Home \ biler
 

Reduser drivstofforbruket.

 

Det er mange måter å spare penger ved å forbruke drivstoff, men den mest effektive metoden reduserer det fortsatt. Hvis du ikke kan klare deg uten bil, er det flere triks som i siste instans kan påvirke forbruket.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Endre kjørestilen  ,

    
   
 1.                    1      Hold deg til fartsgrensen. Den enkleste og mest effektive løsningen for å kjøre mer effektivt. Mest drivstoff forbrukes når bilen kjører i de høyere girene. For de fleste kjøretøy er dette 50 km / t.  
    
  • Det er selvsagt at du kan belaste ytterligere € 0,20 per liter for hver 0,8 km / t du kjører over 50. Jo raskere du kjører, jo mindre effektiv kjører du.
  •  
  • Det er også tilfelle at trafikklyskretsene er tilpasset hastighetsgrensen. Så hvis du kjører raskere, må du stoppe og starte på nytt hele tiden, som også har en negativ innvirkning på drivstofforbruket.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Unngå jostling og bremse hele tiden. Du unngår unødvendig drivstofforbruk ved ikke å være for stram. Hvis du gjør det, må du bremse igjen og igjen for ikke å slå veien, og gi den mer kraft til å komme deg opp igjen, en ekte ond sirkel. Denne konstante decelerasjonen og akselerasjonen forbruker betydelig mer drivstoff enn en jevn hastighet og en sikker avstand.  
    
  • Gjentatt decelerasjon forbruker enorme mengder energi. Varme blir stadig generert, og du reduserer bremsens levetid. I fremtiden vil bilene sannsynligvis være konstruert for å gjenbruke den genererte energien ved bremsing. Det er imidlertid lite sannsynlig at denne teknologien allerede er innebygd i bilen din, med mindre du kjører en hybrid.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Oppsøk sakte. Hver gang du treffer gasspaken for hardt for å akselerere etter å ha stoppet, brenner du opp drivstoffet unødvendig og bruker dekkene raskere. På den annen side, hvis du akselererer sakte, bruker du faktisk bare det nødvendige drivstoffet for å oppnå kjørehastigheten.  
    
  • Kort sagt, bør du bruke dine pedaler så sjelden som mulig. Med denne informasjonen i tankene, vil du redusere ditt drivstofforbruk til et minimum.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Kjør jevnt og hold deg på et spor. Drivstofforbruket øker når du holder bilen bremset og akselererer for å komme opp igjen. En jevn hastighet garanterer et mye lavere forbruk. Bilen oppoverbakke litt langsommere og nedoverbakke litt raskere for å øke effektiviteten.  
    
  • Og for den konstante kjørefeltendringen, la det være bedre. Bare av samme grunn som du må akselerere og avta under endringene. Slapp av og hold deg på rett spor så lenge som mulig.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Kjør på motorveien med cruise control. En annen måte å holde foten på gasspedalen eller bremsepedalen er å stoppe cruise kontrollen på motorveien.  
    
  • Cruise Control sikrer at bilen din beveger seg i konstant fart, slik at drivstoffpumpen ikke pumper for hardt eller for lavt. Men det er bare verdt på motorveien, fordi i byen må du stoppe for ofte og starte igjen, da det ville være verdt å justere cruise control.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Slapp av under kjøring. Mens trafikken rundt deg kan være ganske turbulent, er det viktig å slappe av. Slå på stille musikk. Når du hører energisk musikk, vil din hjerterytme skyroke og kjørestilen din blir raskere og mer aggressiv, noe som definitivt ikke har en positiv effekt på drivstofforbruket.  
    
  • Dette forhindrer deg også i å jostle og reduserer risikoen for ulykker.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Tollendring  ,

    
   
 1.   1      Kjør til tanken din er nesten tom. Her jobber vi bare med fysikk: en lettere bil bruker mindre drivstoff. Hvordan kan du lage en bil lighter? Ved ikke å kjøre med full tank. Så, hvis du har nådd 1/3 av tanken din og fyller på den, vent noen dager igjen. Denne siste tredjedel av tanken din kan vare lenger enn hele første tredjedel.  
    
  • Generelt er det imidlertid sant at drivstoffprisene øker kraftig over helgen, fra torsdag ettermiddag. Så hvis du ser at du skal tømme tanken din på lørdag, så må du sjekke på forhånd. Spesielt hvis du ser en ekstremt fristende drivstoffpris, bør du dra nytte av dette.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Unngå for lenge tomgang. Hvis bilen din går tom for over et minutt, vil det spare drivstoff for å slå av motoren. I tillegg må nyere biler ikke "varmes opp", og med noen få sekunder skal alt gjøres.  
    
  • Hvis du venter på noen, slår du av bilen helt. Kjør inn eller sitte inne? Sitte inne. Radioen går også uten tomgang!
  •  
         
 4.  
 5.   3      Slå på gassdysen når du er ferdig med drivstoff. Dysen er koblet til en konvensjonell slange, når du slutter å trykke på springen, er det fortsatt gass i slangen. For at denne siste lille (endelig denne delen er gratis) kommer inn i tanken, slår du bare gassdysen over og rist den kort.  
    
  • Løft opp slangen for å få gjenværende gass inn i tanken. Ved tyngdekraft samler gassen på det laveste punktet. Der skal du løfte slangen slik at den strømmer ut gjennom dysen.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Bruk klimaanlegget. Mange bilister mener at klimaanlegg har en svært negativ innvirkning på drivstofforbruket. Det er ikke sant. Klimaanlegget påvirker noen kjøretøy modeller, spesielt eldre. Selvfølgelig gjør det også litt på de nyere bilene, men denne effekten er marginal.  
    
