Home \ biler
 

Finn en egnet bruktbil.

 

Å kjøpe en bruktbil er nesten like farlig som frivillig arbeid for et minefelt. Siden du må være oppmerksom på så mange forskjellige ting, vet du ofte ikke hvor du skal begynne. Her er noen ting å huske på.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Velg riktig bil for deg. Dette begynner med at du ikke kjøper bilen du liker, men bilen du trenger. Søk etter en online guide til bruktbilsalg og en liste over brukte biler. Husk, bedre og mer populære biler koster ofte mer. På den annen side kan en upopulær modell være en gullgruve, som kan gjøres sosialt akseptabel med noen få ekstra visuelle detaljer.  
    
  • Velg en bil med lite spesialutstyr eller et kjøretøy med forskjellige merker og serienavn. For eksempel er en Lincoln den luksuriøse versjonen av en kvikksølv. Så Lincoln-kjøretøyet vil ha flere alternativer og ekstra funksjoner. Mange av disse bilene har spesialutstyr, hvor skinnseter og stereoanlegg er standard sammen med mer luksus. Hvis du vil spare penger, bør du unngå modeller med mye spesialutstyr.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Kjenn merke og modell du vil kjøpe. Les forbrukerrapporter, sammenlign prislister og prøv å finne ut så mye som mulig om det valgte kjøretøyet. Hvis det har vært noe problem eller tilbakekalling i modellen du har valgt, kan du unngå et betydelig problem med din forskning.     
 4.  
 5.   3      Bruk en online kalkulator til å beregne en rettferdig kjøpskurs. Men ikke bare se på prisen, men tenk også på hvor lenge du har tenkt å bruke dette kjøretøyet, som er en rimelig pris for deg og hvor mye penger du vil investere i bilen. Du kan bestemme for en ny bil, hvis du finner en billig finansiering (ofte tilbyr bilforhandlerne finansiering på spesielle vilkår). Også, hvis det er mulig, prøv å betale bilen umiddelbart. Å sende en månedlig tilbakebetaling avdrag kan være en stor lettelse på lommeboken din.     
 6.  
 7.   4      Bestem hvor mye du kan betale. Når du kjøper en bruktbil, må du vite hvor mye du kan betale ut månedlig, hvor mye ekstra penger du har til å kjøre bilen, og hvor mye forsikringspremien betaler for din nye brukte bil. For eksempel, hvis forsikringspremieet ditt fordobles ved å kjøpe den brukte bilen, bør du sørge for at avdragsrenten du betaler, er lav nok til å kompensere for den faktoren.     
 8.  
 9.   5      Finn en passende finansiering. Mange banker finansierer vanligvis kjøp av bruktbil. Men det er også noen banker som nekter å finansiere en bruktbil hvis den er eldre enn 6 år. Hvis banken din hjelper deg med finansieringen, er dette trolig den beste avgjørelsen. Bankene tilbyr ofte bedre finansieringsforhold enn bilforhandlere. Ikke glem forhandlers tilbud, bare fordi banken din allerede har avtalt å overta finansieringen. Hvis du forteller forhandleren hvilke vilkår banken din finansierer for å kjøpe, kan de kanskje ikke gjøre deg til en bedre avtale.     
 10.  
 11.   6     Ser etter brukte biler fra brukte bilforhandlere, uavhengige selgere, avisannonser og Internett.     
 12.  
 13.   7      Still så mange spørsmål som mulig. Lær så mye du kan om bilen du har tenkt å kjøpe. Prøv å identifisere navnet på den forrige eieren og snakke med ham. Gjør forespørsler på offisielle steder om bilen. Pass på at bilen har et serienummer som du kan bruke til å få informasjon fra offentlige byråer. Serienummeret kan ofte bli funnet nederst på frontruten, like over dashbordet.     
 14.  
 15.   8      Gjør alltid en prøvekjøring med bilen. Sjekk bilen for forskjellige veibaner og ta minst 15 minutter for denne teststasjonen. Husk at du vil bruke bilen en stund.  
    
