Home \ biler
 

Bytt bremseskiver.

 

Bremseskivene er montert bak hjulene på kjøretøyets aksler. Når føreren går på bremsepedalen, bremses bremseklossene mot bremseskivene, noe som gir friksjon og dermed får hjulene til å svinge sakte. Avhengig av bilens alder, kjørestilen og miljøforholdene som bremsene har blitt utsatt for, kan det være nødvendig å erstatte de skadede bremseskivene. Følg denne trinnvise veiledningen for å lære hvordan du bytter bremseskiver.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fjerne de gamle bremseskivene  ,

    
   
 1.            1      Legg først på arbeidshansker. Før du begynner å jobbe med kjøretøyet mens du forbereder verktøyene dine, bør du for eksempel se etter solide arbeidshansker. Å jobbe på bilen kan være ganske rot, og du vil beskytte hendene mot smuss og fett. I tillegg gir hanskene en liten beskyttelse mot skade... selv om det er lite sannsynlig å lide en ulykke når du bytter bremseskiver.        
 2.  
 3.             2      Løft kjøretøyet ditt på et stadium eller med stikkontakten. For å komme til bremseskivene må vi fjerne hjulene, noe som gjør at det ikke er mulig å løfte. For de fleste betyr dette at du bruker en standard jack. Hvis du har tilgang til en hydraulisk heis, øker det arbeidet enormt. Sjekk ut "Endre dekk" -veiledningen her på WikiHow for hjelp med håndtering av en jack. 
    
  • Hvis du bruker en kontakt, kontroller du at den er festet til et bestemt punkt. Disse er stabile metalldeler direkte på kjøretøyrammen. Hvis kontakten er festet til en, si plastdel, kan den bøye eller til og med bryte.
  •  
  • Før du løfter kjøretøyet, løser mange mekanikere allerede hjulmutrene litt (uten å fjerne dem helt!). Det er lettere å løsne en fastmutter hvis hjulet er blokkert fra bakken i stedet for å prøve senere hvis det kan rotere fritt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta av hjulet. Alle deler av bremsen, inkludert bremseskiven, er montert rett bak hjulene. For å komme til disse må hjulet derfor fjernes. Skru ut hjulmutrene og dra ned hjulet. Nå har du det avdekkede hjulnavet, bremseskiven og kaliber foran deg. 
    
  • For å ikke miste hjulmutrene (og senere andre viktige muttere og bolter), bruker mange mekanikere hubcap som et slags skall. Selvfølgelig, hvis du ikke har hubcaps på kjøretøyet ditt, for eksempel fordi du eier aluminiumslegeringer, kan du selvfølgelig også bruke en annen liten boks eller et skall til det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern nå kalibreringene. Tykkelsen er vanligvis festet med en eller to skruer som er skrudd inn fra baksiden. For å komme til disse skruene kan det hende du trenger en sperre med en tynn forlengelse. Når du har løsnet skruene, kan du fjerne tykkelsen. Pass på at du ikke lar for mye trene på bremselinjene! Calipers sitter ofte veldig stramt, til slutt må du ha en stor skrutrekker eller en gummibåt til å løsne. 
    
  • Ikke bare luk kalken når du slipper den. Dette kan forårsake skade på bremselinjene! Mange mekanikere henger kalibrer til side med et stykke bøyd ledning eller et tynt tau. Skulle du fortsatt ha løsnet tykkelsen fra bremsestrengen, vil den lekke. Bremsevæsken er vanligvis lysebrun og oljeaktig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Løsne og fjern bremsekalipermonteringsmaskinen om nødvendig. I noen typer kjøretøy kan montering av skruene som holder anropsspenningen på plass, forstyrre tilgangen til bremseskiven. Bruk en åpen nøkkel nøkkel eller en sperre. Etter å ha løsnet maskinvaren, fjern den og sett den til side.       
 10.  
 11.             6      Fjern nå bremseskiven. Endelig! Nå er det på tide å demontere bremseskiven. Noen ganger er det veldig enkelt, og du må bare trekke den ned. Det er imidlertid mye mer sannsynlig at bremseskiven er rustet til hjulnavet. Du bør imidlertid kunne løse dem med noen få hammerslag. Prøv å ta en gummibåt eller hold en firkantet tømmer foran bremseskiven. Dette forhindrer unødig skade eller mulig brudd på bremseskiven. 
    