  • Hva mange ikke skjønner er at åpne vinduer kan være mye "verre". Brisen bremser bilen din umiddelbart, og dette kan kun kompenseres av en høyere akselerasjon.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Park i skyggen! enda mer vitenskap! Jo kjøligere bilen er, jo mindre gass vil fordampe i tanken. Det er som å gi penger til himmelen.  
    
  • Og nevnte vi at du ikke brenner rumpa når du kommer tilbake i bilen? Så det er den bedre løsningen for bilen og for deg. Til slutt er det vanskeligere hvis du ikke kan røre rattet på grunn av brannfaren.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Prøv å unngå tung trafikk og dårlig vær. Brenselforbruket er høyere i opptatt, tung trafikk og i regn, vind eller høyt lufttrykk. Regn, vind og høyt lufttrykk gir større motstand mot bilen, noe som resulterer i økt drivstofforbruk.  
    
  • Tailwind, derimot, favoriserer forbruket. Hvilken retning kommer vinden fra?
  •  
  • Det bør ikke komme som en overraskelse at drivstofforbruket øker med tung trafikk. Hvis du stopper hele tiden, beveger deg rundt, bytter baner, tomgang og sannsynligvis faller i dårlige vaner, som ikke vil gjøre noe for din drivstoffeffektive.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Slå av elektronikken og den automatiske klimastyringen "før" du slår av motoren. Selvfølgelig er alt automatisk slått av når du slår av motoren, men hva skjer neste gang du starter? Hvis du har slått alt av på forhånd, vil bilen bruke mye mindre drivstoff for å få det til å gå igjen. Tross alt, å aktivere en funksjon etter den andre, er langt enklere for bilen enn å sette alt tilbake i drift ved oppstart.     
 14.  
 15.   8      Reduser antall turer. Forsøk på å koble til ærender og avtaler. Hvis du gjør alt på en gang, vil du ha mer ledig tid på slutten. Planlegg reisene dine for bestemte dager for å unngå store trafikk- og drivstoffkostnader.  
    
  • Kjøp ikke-forgjengelige nødvendigheter (som mat, kosmetikk, tekstiler og bokser, etc.) i store mengder slik at du ikke kjører til supermarkedet for individuelle produkter med bil.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Optimaliser bilen  ,

    
   
 1.                  1      Gjør bilen lettere. Ikke gjør noe unødvendig med deg i bilen, slik at totalvekten holdes så lav som mulig. Senking av bakluken til en pickup reduserer også drivstofforbruket takket være lavere luftmotstand. Hvis bakluken ikke senkes, opprettes en luftpute bak hytta, noe som skaper et lavt motstandsområde som må overvinnes av luften.  
    
  • Men hvis du skal transportere noe, bruk bagasjen i stedet for transportøren på bilen. Transport av noe på bilen betyr igjen en høyere luftmotstand, noe som senker bilen og krever at du akselererer hardere.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Bytt luftfilter. Et skittent luftfilter koster motorens energi og effektivitet. Det bruker mer gass enn et rent filter. Så hvis den siste endringen er en stund tilbake, kan det være tid igjen. Vanligvis tar det bare noen minutter og kan gjøres selv.  
    
  • Blant reservedelene er luftfiltrene fortsatt relativt billige. Så forvent € 30-40.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Se etter riktig dekktrykk. Med riktig dekktrykk kan du nå enda mer med tanken full. Beveg derfor trykket igjen og igjen på bensinstasjonen. Over tid mister dekkene vanligvis luften, så du trenger ikke å bekymre deg.  
    
  • Dekktrykk bør kontrolleres oftere når utetemperaturene varierer mye. På grunn av den utvidede luften har dekkene høyere lufttrykk; Men hvis dekket mister den normale mengden luft og deretter kjøler ned, kan dekktrykket være for lavt, og du må manuelt hjelpe noe. Dekk som er for lavt eller for høyt, har større rullestyrke, noe som resulterer i færre kilometer per liter.
  •  
  • Trenger du nye dekk, så kjøp radialer. De har lav rullestyrke og holder bilen din aerodynamisk.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Vanlige inspeksjoner som anbefalt av produsenten for å optimalisere drivstofforbruket. For drivstoffeffektivitet, anbefales det å bytte tennplugg og kabler som anbefalt av produsenten. Jo bedre motoren kjører, jo mer kraft har den og jo mindre drivstoff det vil forbruke.        
 8.  
 9.                  5      Bruk syntetisk olje i bilen for å spare gjennomsnittlig 5% på drivstofforbruket. En annen fordel med dette er at det betyr at oljen må endres sjeldnere, og at miljøet blir hjulpet.  
    
  • Under inspeksjonen, bør du spørre mekanikeren hvilken olje du best kan spare på drivstoff. Kanskje han kan gi deg en flaske eller to å gå med deg.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

        
Biler populær:
Forhandle prisen på en bil.

Vedlikehold av traktor.

Kjører en bil i omvendt.

Polere en bil.

Produsere biodrivstoff.

Koble til jumperkabelen.

Les og forstå OBD koder.

Fjern spraymaling fra malingen til bilen din.

Ta av et dørpanel fra en bil.

Bytt tennplugger av en bil.

Bytt trommelbremser.

Monter viskerbladene.

Vintering av bil.

Lær å sykkel.

Få en fast tenntast fri.

Rengjør vindrutene.

Unngå bakside kollisjoner.

Produser biodiesel.

Bli en helikopterpilot.

Vask en motorsykkel.

Slik installerer du en headliner.