Home \ biler
 

Finn ut om termostaten til en bil er fast.

 

Termostaten i en bil er ansvarlig for å kontrollere mengden kjølevæske som innføres i motoren. Hvis bilen din fortsatt er kald, vil termostaten lukke og ikke la kjølevæske stå i motoren før den varmes opp. Termostaten skal åpne og la kjølevæske inn så snart motoren er varm nok. Noen ganger fungerer termostaten ikke riktig og forblir lukket. Denne artikkelen diskuterer hvordan man bestemmer om termostaten er fast.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Test hjemme.  ,

    
   
 1.            1      Kontroller temperaturmåleren i bilen. En fast termostat kan være grunnen til at måleren din beveger seg inn i det røde fareområdet i løpet av 5 til 15 minutter.       
 2.  
 3.             2      Slå av bilen og la den avkjøle før du åpner panseret. Fjern eventuelt kjølevannreservoaret og tapp kjølevæsken i en beholder. Finn kjøleren og fjern lokket.        
 4.  
 5.             3      Slip avløpskranen til radiatoren på bunnen av radiatoren og la det kjølevæske tømme i en beholder med lokket til nivået er under topprørslangen.  
    
  • Du trenger ikke å tappe radiatoren avhengig av hvor mye kjølevæske er i tanken. Den drenerte mengden er ca. 1-2 liter. Du kan bruke denne kjølevæsken igjen hvis den er ny. Ellers erstattes med nytt kjølevæske.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn termostaten. Termostatenes hus er vanligvis under den øvre radiatorslangen. Skru av huset og fjern termostaten med en skrutrekker og tanger. Ta termostaten innvendig.        
 8.  
 9.             5      Fyll en gryte med vann og sett termostaten i vannet til den er helt nedsenket. Pass på at den ikke berører bunnen av potten.        
 10.  
 11.             6      Begynn å varme vannet og legg et matlagingstermometer i vannet. Kontroller temperaturen ofte mens du overvåker termostaten.  
    
  • Termostaten skal forbli lukket til ca 88ºC. Ved denne temperaturen bør du se hvordan det begynner å åpne.
  •  
  • Delen skal være helt åpen når vannet når 90,6 ° C. Hvis termostaten fortsatt er stengt nå, må den byttes ut.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Kjøretest  ,

    
   
 1.             1      Se om temperaturmåleren nærmer deg faresonen. Dette skjer ofte raskt, så slå av bilen så snart du merker den.        
 2.  
 3.             2      Åpne motorhjelmen hvis den ikke er for varm og se etter radiatorslanger. Hvis panseret er for varmt for å berøre, vent minst 10 minutter før du åpner det.        
 4.  
 5.             3      Berør forsiktig den øvre radiatorslangen. Slangen kan være veldig varm, så bare rør den med fingertuppene i noen sekunder. Gjenta dette med den nedre radiatorslangen.  
    
  • Begge radiatorslanger skal være veldig varme. Hvis en slange er veldig varm og den andre føles kjølig eller til og med kald, er termostaten sannsynligvis lukket.
  •  
         
 6.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Biler populær:
Rengjør vindrutene.

Kjøp en motorsykkel.

Koble til jumperkabelen.

Mål og kjøp riktig sykkel.

Registrere om vannpumpen til en bil må byttes ut.

Kjør en gaffeltruck.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Kjør trygt i tåke.

Bilvinduer lyd.

Program fjernstyringer for GM tastaturet.

Overlev en bilulykke.

Riktig bruk av cruise control i bilen.

Bremse en motorsykkel trygt.

Automatisk Kontroller og fyll opp transmisjonsvæsken.

Reduser blenderåpningen når du kjører om natten.

Kontroller bilbatteriene.

Reparer et dekk.

Registrere om vannpumpen til en bil må byttes ut.

Kjør trygt i tåke.

Sammenlign lånetilbud når du kjøper en bil.

Les og forstå OBD koder.