Home \ biler
 

Hvordan starte en dieselbil.

 

Bensindrevne forbrenningsmotorer og dieseldrevne motorer antennes på forskjellige måter. Bensinmotorer startes med tennpluggen, mens dieselmotorer startes av varmen som kommer fra kompresjonen av drivstoffet. I en dieselbil må brensel og luft bli varm nok til å tillate forbrenning, noe som genererer gnisten for å starte motoren. Siden varme er nødvendig for å starte forbrenning, er denne prosessen forskjellig fra å starte en bensinmotor. Følg trinnene nedenfor for å starte en dieselbil.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Vri nøkkelen til startposisjonen uten å starte motoren. Du ser nå et "vent på start" -lampen på instrumentpanelet. Ikke prøv å starte motoren før dette lyset slår av.       
 2.  
 3.   2      Vent på glødepluggene for å varme opp før du prøver å starte trucken. Oppvarming av glødelysene tar omtrent 15 sekunder. Lyset vil ikke gå ut før glødelysene er fullt oppvarmet. I kaldt vær, trenger disse litt lenger for å varme opp.  
    
  • Kontroller glødetilkoblingene eller inntaksforvarmeren før den kalde årstiden starter, for å forsikre deg om at lastebilen starter på kalde dager. En glødelampe er en del med et varmeelement som varmes opp luften i dieselmotoren for å starte kjøretøyet. En annen måte å oppnå dette på er å bruke et inntak forvarmer. Uten en av disse to enhetene vil lastebilen din ikke starte på kalde dager.       
  •  
  • Få nye batterier om nødvendig. Du bør alltid ha to gode batterier i lastebilen din. Dieselvogner har to batterier for å starte motoren og varme opp glødelysene. Hvis disse er i dårlig stand, vil det ekstra stresset som er forårsaket av forsøk på å starte motoren, påvirke kvaliteten på glødelysene, tømme motoren og tømme batteriene til det punktet der motoren starter, blir umulig.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start motoren, men ikke la den rotere i mer enn 30 sekunder. Hvis motoren ikke starter innen denne tiden, vri nøkkelen til "av" -posisjonen.        
 6.  
 7.             4      Prøv å starte bilen på nytt ved å forvarme glødelysene. Det vil være nødvendig å vri nøkkelen tilbake til "på" -posisjonen og vent igjen til lampen slås av.        
 8.  
 9.   5      Vri nøkkelen til startposisjonen og ikke tenne motoren i mer enn 30 sekunder. Hvis motoren ikke starter, vri nøkkelen til "av" -posisjonen og prøv følgende:  
    
  • Koble trucken til et stikkontakt. Dieselvogner har en Schuko-plugg under forsiden av støtfangeren eller grillen. Koble dette til en stikkontakt med en skjøteledning. Du hører nå hvordan motorblokkervarmeren slås på. Hvis glødestikkene eller inntaksforvarmeren ikke virker ordentlig, vil lastebilen ikke starte fordi det ikke er noen forbrenning. Kobling til et stikkontakt gjør det mulig for motorvarmeren å generere nok varme til å starte en forbrenning.       
  •  
  • La trucken være tilkoblet i minst to timer før du forsøker å starte bilen igjen. Det er så lang tid det tar for kjølevæsken i motoren å bli varm nok. Hvis trucken fortsatt ikke starter, bør en mekaniker konsulteres.
  •  
                   
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Biler populær:
Bytt luftfilter av en bil.

Unngå en bilulykke.

Lei bil uten kredittkort.

Stopp en bil på den korteste ruten.

Slik laster du opp et tomt bilbatteri.

Traktorkjøring.

Hvordan starte en dieselbil.

Mål dekktrykk.

Registrere om vannpumpen til en bil må byttes ut.

Reparer klimaanlegget i bilen.

Sett inn svarsignal.

Slå på frontlysene.

Finn en egnet bruktbil.

Rengjøring av bil.

Flyver et fly.

Bytt ut en bilmotor.

Kontroller akseloverføringsoljen til en bil.

Kjøre bil med automatisk girkasse.

Finn lekkasje av en væskebeholder i bilen.

Fjern merkelogoen fra en bil.

Slå inn tre svinger.