Home \ biler
 

Fjern rust fra bilen.

 Dessverre sprer en irriterende rustflekk på en bil vanligvis over tid fordi det underliggende metallet kommer i kontakt med luft og fuktighet, noe som forårsaker oksidasjon eller korrosjon. Enten du vil beholde eller selge bilen, vil den se renere og mer verdifull hvis du blir kvitt de rustne flekkene. Så vent ikke for lenge, men gjør noe umiddelbart. Fjern rusten og la bilen litt frisk maling så snart som mulig, slik at rustflekker ikke engang kan spres.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Polsk og overmålt rustflekker  ,

    
   
 1.            1      Se på din sikkerhet. I denne metoden vil du håndtere en sandpiper og en polermaskin, begge kraftige verktøy som kaster de fineste rust og maling partikler i luften. For å unngå skade og for å beskytte deg mot disse flygende partiklene, bruk hansker, vernebriller og støvmaske slik at partiklene ikke kan komme inn i lungene. 
    
  • For større arbeid, bør du vurdere å bruke en åndedrettsvern i stedet for en enkel støvmaske.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dekke alle steder som ikke skal være støvete. Som allerede nevnt, kastes partikler av rust og maling inn i luften med denne metoden. Hvis du ikke er forsiktig, kan de sette inn på bilen din og få den til å bli "skitten". Disse forekomster er noen ganger svært vanskelig å fjerne. For å forhindre dette, bør du forsiktig dekke de deler av bilen du ikke jobber med (med tape og maskeringspapir). Under bilen legger du presenning, som du kan lim på med crepe for å definere arbeidsområdet og beskytte bakken. 
    
  • Maskere bilen riktig er en kunst i seg selv. Ikke bruk avispapir, da sprøytemaling kan lekke igjennom og forlate stygge flekker. I stedet bruker du riktig maskeringspapir som er mindre porøst og gir ikke blekk gjennom. Pass også på at du holder hver kant på maskeringspapiret sikkert - og det er det! Hvis du bare holder et stykke tape her og der for å holde det fra å glide, kan malingen og krype under forårsake flekker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lim eventuelt langs de eksisterende linjene i karosseriet. Dekselet ditt bør ikke ende et sted midt på en del, ellers vil du ende opp med merkbare kanter mellom den gamle og den nye maling. Du vil aldri bli kvitt disse kanter, fordi du kan sande så mye eller lakk med klart lakk som du vil. Derfor stikker bilen bare rett fra begynnelsen, nemlig til kantene rundt de rustne stedene dine og ikke lenger innover. 
    
  • Hvis du allerede har erfaring med å male biler, kan du alternativt prøve å maske av bare i noen avstand fra rustflekken din. Hvis du vet hvordan du justerer malingen gradvis farge, som gjøres direkte ved sprøyting, kan du bruke denne metoden for å sikre at det ikke er store fargeforskjeller fra en del til den neste.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern malingen rundt rusten med en orbital sander. Med en orbital sander kan du styre sliphastigheten mens du slirer malingen. Start med en 80 grit og arbeid deg til en 150er. Bruk sanderen til å fjerne primer og maling, og hvilken som helst lett rust som har bundet seg til metallet, og balansere overgangen mellom malte og umalet overflater. 
    
  • Følg deretter med fingrene (i hanskene) over overflaten; Hun burde være jevn og nivå nå.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bytt til metall sliping vedlegg. Bruk deretter en metallkvern til å fjerne tykkere rust og bukser. Flytt enheten veldig sakte og på en kontrollert måte, da slike verktøy kan skade karossen alvorlig hvis de ikke brukes riktig. Når slipingen er ferdig, bruk en spesiell syre til stedet, som også fjerner de siste gjenværende mikroskopiske rustpartiklene. 
    
  • Fosforsyre er best egnet til dette formålet. Du kan få dem i de fleste bilforhandlere.
  •  
  • Hvis du vil, kan du bruke et fyllstoff eller kitt til å gjøre opp for de små buktene der malingen mangler. Etter å ha påført spatelen, sand av sted med 120-grit sandpapir for å få en fin jevn og jevn metalloverflate.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Klargjør stedet for primeren. Kjøp en primer som er perfekt for bruk på bare metall og en spraymaling for biler som passer til fargen på bilen din. Begge kan du få i bilbutikker og velutstyrte maskinvareforretninger. Det finnes forskjellige typer primere, så følg alltid instruksjonene på emballasjen og få den siste informasjonen fra en spesialist i butikken. Normalt bør preparatet se slik ut: 
    
  • Rengjør området med hvit ån eller maling tynnere.
  •  
  • Lim alt til avis om en meter rundt arbeidsområdet ditt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Påfør primeren i tynne og jevne lag. Sprøyt tre strøk av primer og vent noen minutter mellom strøk til forrige strøk for å tørke. Ikke spray for mye - ingen av lagene skal være så tykke at primeren løper eller drypper. 
    
  • De fleste primere må tørke over natten (minst 12 timer).
  •  
         
 14.  
 15.             8      Sand stedet med vått 400 grit sandpapir. Dette sandpapiret er spesielt egnet for bruk mellom individuelle lag med maling for å glatte og matt overflaten for å holde malingen rett. Ha en bøtte med vann i nærheten for å kunne skylle Emery-papiret regelmessig med vann slik at det ikke blir blekkende. Til slutt vasker du det malte området med en mild såpevann.       
 16.  
 17.             9      Spray et tynt lag med maling. Sprøyt malingen i meget tynne lag og la hvert lag "hvile" i et minutt eller to før du bruker den neste, slik at ingenting går galt. Spray så mange lag som du trenger for å få en anstendig overflate. 
    
