Home \ biler
 

Stopp en bil til tross for bremsesvikt.

 

Forestill deg at du forlater motorveien på denne bratte nedstigningen som fører inn i en hårnålbukke. Du går på bremsene og.... ingenting skjer. Du skyter i hastighet 120 på beskyttelsesraden og forbereder deg på en 130 m dyp krasj i en innsjø full av krokodiller. Ok, dette scenariet er litt usannsynlig, men faktum er at bremsens feil er en forferdelig - og farlig - opplevelse, uansett hvor det skjer. For å lære å stoppe en bil med sviktende bremser, les følgende instruksjoner.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.                    1      Ikke panikk! Hvis du overreagerer i denne situasjonen, blir alt bare farligere.       
 2.  
 3.                  2      Ta foten av gassen og slå av cruise control hvis du har en og den er på. Normalt slår cruisekontrollen av automatisk når du trykker på bremsekoblingen eller koblingspedalen, men for å være på den sikre siden, sørg for at dette er tilfelle.        
 4.  
 5.                  3      Vær oppmerksom på hvordan bremsepedalen føles. Hvis det er mykt og kan trenge inn i bunnen, har du sannsynligvis for lite bremsevæske, en defekt bremsestamcylinder eller problemer med bremsetromler eller -kaliber. Du kan kanskje gjenopprette noe bremsetrykk ved å pumpe med bremsepedalen.  
    
  • Men hvis bremsepedalen føles hard og ikke beveger seg, har noe blokkert bremsesystemet eller du har et objekt under bremsepedalen som forhindrer deg i å tråkke gjennom det. Prøv å føle med foten din (eller få passasjerer opp) hvis det er noe under pedalen.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Pumpe med bremsepedalen. Gjentatt pumping med bremsepedalen kan bygge nok trykk i bremsesystemet for å stoppe. Det kan ta litt tid, så ikke gi opp. Du bør gjøre dette selv om bilen din er utstyrt med ABS, da ABS-systemet bare vil aktivere når bilen bremser for hardt, noe som ikke vil være tilfelle hvis bremsene feiler. Deretter, enten ABS eller ikke, går bremsepedalen raskt til bunnen for å fullt ut utnytte trykket i systemet som er igjen eller pumpet opp, da hydrauliske bremser (eller lufttrykk) sjelden feiler helt. Hold bremsepedalen trykket til gulvet.        
 8.  
 9.                  5      Bytt til et lavere gir. Slå av hjelper med å bremse bilen med motoren. Hvis du har en automatisk girkasse, skift et trinn om gang ned til det laveste området (vanligvis merket "1" ved siden av girkassen). Ved manuell girkasse, bytt ut ett eller to gir om gangen og la motoren senke bilen, og gjenta deretter skiftet tilbake til lavere gir. Hvis du ikke trenger å senke bilen så raskt som mulig, vær forsiktig og ikke bytt tilbake for fort; Hvis du raskt går tilbake til første eller andre gir, kan du miste kontrollen over kjøretøyet.  
    
  • Hvis du har en automatisk girkasse med mulighet for bytte for hånd, bytt til "M" (vanligvis er dette et flatt venstre eller høyre i "Drive" -posisjonen, merket med "D", og trykk på minus-knappen for å slå den ned igjen, hvis du ikke kan bytte direkte til laveste rekkevidde, prøv å gjøre det trinnvis.
  •  
  • Hvis du har ekstra ressurser til å bremse bilen ned, som en motorbrems, bruk den sakte.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Bruk håndbremsen. Håndbremsen eller parkeringsbremsen kan vanligvis stoppe et kjøretøy, men det tar vanligvis mye lenger tid å stoppe bilen fordi den bare fungerer på bakhjulene. Påfør bremsen (avhengig av kjøretøytypen, dette gjøres enten ved å sette på et håndtak eller trykke på en fotpedal) sakte og jevnt; Håndbremsen kan blokkere bakhjulene hvis den strammes for hardt eller for fort, spesielt ved høy hastighet. Hvis du trekker denne bremsen for fort, kan du miste kontrollen med kjøretøyet. For å unngå dette, hold utløserknappen (hvis bilen din har en) trykket hele tiden. Dette gjør at du kan justere trykket du utøver på hjulene.  
    
