernen skylder navnet på det faktum at det er mindre enn en grad unna himmelen nordpolen og derfor ikke ser ut til å bevege seg i nattehimmelen. 
    
  • I dag blir Ursa Minor ofte referert til som en liten dipper på grunn av sin form.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk såkalte pekerstjerner for å finne Polaris. Selv om Polaris kan ses nord for ekvator fra nesten hvor som helst i nordhimmelen, kan det være vanskelig å finne ut om du ikke vet nøyaktig hva du leter etter. Du kan bruke stjerner i andre konstellasjoner for å finne Polaris. 
    
  • De mest brukte pekerstjernene er Merak og Dubhe, de to stjernene i den fjerne enden av den store vognen, over fra trekkstangen. Hvis du følger linjen til disse to stjernene, vil du ende opp med Polaris.
  •  
  • Hvis Big Dipper er under horisonten i begynnelsen av høsten, kan du i stedet se en linje langs stjernene på den østlige kanten av Grand Square of Pegasus, Algenib og Alpheratz (faktisk en del av konstellasjonen Andromeda) og Caph, Dra stjernen på høyre kant av den w-formede konstellasjonen Cassiopeia, for å finne Polaris.
  •  
         
 4.  
             

    2      Bestem Latitude (Northern Hemisfæren)  ,

    
   
 1.             1      Finn Polaris. Du kan bruke hvilken som helst metode.       
 2.  
 3.             2      Bestem vinkelen mellom Polaris og den nordlige horisonten. Dette er spesielt nøyaktig med en kvadrant eller sextant som lar deg lese vinkelen i grader direkte fra den buede delen. Den målte vinkelen tilsvarer bredden nord for ekvator. 
    
  • Hvis du ikke har en kvadrant eller sekstant, kan du tilnærme vinkelen ved å utvide knyttneve til horisonten og deretter "stable" knyttneve over knyttneve til du kommer til stangstjernen. Dette tilsvarer en knyttnevehøyde i ca. 10 graders vinkel.
  •  
         
 4.  
             

    3      Sør (nordlige halvkule)  ,

    
   
 1.             1      Søk etter konstellasjonen Orion. Konstellasjonen Orion, Hunteren, ligner en skrå timeglass. Stjernene Betelgeuse og Bellatrix representerer skuldrene hans. Stjernene Saiph og Rigel er hans knær (eller føtter). De tre stjernene i midten, Alnitak, Alnilam og Mintaka, er beltet. 
    
  • På den nordlige halvkule er Orion hovedsakelig sett på vinter og tidlig på våren, men i høst kan den også ses sent på kvelden og om sommeren like før soloppgang.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn Orions sverd hvis du kan. Se etter en veldig lys, en blek og en sløret stjerne, hengende fra Alnilam, midtstjernen i Orions belte. Disse representerer Orion sverdet, som peker akkurat mot sør. 
    
  • Den uskarpe "stjernen" er faktisk Orionens store tåke, en slags interstellær barnehage hvor nye stjerner kommer frem.
  •  
         
 4.  
             

    4      Sør (sørlige halvkule)  ,

    
   
 1.             1      Søk etter Crux, Sørkorset. Det er en stjerne som ligger svært nær Sky South, Sigma Octantis, men det er ikke sterkt nok til å hjelpe deg med å bestemme det. I stedet søker du etter Sørkorset, som består av fire stjerner som danner enden av et kryss. 
    
  • Sørkorset er en så kjent stjernebildelse av stjerner som det selv vises på flaggene i Australia og New Zealand.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tegn en linje langs korsets vertikal. Dette peker nøyaktig sør. 
    
  • Hvis du tegner linjen på loddretten, tar den deg til Alpha Centauri, stjernen nærmest jorden etter Sola. Denne stjernen vises også i Australia, men ikke i New Zealand.
  •  
         
 4.  
             

    5      Bestemme øst og vest (celestial ekvator)  ,

    
   
 1.             1      Søk etter konstellasjonen Orion. Som allerede nevnt, er denne konstellasjonen ligner en sidevendt timeglass.       
 2.  
 3.             2      Finn stjernen helt til høyre i Belt of Orion. Denne stjernen, Mintaka, stiger og faller mindre enn en grad fra øst eller vest.       
 4.  
             

    6      Bestem en retning ved å spore en stjernebane (hvor som helst)  ,

    
   
 1.             1      Ramme to hauger i bakken. Disse skal være ca 90cm fra hverandre.       
 2.  
 3.             2      Velg noen stjerne i nattehimmelen. Dette kan virkelig være en stjerne, men jo lysere det er, jo bedre kan du spore det, selvfølgelig.       
 4.  
 5.             3      Juster stjernen med spissene til de to polene.        
 6.  
 7.             4      Vent for stjernen å bytte posisjon til haugene. Jordens rotasjon får stjernene i himmelen til å vandre fra øst til vest i det hele. Retningen din stjerne beveger seg fra sin posisjon i øyeblikket du velger den, forteller deg hvilken retning du ser. 
    
  • Når stjernen har steget høyere, ser du øst.
  •  
  • Når stjernen har sunket, ser du vest.
  •  
  • Hvis stjernen har flyttet til venstre, ser du nordover.
  •  
  • Hvis stjernen har flyttet til høyre, ser du sør.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Biler populær:
Fjern spraymaling fra malingen til bilen din.

Bytt kjølevæske.

Forhindre overoppheting av en bilmotor.

Koble til jumperkabelen.

Slip en frossen håndbrems.

Bytt trommelbremser.

Bilforbrenning.

Nedskift med mellomgass.

Unngå døde vinkler i bakspeilet.

Bytt luftfilter av en bil.

Slå på frontlysene.

Reparer Grand Am Blinker Signaler.

Forhindre overoppheting av en bilmotor.

Lag et vinterpakke til bilen.

Kjøre bil med automatisk girkasse.

Få en lisens som bilforhandler for bilsalg.

Bygg en Rat Rod.

Les og forstå OBD koder.

Betal en billett til California Highway Patrol online.

Parkering i omvendt.

Forsegle en lekkende radiator.