Home \ biler
 

Bruke et batteri.

 

Et batteri har en negativ og en positiv pol. Hver pol er indikert med et symbol. Et plustegn (+) indikerer positivt, og et minustegn (-) indikerer negativt. På et batteri med polene på toppen er den positive polen større enn den negative polen. For de fleste kjøretøy er de installerte batterikablene røde og svarte. Rød er (+) positiv, svart er (-) negativ. For et batteri med sidestenger, er de på den ene siden av batteriet. Vær alltid oppmerksom på fargene på kablene til de negative og positive symbolene. Viktig: Utladede batterier frigjør hydrogengass, som er svært brannfarlig. Koble alltid jumperkabelen til bilen med det tomme batteriet først for å unngå elektrisk gnist. Hvis du ikke gjør det, kan det føre til at et utladet batteri eksploderer, noe som resulterer i skade, død eller disfigurement. Det samme gjelder en batterilader. Koble batteriladerkablene til batteriet før du legger laderen i en stikkontakt. T

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Få et arbeidsbil. Ta det til hvilevognen.        
 2.  
 3.                  2      Kontroller at både de tomme og de fulle batteriene har samme spenning. Bilbatterier har vanligvis 12 volt, men lastebiler og traktorer kan også kjøre på et 24 volt system, noen ganger er to 12 volt batterier koblet til et 24 volt system. Ikke koble 12V til 24V.        
 4.  
 5.             3      Plasser kjøretøyene slik at batteriene er nært nok til at jumperkabelen strekker seg fra den ene til den andre. Bilene skal ikke berøre.       
 6.  
 7.                  4      Slå av begge motorene. Åpne dekselet på bilene.        
 8.  
 9.                  5      Deaktiver forlykter, vindusviskere, radioer og alt tilbehør på begge bilene. Koble fra alt som lades i sigarettenner. Alt dette spiser energi og kan til og med bli skadet av strømforstyrrelser.        
 10.  
 11.             6      Vik ut jumperkablene . Klemmene på kablene holder det myke metallet på batteriet terminaler festet til polene på batteriet. Ikke koble neg. Med ps. så koble ikke serielt. Dette kan skade elektronikken .       
 12.  
 13.             7      Kontroller de to batteriene for sprekker, lekkasjer og skader. Hvis det er, stopp det. Koble en taubil, ikke overstyr bilen og ikke koble til kablene.       
 14.  
 15.                  8      Først må du koble et rødt klipp til (+) -polen på det døde batteriet. Koble deretter den andre enden til den røde terminalen på den positive (+) polen på hele batteriet.  
    
  • Husk at riktig rekkefølge hvor du kobler til terminaler, er veldig viktig, så følg disse trinnene nøye.
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Koble en svart batteriterminal til den negative (-) polen på det gode batteriet.        
 18.  
 19.                  10      Koble den eneste gjenværende klemmen (en svart klem for det døde batteriet) til et solidt jordet metall (helst rent og umalet). Unngå å koble denne terminalen til den negative terminalen til det døde batteriet - gjør det bare hvis ingenting annet er igjen (se forslagene i Tips om hva du skal koble til).        
 20.  
 21.                  11      Start det intakte kjøretøyet slik at det kan lade sin egen og det døde batteriet.        
 22.  
 23.             12      La det gå i tomgang i ca. 5 minutter før du prøver å starte den andre bilen. Slå aldri motoren opp. Hvis en "rask" tomgang ikke er nok til å lade det døde batteriet, vil det ikke lade opp.       
 24.  
 25.                  13      Forsøk å starte kjøretøyet med det tomme batteriet. Hvis det ikke starter, vent et annet fem minutter og la det laste litt mer og prøv igjen. Gjenta dette til bilen starter med det tomme batteriet..        
 26.  
 27.                  14      Fjern jumperkablene fra kjøretøyene i omvendt rekkefølge av hvordan du koblet dem (så fjern terminalen fra bakken på kjøretøyet som ikke kjørte osv. ).        
 28.  
 29.             15      Kjør motoren til den tidligere ikke-startende bilen, minst tjue minutter og litt raskere enn tomgang for å lade batteriet.                  
 30.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Kjører riktig i snøen.

Oppnådd kjørerkortet i USA.

Kjører riktig om vinteren.

Sett en forgasser.

Rengjør biltepper.

Start en bil.

Rengjør en bilhimmel.

Trykk på en motorsykkel.

Rengjør bilvinduene riktig.

Kjører bil med manuell girkasse.

Kjøp en motorsykkel.

Senk bilens kjørelengde.

Hvordan male tanken til en motorsykkel.

Kjører trygt.

Frihånds sykling.

Vinter en motorsykkel.

Sjekk brukte biler før du kjøper.

Kjøp en brukt båt.

Rengjør en bilhimmel.

Lag vindusrør.

Reparasjon hagl skade.