Home \ biler
 

Rengjør en EGR-ventil.

 

Bilprodusenter har installert EGR-ventiler siden 1960-tallet for å redusere utslipp av nitrogenoksyder. EGR-ventilen sirkulerer en liten mengde eksos tilbake i forbrenningssyklusen. Varmen fra eksoset oppvarmer raskt forbrenningskamrene, mens den brukte gasen forhindrer at kamrene blir for varme når motoren er fullstendig oppvarmet. Mekaniske eller elektroniske EGR ventiler åpner og lukker for å kontrollere strømmen av gass. Hvis det er åpent igjen, vil vakuumet føre til at motoren nesten staller og går tøff i tomgang. Hvis ventilen forblir lukket, kan det oppstå eksplosjoner i forbrenningskamrene; Denne bankingen eller ringingen øker drivstofforbruket og levetiden til motoren. For at en grov tomgang skal løpe jevnt eller for å eliminere hesitant akselerasjon og banking, bør du rengjøre EGR-ventilen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Rengjøring av en mekanisk EGR-ventil  ,

    
   
 1.            1      Fjern vakuumslangen grundig og kontroller den for slitasje (sprekker eller svake flekker, og rengjør karbonforekomster enten med en forgasserrør fra sprøytekanalen eller med en renserør hvis innskuddene er harde eller kompakte.)        
 2.  
 3.             2      Fjern alle EGR ventilmonteringsbolter. Kontroller pakningen på ventilens nedre plate. Hvis det ikke er flettet eller sprukket, kan du bruke det på nytt.     
 4.  
 5.             3      Rengjør karbonet med en skrubber og en liten børste, for eksempel en stålbørste, tannbørste eller rørrør for å rengjøre karbonet fra metallrørets returrør og ventilinnløpet (vanligvis det mindre hullet med en fjærbelastet nål).        
 6.  
 7.             4      Rengjør utløpet der ventilrørene er koblet til motoren (vanligvis på manifolden) mens EGR-ventilen er slått av.        
 8.  
 9.             5      Kontroller at vakuummembranen er fri til å bevege seg, sett på EGR-ventilen igjen og koble til eksosgass-resirkuleringen og vakuumlinjene.                  
 10.  
             

    2      Rengjøring av EGR-ventil  ,

    
   
 1.             1      Koble den negative batterikabelen fra batteriet for å hindre at strømmen strømmer gjennom systemet for å unngå kortslutning i den elektroniske komponenten som styrer ventilen.        
 2.  
 3.             2      Koble fra og fjern alle sensorer og elektriske tilkoblinger med alle slanger.        
 4.  
 5.             3      Fjern skruene for å fjerne EGR-ventilen og pakningen.        
 6.  
 7.             4      Kontroller slanger og tetninger for slitasje, og om du trenger å bytte dem eller fortsette å bruke dem.        
 8.  
 9.             5      Sprøyt ventilen og slangene med forgasrenser og rengjør karbonforekomster fra alle slanger og det lille hullet med pinnen. Ikke spray på elektriske tilkoblinger eller sensorer. Du kan imidlertid kjøpe en boks av elektronikkrenser og di-elektrisk fett hvis forbindelsene virker korroderte.     
 10.  
 11.             6      Sett EGR-ventilen på igjen med pakning og skruer, og koble de elektriske tilkoblingene og sensorene til alle slanger igjen.        
 12.  
 13.             7      Koble til den negative batteriklemmen igjen.        
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  
Biler populær:
Fjern vinylklistremerke fra bilvinduer.

Fjern bremsestøv fra aluminiumfelger.

Maksimere motorkraften til bilen din.

Gjenta bilen selv.

Kjør med manuell kontroll.

Forsegle en lekkende radiator.

Fjern treharpiks fra bilen.

Få rabatt på leiebil.

Kjører riktig om vinteren.

Rengjør vindusviskerens dyser.

Mål og kjøp riktig sykkel.

Åpne låste biler.

Reparer små rustflekker på bilen.

Velg riktig sykkel.

Tilbakestill ABS på en BMW R1100RT.

Bytt bremselinjer.

Bytt koblingsvæske.

Reparer et dekk.

Reparer en lekkende soltak.

Fjern treharpiks fra bilen.

Bytt kjølevæske.