Home \ biler
 

Reparasjonsbremser på sykkel.

 

Det kan være mange problemer og løsninger på sykkelbremsing. Denne artikkelen forsøker å dekke de vanlige problemene med bremsebremser og nevner bare bakpedalbremser kort.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kontroller kantbremsene  ,

    
   
 1.            1      Kontroller bremseklossene. Først må du vite om bremseklossene har slitt seg for hardt til å fungere effektivt. Det bør være minst 0,6 cm gummi (bremseklossen) mellom fastholdelsen og dekket når bremsen trekkes for å bremse sykkelen. Når padsene har gått, må du erstatte dem.        
 2.  
 3.                  2      Kontroller kablene. Trekk bremsearmene og sørg for at kabelen beveger seg. Hvis det ikke gjør det, kan det være at kabelen sitter fast i kabelskaftet eller at klemmen i spaken er løs.        
 4.  
 5.                  3      Kontroller at bremsebremsen beveger seg når kabelen trekker mot den. Ta enten av bremsespaken og se hvordan bremsen stenger og åpner, eller la noen andre bremse mens du ser ut. Hvis kabelen beveger seg på bremsearmen, men ikke på bremsen, kan kabelen i kabelføreren bli ødelagt. I dette tilfellet må hele kabelsammenstillingen byttes ut.        
 6.  
 7.             4      Legg merke til bremsebremsen for å sikre at begge bøyene klemmer seg mot feltet. Hvis en side sitter fast, vil bare ett gummi bremse hjulet og dette er ikke nok til effektiv bremsing. Det kan hende du må løsne boltene som holder bremsen til hjulet og bevege bremsen frem og tilbake for å frigjøre mekanismen. Enkel god olje til alternatoren bidrar til å holde disse bevegelige delene smurt.                 
 8.  
             

    2      Bytte av bremseklosser  ,

    
   
 1.             1      Kjøp nye bremseklosser. Hvis du kjenner merke og modell på sykkelen din, kan en sykkelbutikk trolig gi deg de riktige bremseklossene på sykkelen din. Det er diskounter i "universelle" belegg, men disse fungerer vanligvis bare på billige sykler.       
 2.  
 3.                  2      Fjern møtene og skiverne fra de gamle bremseklossene og fjern padsene fra bremsearmen. I de fleste tilfeller kan du gjøre dette uten å fjerne bremsen fra rammen. Hvis fælgbremsen må fjernes, slik at du får plass til arbeid, fjern mutteren på toppen av felgbremsen, skyv forsamlingen utover, og sett på mutteren uten å la aggregatet falle fra hverandre. Dette holder alle skiver, mellomrom og bremsearmer i riktig posisjon mens du arbeider på dem.        
 4.  
 5.                  3      Bygg i de nye gummiene, og sørg for at du rettet overflaten av gummiet på dekket riktig. For å forhindre bremseklosser å svelge, drei dem litt innover, slik at den bakre delen først berører feltet. Pass på at høyden på puten er nær midten av sykkelen på felten. For lavt kan bremseklossene glide av felgen som forårsaker en farlig situasjon, eller hvis de er montert for høyt, bremses bremseklossen mot dækets sidevegg, hvilket også er uønsket.        
 6.  
             

    3      Vedlikehold av kabel  ,

    
   