  • Hvis du føler eller hører at dekkene dine sperrer, slipper du noe trykk og holder håndbremsen i denne posisjonen. Det skal bemerkes at dekkene har en tendens til å knirke i denne situasjonen, og dette betyr ikke nødvendigvis at de egentlig er blokkert. Håndbremsearmen skal først lett strammes og være oppmerksom på tre klikk (for å tillate kontrollert bremsing), da kan du gradvis trekke dem ett klikk om gangen og gradvis ta bilen til et sluttstopp.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Hold øynene dine på veien og ikke glem å fortsette å kjøre bilen. Ta vare på alt foran deg og manøvrere, slik at du unngår tung trafikk, fotgjengere og farlige hindringer.        
 14.  
 15.                  8      Varsle andre drivere og fotgjengere. Slå på varsellysene og trykk på hornet for å varsle andre om at du har et problem. (Forsikre deg om en slik situasjon, at du også vet hvor bryteren for farevarsellysene er, så du trenger ikke å søke etter det hvis du ikke har tid.) Selv om de andre trafikantene ikke kan vite hva Problemet ditt er, for det meste, vil advarselen få deg til å være forsiktig og ta hensyn til hva kjøretøyet ditt gjør. Åpne alle vinduer for å bruke luftmotstand for å senke kjøretøyet. Samtidig kan du og dine passasjerer ringe til andre trafikanter.        
 16.  
 17.                  9      Hvis du har plass på begge sider av kjøretøyet ditt, må du styre bilen din kraftig fra zigzagging fra høyre til venstre og venstre til høyre for å senke den ned. Vending betyr friksjonsmotstand som naturlig bremser deg. Hvis bremsene dine ikke virker, prøv å lage skarpe svinger for å senke bilen din. Ikke gjør dette ved høye hastigheter . Kjøring med høye hastigheter kan få bilen til å snurre, eller til og med få det til å rulle over, så vær forsiktig.        
 18.  
 19.                  10      Bruk miljøet til å senke kjøretøyet ditt. Hvis alt som er sagt ovenfor, ikke hjelper med å stoppe bilen din, eller hvis du virkelig trenger å stoppe veldig fort, gjør alt du kan for å få det under kontroll. Ideelt sett kan du bruke en spesiell lastbilutgang designet for nødbremsing (selv om du sjelden finner den, vanligvis bare på skrånende veier i fjellområder). Som regel må du improvisere. Ikke glem at disse teknikkene kan være svært farlige - spesielt ved høye hastigheter - og bør bare fungere som en siste utvei.  
    
  • Bruk terrenget til din fordel. Prøv å finne bakker som du kan kjøre opp. Hvis dette ikke stopper kjøretøyet ditt helt, vær forberedt på å kjøre bakover noen '' og / eller '' til rett tid med håndbremsen.
  •  
  • Bruk krasjbarrierer for å senke bilen din. Veibane deler av betong har en pæreformet form, slik at kontakten er laget kun på hjulene, ikke med dyre metalldeler av kjøretøyet. Ved å bruke friksjonen mellom hjulene og betongkanten, vil du merkbart redusere bilen uten å skade andre deler av kjøretøyet. Du kan også enkelt stripe andre ting som er tilgjengelige sidelengs.
  •  
  • Bruk veiets motstand for å senke kjøretøyet ned. Ved å kjøre på grus eller uhellede veier eller harde skuldre, kan du merkbart redusere kjøretøyet. Vær ekstremt forsiktig når du bruker denne teknikken. Plutselige endringer i terrenget - spesielt hvis de ligger like under hjulene på den ene siden av kjøretøyet - kan banke bilen av sporet og forårsake alvorlig skade eller død for deg selv eller andre. Kjøring på skulder med grus eller gress må være gradvis, forsiktig og forsiktig. Etter det må bilen stabiliseres når den er helt på sidestrimlen.
  •  
  • Små trær og busker vil også senke bilen din dersom ingenting annet hjelper. Prøv å styre bilen din gjennom en busk eller en gruppe unge trær. Vær forsiktig så du ikke fanger et tre som er for stabilt for å la bilen din komme igjennom. Trær med trunker over 10 cm i diameter regnes som farlig for beboerne til en bil. Store trær kan være dødelige.
  •  
  • Hopp på en annen bil bakfra. Det er sikkert ikke det første valget, men det vil senke kjøretøyet ditt ned. Hvis du ty til dette stoppestedet, kan du prøve å advare sjåføren ved å hakke foran deg. Forsøk på å komme på et kjøretøy som kjører i omtrent samme hastighet som du gjør (kjøring på en langsom eller parkert bil stopper deg, men virkningen blir rask og ekstrem). Prøv å slå den rett fra baksiden. Virkningen i en vinkel vil mest sannsynlig føre til at begge kjøretøyene kommer ut av kontroll. Vær ekstremt forsiktig med at virkningen ikke er så alvorlig at kollisjonsputene utløses, som da tar sikte på deg.
  •  
         
