Home \ biler
 

Stopp en bil på den korteste ruten.

 

Bremsing riktig er en glemt evne. Siden de fleste biler i dag har anti-låsebremser, bremser mange mennesker bare uten å foreta andre nødvendige tiltak. Følg trinnene nedenfor hvis du vil vite hvordan du skal bremse ordentlig og stoppe bilen på kortest mulig avstand uten å miste kontrollen over kjøretøyet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bremse og stopp riktig med ABS  ,

    
   
 1.                    1      Fast, men følsom, trykk på bremsepedalen. Hvis du går bra på bremsepedalen på en bil med ABS, vil du føle det pulserende, noen ganger voldsomt. Ikke vær redd og ikke slipp pedalen - pulserende betyr bare at bremsene fungerer. Trinn på bremsepedalen raskt, men ikke for hardt. Dette er viktig for å oppnå best mulig bremseeffekt. Hensikten er å få dekkene bare til grensen for blokkering. Det er imidlertid viktig å unngå for mye bremsepedal depresjon på ABS biler.  
    
  • Nøkkelen er å bruke bremsene raskt og fast mens du støtter godt med venstre fot for å gi kroppen godt grep.  
  •  
  • Når bilens hastighet reduseres, kan du også redusere trykket på bremsepedalen gradvis, men hold nok bremsepress for å opprettholde høyest mulig bremseevne.  
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Bremse, men slå ikke av samtidig. Styring litt til venstre eller høyre under bremsing kan forhindre kollisjon. Du bør imidlertid ikke utføre tunge styringsbevegelser, slik at du raskt kan miste kontrollen over bilen din. Det er ikke uvanlig at folk unngår når et lite dyr krysser sin vei, ofte kolliderer med en annen bil eller et tre. Ved noen anledninger, f.eks. Men når et barn hopper foran bilen, er det riktig å unngå under bremsing. Du bør øve dette i et trygt miljø for å få en ide om hvordan kjøretøyet vil reagere. Her er noen forskjellige måter å redusere:  
    
  •   Bremser og styr. Styre kjøretøyet rundt hjørnet og bremse enkelt på samme tid. Som et resultat går bilen til knærne på forsiden, og legger press på dekkene som gir dem mer grep. Dette er en grunnleggende teknikk og bør brukes når du svinger.  
  •  
  •   Enkel bremsing. Lett og avbrutt bremsing (stakkbromsing) når sving er den sikreste måten å opprettholde kontrollen av kjøretøyet på, hviler det på forhjulene, noe som gir dem mer trekkraft.  
  •  
  •   Nødbremsing. Hvis du trenger en veldig rask stopp, ikke vær redd for å bruke bremsene, selv i midten av kurven: Med ABS bør du trykke bremsepedalen helt. Uten ABS bremser sjelt men fast (med omtrent 70% av din styrke), mens du snu rattet litt tilbake.  
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Unngå å bruke overføringen for en rask stopp. Overføringen er konstruert for å akselerere kjøretøyet i stedet for å senke det. Girene i girkassen er ikke opprettet for denne typen last. Det er ikke en del av bremsesystemet. Hvis du kjører en traktor-trailer, er dette en helt annen historie. En traktor-tilhenger er utstyrt med luftbremser og en motorbrems av grunner som ikke er relevante for en vanlig bil. Det er imidlertid en god ide å bruke motoren til å holde hastigheten eller å bremse på lange nedoverbakkegradienter ved å skifte til et lavere gir.  
    
  • Varmeen som oppstår under bremsing, absorberes av motoren og slipper effektivt av kjølesystemet, noe som forhindrer bremsene fra overoppheting, slik at de er mest effektive når det trengs for kraftig bremsing.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Fokuser på retningen du vil styre kjøretøyet, ikke hva du vil unngå. Det er veldig vanskelig å styre vekk fra noe du ser rett på, og mange mennesker har en tendens til å fokusere på det de frykter å kollidere med. I stedet fokuserer du på hvor du vil kontrollere kjøretøyet (siden av objektet i veien din) og hvordan kjøretøyet ditt reagerer.                  
 8.  
             

    2      Bremsing og stopp uten ABS  ,

    
   
 1.                  1      Kick på bremsene. Hvis bilen ikke har ABS, bør du trekke på bremsepedalen fast, men ikke for vanskelig å stoppe bilen så fort som mulig. Du bør trykke bremsepedalen godt og redusere trykket like før hjulene låses for å forhindre at det låses, ellers mister du kontrollen over kjøretøyet.        
 2.  
 3.                  2      Bremse ved grensen for blokkering. Ved terskelen til stalling stopper kjøretøyet så raskt som mulig. Se opp for lyden av dekkene, der du kan se om du har nådd den grensen, og at du gjør det rette. Hvis hjulene låses opp og du mister kontrollen over kjøretøyet, har du gått for langt og trenger å løsne bremsene kort og deretter trekke på bremsepedalen igjen.        
 4.  
 5.                  3      Ikke stirrer på objektet du skal kollidere med. Se på hver side av objektet, og prøv å få bilen din der for å unngå kollisjon på hodet. Hvis du er hypnotisert av dette objektet, vil du ikke kunne fokusere på riktig bremseadferd som beskrevet ovenfor. Men å reagere riktig krever full konsentrasjon.        
 6.  
 7.                  4      Resten på bakken med venstre fot. På denne måten er du klar for en kollisjon og føler at du må justere trykket på bremsepedalen.        
 8.  
 9.                  5      Øvelse bremsing i grensen for blokkering. Det tar tid og praksis å mestre denne typen bremsing, og tilbringe litt tid på en tom parkeringsplass for å trene dette vil forbedre sjansene dine for å komme inn i en slik situasjon. Det vil også forbedre bremsevennligheten når du trener den daglige pedalen for å pedalisere bremsepedalen lett og hardt. I en nødsituasjon kan dette redde livet ditt.  
    
  • Du kan måle fremdriften til dine bremsevirkninger ved å markere punktet hvor du begynner å bremse og hvor bilen din stopper. Du vil kunne fortelle forskjellen mellom blokkerte og ulåste hjul.  
  •  
  • Ekstra øvelse: Gjør hjulene bevisst blokkert. Nå, for å redusere trykket på bremsepedalen til hjulene kommer av igjen, må du bremse igjen med det optimale trykket. På et tidspunkt vil du uunngåelig overskride det optimale trykkpunktet eller vegflaten endres, derfor er denne øvelsen avgjørende.  
  •  
  • Merk: Det er et annet optimalt bremsetrykk for alle veier og hastigheter. Derfor bør du praktisere når veien er tørr, når det regner og når det er snowed.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Biler populær:
Rengjør bilskinnseter.

Kjenne en glidekobling i bilen.

Monter tåkelysene.

Få en god avtale på dekk.

Bruk en selvbetjent bilvask.

Så du ror en slaktebåt.

Trykk på en motorsykkel.

Gjør en tull.

Gjør et sykkelrør.

Monter tåkelysene.

Monter et LED baklys på et gammelt hjul.

Park på åssiden.

Kjør trygt i regnet.

Bytt luftfilter av en bil.

Kontroller sprutvannet.

Kjør trygt i tåke.

Reparasjon av instrumentbrettbelysningen i bilen.

Defensiv kjøring.

Vok båten din.

Bremse en motorsykkel trygt.

Korrodert bilbatteri.