 1.                  1      Smør skjøten på fælgbremsen.        
 2.  
 3.                  2      Kontroller vedlegget til bremsekablene. Når bremsen ikke er trukket, skal den være ca 0,6 cm fra felgen, og når spaken trekkes, skal den være helt i kontakt med spaken trukket halvveis.        
 4.  
 5.                  3      Smør kablene. Du kan ta et smøremiddel i en sprøytebeholder med et rør for å sprøyte olje inn i kabelføreren på hylsen hvor kablene løper under bremsearmene i styret. En alternatorolje med en liten dyse, som ligner en "3 i 1" olje eller en spesiell olje for bremsekabler fra sykkelbutikken, anbefales. WD-40 og lignende produkter kan "vaske av" fabrikkens smøremiddel fra kabelen, og hvis det svimmer, er det bare noen få smøremidler på kabelen.        
 6.  
 7.                  4      Fjern kun kabelen fra saken hvis den er svært stiv eller vanskelig å betjene. Du kan gjøre dette ved å fjerne klemmen på hver side av felgbremsen eller bremsespaken og trekke den ut i motsatt ende. Når du fjerner kabelen, bruk en løsemiddelspray (eller til og med WD-40) for å skille smuss eller smuss på kabelen mens kabelen er ute. Påfør et tynt lag med litiumfett eller maskinolje på kabelen og sett den inn igjen hvis den ikke er skadet.        
 8.  
 9.                  5      Trekk den løse enden av kabelen gjennom braketten på siden du fjernet den fra før, og kontroller den "frie kjøringen" (hvor langt bremsespaken kan trekkes før bremsen berører hjulet). Hvis bremseklossene er ca. 0,6 cm fra hjulet med spaken løs, fest klemmen.        
 10.  
 11.             6      Bytt ut kabelen eller hele kabelsammenstillingen hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet at kabelen ikke beveger seg når bremsespaken trekkes. Kjøp kabler av samme diameter, fabrikkjustert og samme lengde som originalkabelen. Montering av klemmene, trimning av kabler til riktig lengde, og tråding av trimmede kabler gjennom pincett er en vanskelig oppgave.       
 12.  
             

    4      Bremsespak service  ,

    
   
 1.             1      Kontroller kabelklipsene på bunnen av bremsehåndtakene for å sikre at de er sikre.        
 2.  
 3.                  2      Smør "leddet" på bremsearmen.        
 4.  
             

    5      Rimbremsetjeneste  ,

    
   
 1.             1      Pass på at felgbremsen er sentrert over hjulet.        
 2.  
 3.             2      Pass på at fjærene på hver arm på felgbremsen er jevnt strammet. Når du trekker bremsearmen, skal hver side av bremsen vippe rett mot hjulet. Hvis den ene siden har mer bane enn den andre, må du sørge for at armene dine er frie til å bevege seg og smøre godt. Stram fjæren på siden som fortsatt beveger seg ved å bøye den med pinsett. Vær forsiktig så du ikke punkterer eller ødelegger fjæren.       
 4.  
             

    6      Coaster brems  ,

    
   
 1.                  1      Vri pedaler på sykkelen bakover hvis sykkelen din har en bremsebrems. Pedalene skal dreie 1/4 omdreining, og bremsen skal da gå i inngrep. Dette er gjort i bakakselhuset, og vedlikehold anbefales ikke for nybegynnere.        
 2.  
 3.             2      Kontroller bremsearmen. I bendix-bremsebremsene "Bendix" er bremsearmen en flatt stålarm festet til bakaksen motsatt kjedet som er fastspent til underrammen. Se om klemmen har løsnet slik at armen kan rotere med akselen. Hvis den har løsnet, må du bremse bremsearmen slik at den vender fremover.       
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

http://www.bikewebsite.com/ http://www.bikewebsite.com/bikeob.htm

        
Biler populær:
Kjøp en bulgy gaffeltruck.

Ta av et dørpanel fra en bil.

Senk bilens kjørelengde.

Polere en bil.

Overlev en bilulykke.

Bytt til syntetisk motorolje.

Nedskift med mellomgass.

Vakuum bilen.

Fjern tyggegummi fra bilen.

Reparasjon hagl skade.

Fjern spraymaling fra malingen til bilen din.

Forhindre rullende rygg av en bil på fjellet.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Ta vare på din egen bil.

Bytt koblingsvæske.

Kjør bakover i en tilhenger.

Mål dekktrykk.

Utvikle en bil.

Produsere biodrivstoff.

Mål og kjøp riktig sykkel.

Vintering av bil.