Home \ biler
 

Gjør et sykkelrør.

 

Forestill deg at du har kjørt gjennom villmarken i halvparten av din 20 kilometer lange sykkeltur når du plutselig kjører over en rusten spiker og har hull i ditt dekk foran. Hva gjør du: Trykk helt tilbake hjem eller reparer hullet og avslutt turen som en mester? Hvis du vet hvordan du finner og reparerer hull i sykkelrør, og er også forsiktig å alltid ta et reparasjonssett på lengre turer, kan du selv bestemme deg selv (ellers vil det bli truffet for deg).

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Finn hullet  ,

    
   
 1.            1      Fjern hjulet fra rammen. For en tallerken, bør du først fjerne den berørte pumpehjulet. Se på hjulets oppheng, som ligger midt i eikene. Hvis du har en rask utløsning (som ser ut som en liten spak), vri den over og skru den mot klokka. Men hvis det er en mutter på dette punktet, trenger du en skiftenøkkel for å løsne hjulet. Deretter må du ta av bremsene, skyve padsene til siden og deretter fjerne hjulet. 
    
  • Hvis du har en tallerken på bakhjulet, må du også håndtere kjedet og bakspareren. Slå på det minste giret slik at kjeden saks. Løsne hurtigutløsningen, eller løsne mutteren som sikrer pumpehjulet som beskrevet ovenfor. Bruk om nødvendig hendene til å trekke tilbake bakspareren (som er "armen" gjennom hvilken kjeden går og småhjulet) og / eller trekk kjedet ut av veien mens hjulet fjernes.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk dekkspakene for å fjerne dekkene. Hvis du har fjernet hjulet med platen, må du fjerne dekket. Du kan bruke et fast verktøy som en spak. I sykkelbutikken kan du også kjøpe små verktøy laget spesielt for dette formålet, kalt dekkspakene. Uansett om du bruker en dekkspak eller et annet verktøy, vær forsiktig så du ikke punkterer slangen og forårsaker ekstra skade på dekkfjerningen. Du kan legge den ene kanten av dekket over felgen, slik at det blir enklere å gjenoppbygge senere. 
    
  • Du trenger ikke nødvendigvis en dekkspak for denne jobben. Et hvilket som helst verktøy som er sterkt nok til dette formålet, vil gjøre det også. Selv ukonvensjonelle løsninger som skrutrekkere eller smørkniver kan tjene godt her.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn hullet gjennom hvilken luften rømmes. Når dekket er fjernet, trekk flatslangen ut av dekket og finn lekkasjen. Dette kan gjøres på forskjellige måter; noen få er oppført her: 
    
  • Du kan blåse opp røret og skanne overflaten av røret for synlige hull.            
  •  
  • Du kan høre hissende lyder.            
  •  
  • Du kan prøve å føle den rømmende luftstrømmen.            
  •  
  • Du kan sette røret i en vannfylt beholder og se etter bobler.            
  •  
         
 6.  
 7.             4      Merk hullet i slangen. Hull som forårsaker plate kan være overraskende liten. Når du finner en, bør du ikke miste det! Ta et stykke kritt og bruk en "+" eller "x" for å merke nøyaktig hvor hullet er. Hvis du bruker en lapp til å limes på, gjør markøren så stor at du fortsatt kan se den når du har limt på. 
    
  • Hvis du ikke har kritt i reparasjonssettet, kan du bruke en ballpenn eller et annet skriveverktøy. Men kritt er best fordi det er åpenbart lettere å se hvitt kritt på et svart rør enn en blå eller svart blyant.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Legg hullet på  ,

    
   
 1.             1      Fjern alle fremmedlegemer fra hullet. Når du har funnet hullet, bør du nøye sjekke om det kommer fra et fremmedlegeme (for eksempel et stykke brutt glass eller en skarp stein) eller fra et blåmerke (at hullet ser ut som en snakebite og ikke utenlandske gjenstander) kan bli funnet). Kontroller forsiktig innsiden av mantelen for eventuelle fremmedlegemer og fjern dem når du finner noe. Du vil absolutt ikke ha det samme som forårsaket platene til å punktere din nylig patched tube med en gang.       
 2.  
 3.             2      Slip om nødvendig slangen rundt hullet. Det finnes forskjellige typer patcher som krever forskjellige tilnærminger; Noen krever lim og andre ikke, noen trenger en slipt overflate, mens noen holder fast på en glatt overflate. Se i instruksjonene som er med ditt reparasjonssett. Hvis du trenger å sand, ta et lite stykke smaragdpapir og bruk det til å grove rundt området rundt hullet, størrelsen på lappen som skal påføres. Hvis slangenes gummi er litt mindre glatt, øker den adhesjonen til noen lim. 
    
  • Hvis du er usikker på om det skal sandes eller ikke, kan du gjøre det enkelt for sikkerheten, da det ikke er sannsynlig at det kan påvirke lette opphopninger av de fleste flekker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sett lappen på. Neste lim din lapp over hullet, følg instruksjonene i veilederen. Noen flekker trenger lim, andre holder seg til slangen alene. Sistnevnte er litt mer behagelig å bruke, men noen ganger mindre pålitelige. Generelle notater for begge typer patcher finner du nedenfor. Hvis instruksjonene som fulgte med reparasjonssettet, avvike fra disse instruksjonene, bør du holde fast ved den tidligere. 
    
