Home \ biler
 

Fly fra en synkende bil.

 

Alle bilulykker er skremmende, men en ulykke der bilen blir kastet i vannet, og du er i det er en absolutt skrekk. Slike ulykker er spesielt farlige på grunn av risikoen for drukning, og mange dødsfall fra drukning har årsaken til å bli fanget i en bil.

 

Men de fleste dør av panikk og uvitenhet om hva som skjer med bilen under vann. Ved å ta en brace stilling for å overleve effekten og være fast bestemt på å handle så snart bilen er i vannet og komme seg ut raskt, kan man overleve å bli fanget i et synkende kjøretøy, selv om det er en rasende elv.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Klem til virkningen. Så snart du merker at du kommer av veien og faller i vannet, ta en brace stilling. Legg begge hender på ti og to på rattet. Kollisjonen av bilen kan forårsake airbag, og enhver annen klemposisjon, kan da føre til alvorlige skader. Ikke glem at en airbag blåses raskt innen 0,04 sekunder etter utløsing. Når dette aspektet er mestret, forberede deg på det neste trinnet.  
    
  • Hold deg rolig. Panikk reduserer energi, forbruker dyrebar luft og gjør deg svak. Gjenta et mantra av hva du trenger å gjøre for å komme seg ut (se neste trinn) og fokusere på situasjonen. Panikken kan vente til du kommer til kysten når du kommer til den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Løsne sikkerhetsbelte. Professor Dr Gordon Geisbrecht, som spesialiserer seg på kaldvannsdykning, sier selen er den første tingen å gjøre, som det ofte blir glemt i panikk. Hans motto er: Sikkerhetsbelte, Barn, Windows, NO .  
    
  • Ta av barnesetet som starter med den eldste (som kan hjelpe andre).
  •  
  • Glem samtalen med telefonen. Bilen din vil ikke vente til du ringer, og dessverre døde folk på den måten. Skynd deg, kom ut.
  •  
  • Det er en motteori som sier at setebeltet skal stå igjen. Denne teorien innebærer at når du slipper sikkerhetsbelte, flyttes du ut av døren eller vinduet på grunn av desorientering under vann på grunn av inngangen av vann gjennom åpningen. Hvis du må skyve døren åpen, gir den deg en ekstra spak som holdes av stroppen, i motsetning til å trykke på døren mens du er omgitt av vann. Et bukket setebelte hjelper deg også med å holde retningsretningen når bilen fliser. På den annen side kan et beltespenne også gjøre det vanskelig å komme seg ut raskt, noe som krever et raskt svar fra begynnelsen i stedet for å vente i bilen. Det er viktig å kunne flytte fra begynnelsen, selv om du må flytte baksetet for å komme seg ut av bilen fordi den tyngre fronten av bilen først synker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Åpne vinduet så snart du treffer vannet. I henhold til professor Gieslers anbefaling, bør du la døren stå alene på dette stadiet og fokusere på vinduet. En bils elektriske system skal fungere i vannet i tre minutter, så prøv først metoden for å åpne vinduene elektrisk. Mange tenker ikke på vinduet som en rømningsvei, enten ute av panikk, eller fordi vinduet vanligvis er en ukjent utgang, eller fordi de er utsatt for en rekke feilinformasjon om dører og synker.  
    
  • Det er flere grunner til å forlate døren alene, ifølge professor Giesler. Umiddelbart etter påvirkningen har du bare noen få sekunder, hvor det er mulig å åpne døren til den synkende bilen, mens det meste av døren fortsatt er over vannet. Når bilen har begynt å synke, er det ikke menneskelig mulig å åpne døren til trykket mellom innsiden og utsiden er balansert; det betyr at hytta må fylles med vann, og du vil ikke virkelig oppleve det. I tillegg sier professor Giesler at ved å åpne døren, øker du forsinkelsen, i stedet for å ha litt tid mens bilen kjører for å komme seg ut. I dette forsøket med 30 biler fant han at alle biler kjører mellom 30 sekunder og 2 minutter. Du kan bruke denne kjøretiden til å flykte, i stedet for å åpne førerens dør og vannet faller bilen innen 5 til 10 sekunder, slik at alle drukner på baksetet.
  •  
  • Det er flere teorier som tyder på å holde seg rolig i bilen til den treffer gulvet, fyller vann og så åpner døren og svømmer opp. Mythbusters har beskrevet dette som maksimal bevaring av energi , og det virker mulig å se på. Problemet med denne teorien er at du vanligvis ikke kjenner dybden av vannet som bilen falt inn i, så det er vanligvis dødelig, for lenge vente. Denne metoden fungerte bare i 30% av tilfellene i professor Giesbrechts studie, mens vinduet metoden jobbet i over 50 prosent av tilfellene.
  •  Siden av bilen der motoren sitter, synker vanligvis raskere, så bilen kommer i en vinkel hvor den tunge delen av bilen er lavere enn den letteste. Derfor kan du kanskje åpne noen av dørene i kjøreturen.  
         
 6.  
 7.             4      Bryt vinduet. Hvis du ikke kan åpne vinduet, eller det bare åpner halvveis, må du bryte det. Du må bruke et element eller foten til å bryte platen. Det kan føle seg feil å la vann komme inn i bilen, men jo raskere det er åpent, desto raskere kan du flykte gjennom det ødelagte vinduet.  
    