  • La malingen tørke i minst 24 timer før tapen fjernes. Vær tålmodig - hvis malen føles klissete etterpå, vil det ta enda lenger tid.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Løft kantene på den friske maling slik at det redigerte området passer sømløst tilbake i det samlede bildet. Om nødvendig kan du også hjelpe med et klart lag for å gjøre overgangene usynlige. Så la det ferdige lakklaget kurere i 48 timer.       
 20.  
 21.             11      Vask og poler bilen. Gratulerer! Bilen din er nå fri for rust og klar til å gå. 
    
  • Voks aldri frisk maling innen de første 30 dagene etter maling, ettersom skrubben kan avskalere den friske maling.
  •  
                   
 22.  
             

    2      Bruk "patch"  ,

    
   
 1.             1      Sand rusten ned til det "blanke metallet". Denne metoden er litt annerledes enn den som er beskrevet ovenfor, men den fungerer på samme grunnprinsipp og er spesielt godt egnet for rustflekker som allerede har forårsaket hull eller groper. I begynnelsen fjerner du med en metallkvern alle rustflekker. Du må slukke så mye til du virkelig kommer til bar, ikke rustet metall, og roen er helt forsvunnet. Hvis du så har et hull i materialet, er det bare slik det er. 
    
  • Det er viktig å male rusten ned til den siste partikkelen. Hvis du bare ser over et lite hjørne, kan det fortsette å korrodere under maling og bli en rustfarge igjen.
  •  
  • Igjen, vær oppmerksom på alle sikkerhetsanvisninger fra begynnelsen, fordi du jobber med et farlig verktøy igjen. Bruk derfor hansker, vernebriller, og spesielt en pustemaske for å forhindre at partikler av rust eller farge kommer inn i lungene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fyll hullet med rustfrie flekker. Neste, fyll hullet på det tidligere rustpunktet med fyllstoff. Du får ferdig fyllstoff i bilbutikker og maskinvareforretninger for små penger. For større hull må du improvisere. I dette tilfellet trenger du et flatt stykke slitesterkt og rustfritt materiale som holder seg til maling for å reparere hullet. Plukk lappen med kitt og la båten tørke. 
    
  • Tro det eller ikke, skiver ølburger eller cola-bokser gjør gode hull. Disse bokser er laget av aluminium, som er iboende mot korrosjon. Mange moderne bokser er også dekket med et tynt beskyttende lag. Tynne lag med hard plast fungerer også bra.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk Emery papir til å glatte overflaten. Lag en jevn overgang mellom din nye "patch" og bilens kropp. Dette kan være ganske kjedelig og irriterende prosess - mens du slipper, finner du sannsynligvis at du trenger ekstra fyllstoff, som da må tørke igjen før du kan sand igjen. Så hele prosessen ser slik ut: fylling, sliping, puttying, sliping, trowelling, sliping... og så videre. 
    
  • Start med et grovt sandpapir (lav korntelling) for å gjøre opp for større støt, og arbeid deg sakte til middels eller fint korn (høy korntelling) for å få et optimalt, jevnt resultat.
  •  
  • Det er best å jobbe hånd i hånd med stor kontroll. Mekaniske slipemaskiner kan rive opp patchen din.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Dekker bilen godt. Neste vil du påføre et nytt lag maling på det reparerte ristområdet. For å forberede, dekke det meste av bilen for å beskytte den mot primer og flygende partikler. Ikke glem vinduene og hjulene. 
    
  • Lim best langs eksisterende kroppslinjer for å maskere små forskjeller mellom ny og gammel maling (med mindre du er erfaren nok til å få en jevn overgang).
  •  
         
 8.  
 9.             5      Påfør først primer og deretter lakk. Påfør et par tynne lag med primer og vent noen minutter mellom hvert lag for å la dem tørke før du går videre til neste lag. La deretter primeren tørke over natten, og etter ca 12 timer, smør den lett med fuktig 400 grit sandpapir slik at malingen holder seg perfekt. Når du er ferdig, bruk malingen med en lignende strategi til primeren, så kjør alltid ett lag av gangen og tørk i mellom. 
    
  • Du kan enten sand eller lakk kantene av malingen slik at det behandlede området samsvarer med fargen på resten av bilen.
  •  
  • Selvfølgelig er det viktig at fargene stemmer overens med bilens nåværende leveranse. Det er en spesiell fargekode for hver bil du finner på et klistremerke et sted på bilen. Du trenger denne informasjonen for å få riktig farge. De fleste bilmalingbutikker og spesialbutikker vil gjerne hjelpe deg her. Husk imidlertid at med eldre biler kan fargen falle over tid.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                       
Biler populær:
Bytt viskerbladene på bilen.

Monter tåkelysene.

Kontroller oljenivået.

Nedskift med mellomgass.

Sjampo det indre av bilen.

Rengjør aluminiumsfelger.

Så du ror en slaktebåt.

Forlenge livet til dekkene.

Stopp en bil på den korteste ruten.

Gjør en komprimeringstest.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Ride en motorsykkel.

Lær å sykkel.

Annonser for din brukte bil.

Test en bensinpumpe.

Å miste frykten for den første bilstasjonen.

Rengjør vindrutene.

Unngå bilulykker.

Kjør gjennom en rundkjøring på riktig måte.

Kjører bil.