  • Noen hjul har en senterring eller et ekstra vedlegg på hjulnavet. Se hvordan du kan løse dem, noen ganger er de sikret med en splittpinne eller en slottemutter. Når hjulnavet er klart, trekk du bare bremseskiven mot deg og nedover hjulnavet.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Montere en ny bremseskive  ,

    
   
 1.             1      Valgfritt: Påfør den nye platen med bremseskive. For å beskytte en ny bremseskive mot smuss, fett og fuktighet, noe som kan føre til rust, sprayer mange mekanikere et tykt lag av bremseskive på platen. Hvis du også vil gjøre dette, må du kontrollere at det brukte væsken også slippes ut for bruk på bremser. Ellers kan du skade bremseskiver eller pads.       
 2.  
 3.             2      Fjern eventuell gjenværende væske med en fille. Fjern alle spor av bremseskive eller andre væsker før du monterer bremseskiven. Eventuell gjenværende væske som forblir på bremseskiven kan negativt påvirke bremseklossens funksjon senere... og du vil absolutt ikke at det skal skje.       
 4.  
 5.             3      Sett den nye bremseskiven på hjulboltene. Sett den nye bremseskiven på hjulnavet og hjulboltene. Det kan være litt fiddly, men vær forsiktig hvis du skyver bremseskiven helt tilbake til hjulnavet. 
    
  • Avhengig av om du måtte fjerne ekstra maskinvare, er det nå på tide å installere cotter pin eller slottmutteren igjen. Hvis du har bøyd splittpinnen når du fjerner den, får du en ny. En slik sikkerhetsnål er veldig billig å kjøpe i spesialisert handel.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Om nødvendig, skift også festeklemmene til tykkelsen. Hvis du måtte fjerne bremsekaliperbrakettene, må du sette dem på plass igjen. Juster bremsekaliprene forsiktig og stram dem igjen.       
 8.  
 9.             5      Bruk en skrueklemme eller stempelinnstillingsenhet for å komprimere alle bremsekjøretøyer. Legg nå tykkeren ut av posisjonen "ute av veien" og plasser den forsiktig og forsiktig over bremseskiven. Uten å skyve stemplene sammen, vil tykkelsen IKKE passe over bremseskiven.       
 10.  
 11.             6      Installer tykkelsen på nytt. Kontroller at bremseklossene fortsatt er i god stand før du går tilbake til tykkelsen til posisjonen der du først fant den. Plasser hullene på skruene nøyaktig oppå hverandre og trekk dem igjen. Bruk skruene du fjernet derfra før.       
 12.  
 13.             7      Fest hjulene. Gratulerer, du gjorde det nesten! Alt som må skje nå er montering av hjulene. Trekk forsiktig opp hjulet på hjulboltene og stram hjulmutrene. Legg merke til tilspenningsmomentene i bilens bruksanvisning. 
    
  • Senk kjøretøyet sakte og forsiktig. Hvis du har brukt en jack, trekk den bort fra under bilen. Ikke glem å trekke på muttere når bilen er på bakken (litt WD40 i tråden kan hjelpe her)!
  •  
         
 14.  
 15.             8      Kontroller bremsefunksjonen før du kjører av gården. Prøv det forsiktig på et trygt sted (for eksempel garasje). Start kjøretøyet og la det rulle sakte fremover. Pump bremsepedalen litt vanskeligere til den blir vanskeligere, og stopp deretter. Skyt pedalen en gang og la den komme sakte opp. Bremsene skal fungere normalt med lave hastigheter og uten knirk eller vibrasjoner. Squeaking er et tegn på slitte bremseklosser, mens vibrasjon er et tegn på en bøyd bremseskive.       
 16.  
             