  • Hvis du ikke har verktøy eller tunge gjenstander for å bryte vinduet, ta føttene dine. Hvis du har høye hæler, vil de fungere hvis du setter dem i midten av vinduet. Ellers anbefaler professor Giesbrecht å gå i nærheten av hengslene ved vinduet. Det er veldig vanskelig å lage et vindu, så bruk disse bruddpunktene. Ikke prøv vindruten. Dette er laget av ubrennbart sikkerhetsglass, og selv om du smadrer det (usannsynlig innen tilgjengelig tid), gjør det vanskelig for sikkerhetsglasset å komme ut sammen. Side og bakre vinduer er de beste alternativene for å unnslippe.
  •  
  • Hvis du har en tung gjenstand, sikte du på midten av vinduet. En stein, hammer, ratt, paraply, skrutrekker, stort kamera etc. kan være et passende slagobjekt. Hvis du er sterk nok, kan nøkkelen din også fungere.
  •  
  • Hvis du allerede har tenkt fremover, har du et verktøy for å bryte vinduer i bilen. Det finnes forskjellige verktøy. Professor Giesbrecht anbefaler en skivehammer, et lite verktøy som lett kan lagres i førerens dør eller i hanskerommet for rask tilgang. Dette verktøyet har ofte en fjær og er hammerformet. Hvis dette ikke er der, kan du ta en liten hammer med deg.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Kjør gjennom det ødelagte vinduet. Ta dypt pust og svøm ut gjennom det ødelagte vinduet så snart du åpner det. Vannet vil nå stupe inn i bilen, så forvent det og svøm kraftig ut og ut.     
 10.  
 11.             6      Professor Giesbrechts eksperimenter har vist at det er mulig å komme gjennom denne strømmen (i motsetning til noen teorier), og at det er bedre å svømme ut nå enn å vente.  
    
  • Ta vare på barn først. Løft den opp til overflaten så godt du kan. Hvis de ikke kan svømme, la dem kle seg til noe som flyter, hvis det er mulig, med strenge instruksjoner om ikke å gi slip. Hvis det ikke er noe å holde på, må en voksen svømme med dem direkte.
  •  
  • Hvis du forlater bilen, ikke slå føttene til du er ute av bilen - du kan skade andre passasjerer. Kjør frem med armene dine.
  •  
  • Hvis bilen faller raskt og du ikke er ute, kan du prøve å komme ut av vinduet. Hvis et barn er i bilen, fortsett å puste normalt til vannet står opp til brystet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Flyv når bilen er balansert. Når det gjelder den dramatiske scenen at førerhuset fylt opp med vann og balansert trykk, må du være rask og effektiv for å sikre overlevelse. Det tar vanligvis 60 til 120 sekunder (1 til 2 minutter) for en bil som normalt fylles med vann. Mens det fortsatt er luft i bilen, ta lang, dyp pust og konsentrere deg om hva du gjør. Lås opp døren, enten elektrisk, hvis den fortsatt fungerer, eller manuelt. Hvis dørene står fast (som de vanligvis gjør på grunn av trykket), har du forhåpentligvis allerede åpnet vinduet som tidligere anbefalt.  
    
  • Fortsett å puste normalt til vannet er på brystnivå, ta deretter et dypt pust og hold nesen lukket.
  •  
  • Hold deg rolig. Hold munnen lukket for å holde luften og forhindre vann i å komme inn. Svøm ut av det ødelagte vinduet. ,
  •  
  • Når du forlater bilen gjennom en åpen dør, legger du hånden på dørlås. Hvis du ikke ser det, kan du orientere deg selv ved å strekke hånden fra livet og føle deg langs døren til du finner låsen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Svøm til overflaten så fort som mulig. Ta av bilen og svøm opp. Hvis du ikke vet hvilken retning å svømme inn, se etter lys eller følg bobler som du ser når de går opp. Vær oppmerksom på miljøet ditt når du svømmer, da du kanskje må takle sterke strømmer eller hindringer som bergarter, bropier eller til og med passerende båter. Når vannet er dekket i is, må du lete etter hullet fra bilens innvirkning. Prøv ikke å skade deg selv av hindringer, og bruk grener, rekvisitter og andre ting å klatre når du er skadet eller utmattet.        
 16.  
 17.             9      Søk medisinsk hjelp så snart som mulig. Adrenalin i blodet kan få deg til å savne potensialet for skade etter flukten. Stopp forbi bilister som kan ringe etter hjelp fra telefonene sine og gi deg varme og komfort og ta deg til nærmeste sykehus.  
    
  • Du kan være underkjølt, avhengig av vanntemperaturen, sjoket som oppleves av føreren og passasjerene, og utetemperaturen.
  •  
                   
 18.  
            

Tips .

                    

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                     
Biler populær:
Vakuum bilen.

Slå bil inn i et mobilannonseringsmedium.

Ta en fastkjørt CD ut av bilradioen.

Reparer en lekkende soltak.

Monter en bilradio.

Kjør trygt i tåke.

Slik installerer du en headliner.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Ankre en båt.

Rengjøring av bil.

Vask en bil.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Finn lekkasje av en væskebeholder i bilen.

Baklysene er på.

Gjenta bilen selv.

Forhandle prisen på en bil.

Winterizing en jet ski.

Kontroller en startspole.

Reparasjon av et ødelagt elektrisk bilvindu.

Polering lettmetallfelger.

Kjør en bil med manuell girkasse forsiktig.