 20.  
 21.                  11      Se etter noe å unngå eller komme inn på. Utse veien foran deg og se etter et trygt område for å slå på og hvor du kan stoppe. Hvis du ikke klarer å stoppe kjøretøyet helt, se etter områder der du kan rulle bilen uten å treffe noe.  
    
  • Hvis alle alternativer har feilet, planlegg et abrupt stopp ved påvirkning. Den sikreste måten er å lete etter busker eller hekker og kjøre inn i dem. Friksjonstragningen vil redusere hastigheten betydelig og til slutt få deg til å stoppe. Hvis det ikke er busker, se etter gress. Spesielt høyt gress kan få en bil til å stoppe. Hvis ingen eller den andre er tilgjengelig, søk sand. Sand er så ustabil at han stopper bilen, spesielt når den er våt.
  •  
  • Hvis det sikreste området for å tvinge bilen din, krever at du kjører over en kant, må du være ekstra forsiktig. Selv med servostyring, vil bilens første reaksjon være å rive rattet ut av hånden og ricochet av fortausen tilbake i den flytende trafikken. Det er påkrevd å virkelig holde rattet og styre bilen over kanten i en så lav vinkel at den overvinter den og ikke spinner.
  •  
                   
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

    
   
 •   Ikke stopp motoren under bremsesvikt fordi servostyring er hydraulisk betjent og regulert av et vakuum opprettet av motoren, slik som bremseforsterkeren. Hvis du panikk og slår av motoren, har dine hydrauliske systemer vanligvis kun tre servostyrte bremseprogrammer. Vri tenningsnøkkelen til den andre posisjonen (slik at tilbehør som radioen fortsatt fungerer) slik at styringen ikke låser.
 •  
 • Når du har stoppet kjøretøyet, må du ikke prøve å kjøre den igjen før du har funnet ut at problemet har blitt løst.
 •  
 • Plutselig nedskifting kan skade overføringen din. Dette gjelder spesielt når du bytter til omvendt. Likevel må du akseptere dette om nødvendig og gjøre alt som er nødvendig for å stoppe kjøretøyet.
 •  
             
Biler populær:
Sjekk inn på flyplassen.

Gjør riktig til trafikkontroll i USA.

Program fjernstyringer for GM tastaturet.

Bygg en strandbuggy.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Fjern fine riper fra bilmaling.

Bytt bremselinjer.

Oppblåsbare dekk.

Voksing en svart bil.

Stopp en bil på den korteste ruten.

Spar penger på en bil.

Kjør en rask, stram bøyning med bil.

Kjenne en glidekobling i bilen.

Bli en helikopterpilot.

Motorsykling for nybegynnere.

Bruk en stikkontakt.

Bytt ut en bilmotor.

Bilforbrenning.

Mal dine dekk.

Stopp en bil til tross for bremsesvikt.

Kjøp en brukt motorsykkel.