  • Sticking: Påfør limet eller vulkaniseringsvæsken til røret rundt hullet og vent deretter til limet har satt inn (noen typer må tørke til de ikke er klissete igjen, se instruksjonene). Til slutt la plasten på det nesten tørre limet og trykk det godt i noen minutter til hullet er lukket med det.            
  •  
  • Limfrie plaster (noen ganger kalt "selvklebende" flekker): Fjern plasten fra emballasjen og legg den som et klistremerke på det rude området med hullet. Trykk det godt og vent hvis det er nødvendig for det å tørke før du fortsetter.            
  •  
         
 6.  
 7.             4      Døm om det er klokere å bytte røret. I situasjoner hvor slangen er alvorlig skadet, kan det være bedre å bare erstatte hele slangen enn å kaste bort en lapp. Slanger som er sterkt påvirket, kan ikke vare lenge nok til å gjøre forbruket av en lapp lønnsomt og derfor bedre erstattet helt. Heldigvis er det ikke vanskelig å erstatte en gammel slange når du har en ny på hånden. Her er flere typer slangeskader som ikke lenger er verdt å reparere: 
    
  • flere hull
  •  
  • store sprekker
  •  
  • Luft unnslipper etter at lappen har blitt brukt.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Monter hjulet på nytt  ,

    
   
 1.             1      Sett slangen tilbake i dekk. Etter at lappen har tett dekket hullet, kan du fjerne det reparerte slangen og forsiktig plassere det i hulrommet i skallet. Dette er vanligvis enklest hvis du blåser slangen litt, først skyve på den ene siden og deretter skyv resten på stykke. Når du er ferdig, kontroller nøye at slangen ikke henger fra dekket hvor som helst. 
    
  • Sørg for at ventilen peker innover fra dekk slik at du kan blåse opp røret etter å ha lagt det i dekk.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett dekk og slange tilbake til hjulet. Bruk deretter tommelen til å skyve dekket (som inneholder det delvis oppblåste røret) tilbake på felgen. Trykk dekkets ytre lepper over hjulets kant slik at de er ordentlig på plass. Pass på at du ikke klemmer slangen mellom dekk og felg. Det kan være at du trenger din dekkspak eller håndtaket til å vind den siste delen av dekket, som ofte er vanskelig å komme over feltet. 
    
  • Vær oppmerksom på at noen high-end sykkelhjul bare får dreies i en retning. I dette tilfellet kjennetegnes den planlagte kjøreretningen vanligvis av små piler på kanten av dekket. Ikke monter dekk i motsatt retning! Som et resultat kan syklens ytelse reduseres, og slitasje på dekket kan bli for mye økt.
  •  
  • Ikke glem å ta av ventilkappen når du setter slangen inn i dekk. Ventilen skal passe gjennom det runde hullet i felgen med lokket fjernet, noe som gjør det lett tilgjengelig for inflasjon.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Oppløft slangen langsomt slik at slangen og dekkene er på riktig sted. Neste, ta en automatisk eller manuell pumpe og begynn å pumpe luft inn i slangen. Gjør dette selv slik at røret kan slå seg opp i dekket når det sprer seg. Når du er fullt oppblåst, trykk på dekk, la sykkelen stå i noen minutter, og trykk deretter dekk igjen. Hvis det føles så stramt andre gang som første gang, er du klar til å gå! 
    
  • Hvis du er bekymret for at slangen ikke sitter riktig i dekk, kan du blåses opp helt før du trekker dekket tilbake på hjulet. Vær imidlertid oppmerksom på at dette gjør det vanskeligere å få dekket tilbake på felgen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Monter hjulet på sykkelen. Du har nesten gjort det; Nå er alt du trenger å gjøre ved å feste hjulet på sykkelen igjen, stram hurtigutløseren eller mutteren, sett i bremsene - og det er det (med mindre du har jobbet på bakhjulet, må du forsiktig sette kjedet rundt bakspareren ). Forsiktig pedal til du er sikker på at plåten ikke brister plutselig. Så kan du fortsette som du pleier å gjøre.       
 8.  
 9.             5      Husk å kjøpe en ny slange til tider. Patches på slangen, mens praktisk, er ikke nødvendigvis designet for å vare for alltid. Disse patchene er der for å få deg hjem når dekket brister på vei og du ikke har en erstatning, men de er absolutt ikke en langsiktig løsning på en ødelagt slange. Mens de beste flekkene kommer nær påliteligheten til en ny slange, kan andre lekke like etter at de er brukt, eller bare midlertidig beskyttelse. Det er ingen erstatning for en slangeskift, så du bør kjøpe en ny slange hvis du kan, så du har en til hånd når du har en plate igjen i nær fremtid.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

              Les mer... (4)      
Biler populær:
Kjøp en brukt motorsykkel.

Stopp en bil på den korteste ruten.

Senter hjulene på sykkelen.

Kjør en rask, stram bøyning med bil.

Fjern kantlåsene.

Kjør en gaffeltruck.

Kjør en gaffeltruck.

Tilbakestill ABS på en BMW R1100RT.

Riktig bruk av cruise control i bilen.

Velge riktig sykkelstørrelse.

Gjør riktig til trafikkontroll i USA.

Overvinne bilens fobi.

Hvordan parkere bilen din riktig.

Kontroller sprutvannet.

Lad opp et bilbatteri.

Lag en sykkel.

Kjør i isete forhold.

Kjører oppoverbakke.

Voksing en svart bil.

Monter snøkjeder.

Bestem størrelsen på en terrengsykkel.