    3      Utfører ekstra vedlikehold  ,

    
   
 1.             1      Fjern bremseklossene etter at du har fjernet tykkelsen fra bremseskiven. Hvis du ikke har tidstrykk, kan du umiddelbart bytte ut bremseskivene for videre vedlikehold på bremsen. Dette sparer tid og krefter fordi du ikke trenger å duplisere arbeidet. For å sjekke tilstanden på bremseklossene, se etter et lite hakk eller spor, vanligvis i midten av puten. Hvis dette er veldig langt nede eller helt helt tomt, så ikke lenger synlig, må padsene byttes ut. For å fjerne pads, må du bare skyve dem ut av tykkelsen. 
    
  • Noen bremseprodusenter bruker små sikkerhetsklemmer for å holde pads på plass, disse må selvfølgelig fjernes.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern glidestifterne. Skyvepinnene, som befinner seg på ytre kantene på tykkelsen, kontrollerer bevegelsen av kalibreringene. For en ren og lav friksjonsfunksjon av bremsen er det viktig at disse glidestifter er godt smurt. Fjern glidestifter med passende kjeve eller stikknøkkel. 
    
  • Du må kanskje fjerne en liten gummihett fra glidestiften før du kan trekke dem ut av kaliper.
  •  
  • Ikke glem disse pennene. Du vil rengjøre og smøre den umiddelbart.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered de nye bremseklossene. For å unngå vanlige bremseproblemer som for eksempel vibrasjon og irriterende støy under bremsing, fett baksiden av de nye bremseklossene. Selv om det skal være selvklart, her igjen klart: KUN bare smør ryggen. Under ingen omstendigheter bør bremsebeleggens friksjonsoverflate bli oljet eller smurt! 
    
  • Bruk kun smøremidler spesielt utviklet og godkjent for bremseklosser. Andre smøremidler kan forringes eller er ikke varmebestandige og vil skade bremsesystemet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Monter de nye bremseklossene. Sett inn de nye bremseklossene i tykkelsen. Du bør bare skyve på plass. Hvis dine gamle belegg var montert med sikkerhetsnåler, må disse nå brukes igjen. Pass på at du tørker bort overflødig smøremiddelrester.       
 8.  
 9.             5      Rengjør og smør glidestifterne. Glidestifter blir veldig skitne over tid, slik at bremsen ikke fungerer godt. Rengjør pinnene med en ren fille og en liten bremseskive. Bruk deretter et spesielt bremsefett basert på silikon.       
 10.  
 11.             6      Smør bremsebeleggholderen. Til slutt bør du smøre glidebrettene som bremseklossene er montert på. Dette tillater en funksjon med lav friksjon og reduserer irriterende støy under bremsing. 
    
  • Gratulerer! Din bremse vedlikehold er fullført! De burde nå jobbe igjen "som en godt oljet maskin". Du kan nå montere hjulene igjen eller gå over for å bytte bremseskiven... avhengig av hva du startet med.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Biler populær:
Oppdag om en bil trenger en ny kobling.

Mal en båt.

Vok båten din.

Løsne hjulmuttere og dekk.

Bygg en Rat Rod.

Slå på en motorsykkel.

Tilbakestill motorens kontrollampe.

Riding i baksetet på en motorsykkel.

Bli en helikopterpilot.

Les og forstå OBD koder.

Rengjør injektorene i motoren.

Sikkert lås en sykkel.

Traktorkjøring.

Reparer en lekkende soltak.

Kjører trygt.

Løsne hjulmutrene på bilen.

Smør en sykkelkjede.

Håndtere skader på plater.

Fjern saltvann fra bilen.

Forebygging av støyforurensning.

Bleedbremselinjer.