Home \ biler
 

Bytt motorsykkel.

 

En av de viktigste tingene når du kjører på en motorsykkel er omkoblingen. Mastering dette kan virke som en utfordring for deg, men bytte er veldig enkelt. Hvordan styrer du girene, men avhenger av om motorsykkelen har manuell girkasse eller halvautomatisk.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bytt gir med manuell forskyvning  ,

    
   
 1.            1      Kjenn deg selv med kobling, gasspjeld og girspak. Koblingen er foran venstre håndtak. Det er ansvarlig for overføring av dreiemomentet fra motoren til girkassen. Gassen er på høyre håndtak. Hvis du slår på gasspaken, øker du motorens hastighet, slik at motoren ikke dør. Gearkassen er en spak som ligger foran den venstre fotstøtten. Hun er her for å bytte ut utstyr. Øv følgende: 
    
  • Trekk koblingshåndtaket til håndtaket, og slipp det sakte ut.
  •  
  • Vri gasspaken mot baksiden av motorsykkelen ("skru den opp") for å få raskere.
  •  
  • Vri gasspaken på forsiden av motorsykkelen (skru den ned) for å senke.
  •  
  • Trykk ned girspaken for å skifte motorsykkelen til første gir. Dette virker bare når du er tomgang eller i andre gir, fordi du trykker på girspaken vil bare få deg til et lavere gir.
  •  
  • Skyv girspaken opp for å komme til de andre girene. Det vanligste girmønsteret på manuelle motorsykler er en ned og fire eller fem opp. Nøytral er mellom første og andre gir.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Start motorsykkelen ved å trekke koblingen og trykk deretter på startknappen. Kontroller at sykkelen er tomgang - dette er indikert med et grønt "N" -lys på instrumentbrettet - alle nye sykler følger med denne funksjonen. På dette tidspunktet bør du allerede være i sykkelen på sykkelen.        
 4.  
 5.                  3      Bytt til første gir. Start med å smure gasspjeldet og trekk deretter koblingen helt til deg. Samtidig flyttes giret til første gir ved å trykke ned spaken. Deretter senker du forsiktig mens du slipper clutchen til sykkelen begynner å rulle sakte. På dette punktet begynner du å akselerere og slippe koblingen.  
    
  • Ikke slipp koblingshåndtaket for fort, men fortsett å bruke gasspjeldet og koblingen til motorsykkelen begynner å bevege seg. Etter hvert som sykkelen akselererer, slipper du koblingen sakte og forsiktig.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Bytt til de høyere girene. Hvis du har nok hastighet til å skifte til et høyere gir, slår du av gasspjeldet og trekker koblingen inn igjen. Legg tærne til venstre fot under girspaken og løft den så langt som mulig. Du kan skifte til et høyere gir ved å trykke på spaken flere ganger. Et trykk går opp i andre gir, en annen i tredje, den neste i fjerde og så videre. ADVARSEL: Erfarne drivere trenger ikke å betjene koblingen for å starte opp. Du løfter bare girspaken lett med foten, og når du slår av gasspaken, skifter neste høyere gir til. Det krever litt øvelse for å få det gjort jevnt, men det sparer skiftetid og utvider også livet til koblingsplatene litt.  
    
  • Når du er i første gir og løfter girspaken halvveis, går du tomgang.
  •  
  • Hvis du slipper ut koblingen og slår av gasspaken, men ingenting skjer, så går du tomgang. Trekk inn clutchen og skyv girspaken opp igjen.
  •  
  • Hvis du ved et uhell savner et utstyr, ikke bekymre deg. Det forstyrrer ikke sykkelen så lenge du sørger for at du justerer gasspaken til utstyret du er på.  
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Bytt til et lavere gir. Gass gasspjeldet og bruk koblingen. Trykk girspaken ned og slipp den deretter ut. Forsiktig koordinere clutch og gasspjeld for å matche din nåværende hastighet. Hvis du stopper, må du slippe gasspaken, trekke koblingen og skyve girspaken ned til du finner deg i første gir.                  
 10.  
             

    2      Girene med halvautomatisk bryter  ,

    
   
 1.             1      Bli kjent med de nødvendige spakene. Alt du trenger for å skifte girene på en halvautomatisk sykkel er gasspjeldet og girkassen. I en halvautomatisk kobling er koblingen integrert i girskiftet, og derfor aktiverer girkoblingen begge prosessene samtidig.       
 2.  
 3.                  2      Slå på motorsykkelen. Gå på sykkelen og sørg for at den er tomgang før du begynner å skifte girene.        
 4.  
 5.                  3      Bytt til første gir. Dette er en veldig enkel prosess, da du bare må smure motoren og skyve giret ned et klikk. Du kan alltid finne det første giret ved å trykke ned girene litt etter å finne de andre girene ved å skyve girspaken opp.        
 6.  
 7.                  4      Bytt til de høyere girene. Du bruker den samme strategien som å gå inn i første gir. Gass gasspaken og skyv spaken opp med tærne. Hvis du trykker på et klikk, setter du sykkelen i andre gir, et annet trykk setter det i tredje gir, og så videre.        
 8.  
 9.                  5      Bytt ned til nedre korridorer. For å senke og stoppe, kan du skifte til de nedre girene ved å trykke på girspaken nedover. Sett alltid motorsykkelen til nøytral når du står.        
 10.  
             

Tips .

      

            

Advarsler .

      

                 
Biler populær:
Fjern vindusdukfolie.

Senter hjulene på sykkelen.

Selg en bil til en god pris til en forhandler.

Påfyll olje på bilen din.

Bli en helikopterpilot.

Kontroller bilbatteriene.

Oppblåsbare dekk.

Fjern fine riper fra bilmaling.

Kjører en bil i omvendt.

Reparasjon hagl skade.

Unngå en bilulykke.

Produsere biodrivstoff.

Fjern vindusdukfolie.

Lær å sykkel.

Lær noen kjører i USA.

Fjern vindusdukfolie.

Monter en bilradio.

Gjør riktig til trafikkontroll i USA.

Kjør en bil med manuell girkasse forsiktig.

Reparasjon av instrumentbrettbelysningen i bilen.

Start en bil i frysende kaldt vintervær.