  • Når du kjører, lytt etter motorstøy, akselerere og test bremsene. Vær spesielt oppmerksom på stamming eller stikkende lyder når du kjører.
  •  
  • Bestem om koblingen er enkel å betjene. Vær også oppmerksom på dekkene.
  •  
  • Ta også en titt under panseret. Hvis motoren gir ukjent inntrykk på deg og kabler stikker ut overalt, så be om vedlikeholdsrapporter fra bilen.
  •  
  • Bestem om bilen bryter ut på den ene siden eller den andre. Hvis dette skjer oftere, kan det skyldes enten suspensjonen eller dekkinnstillingen. Hvis dette skjer ved bremsing, kan det også være et problem med bremsene.
  •  
  • Vær oppmerksom på bremselysene ved bremsing. Disse bør ikke flimre. (For det meste en indikasjon på elektroniske problemer).
  •  
  • Hvis du har tid, bør du sitte i bilen i en time. Setene er vanligvis komfortable i begynnelsen, men kan forårsake problemer med langvarig bruk.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Ha bilen inspisert av en ekspert. Du bør ha bilen helt vurdert av en ekspert. Hvis forhandleren ikke har sjekket bilen av din mekaniker, bør du lete etter en annen bilforhandler. Betal din mekaniker for verifisering. Han bør ta bilen på heis og inspisere undervognen for skade.     
 18.  
 19.   10      Finn ut om prisene. Få gjennomsnittsprisene for din valgte bruktbil fra en uavhengig kilde. På Internett er det mange slike lister, hvor du kan se dagens priser basert på merke, modell og år for bygging. Er denne prisen innenfor den pris som selgeren krever, eller er det store prisforskjeller?     
 20.  
 21.   11      Forhandle prisen. Du bør alltid ha en ide om hvor mye penger du vil bruke før du begynner å handle. I begynnelsen, tilby en lav pris for å forhandle en god pris for deg på slutten. For et kjøp skal gjøres, må det alltid være en god avtale for begge sider. Aldri forhandle om du vil kjøpe bilen til enhver pris. Du vil sikkert miste en fordel over selgeren når de innser at du vil kjøpe i alle fall.     
 22.  
 23.   12     Kontroller alltid bilens papirer, serviceheftet og spør alltid om alle tastene til bilen.     
 24.  
 25.   13      Kontroller fortiden til den brukte bilen. I det minste bør du kunne bestemme at bilen ikke er en ambulanse, og at den ikke har noen store reparasjoner eller skader. En god anelse om dette er inspeksjonsboken til bilen. Du kan for eksempel spørre på det autoriserte verkstedet der, hvis de vet noe om tidligere skader på bilen.     
 26.  
 27.   14      Undersøk det forrige eierskapet til bilen og se hvordan det ble finansiert. For å sikre at bilen ikke blir stjålet, kan du få papirene sjekket på en politistasjon. I alle fall må bilen kontrolleres av politiet hvis noe gjør deg mistenksom. Dette kan spare deg for mye tid og problemer.     
 28.  
 29.   15      Kontroller bilens tekniske tilstand. Ikke alle har kompetanse til bilmekaniker. Men dette alene er ingen grunn til ikke å i det minste gjennomføre en anstendig gjennomgang og å vurdere tilstanden til bilen basert på sine egne inntrykk. Det anbefales å få bruktbilen sjekket av en mekaniker før du kjøper den, men det ville være kostbart og dyrt å gjøre det på hvilken bil du er interessert i. Mange brukte biler er i dårlig stand og overpriced, siden selgeren ofte legger til sentimentelle og følelsesmessige verdier som kunstig øker prisen på bilen. Hvis du har en enkel kjennskap til bilmekanikk, kan du allerede ofte avgjøre om prisen og ytelsen til det tilbudte kjøretøyet er rimelig akseptabelt, og spare tid og penger ved å sjekke boksene.     
 30.  
 31.   16      Kontroller bilens nøkkeldeler. I det minste bør du kunne sjekke motoren, veivaksel, overføring, bremser og dekk, elektronisk system, eksos og vindusvisker og speil for åpenbare feil som kan påvirke kjøretøyets kjøring.               
 32.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Tilbakestill motorens kontrollampe.

Slå på en motorsykkel.

Unngå biltyveri.

Kontroller kileremmen.

Vakuum bilen.

Få en lisens som bilforhandler for bilsalg.

Smør en sykkelkjede.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Overtak på landlige veier.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Pass på at bilen din lukter bra.

Reparer klimaanlegget i bilen.

Velge riktig sykkelstørrelse.

Sjampo det indre av bilen.

Få rabatt på leiebil.

Polering lettmetallfelger.

Løsne hjulmutrene på bilen.

Finn ut om termostaten til en bil er fast.

Unngå bilulykker.

Kontroller bremsevæsken.

Kjør en rask, stram bøyning med bil.