Home \ biler
 

Kontroller styringshydraulikkvæsken og fyll den opp.

 

Selv den minste bilen i dag har hydraulisk servostyring. Servostyringen gjør det mye lettere for føreren å styre bilen uten mye anstrengelse. Den består av flere deler: et rack og tannhjul, koblet til dekkene foran; Hydraulisk sylinder koblet til stativet og tannhjulet, som drives av trykkluft fra servostyringspumpen og hjelper til med å betjene hjulene; og en sylinder over pumpen som inneholder væske. (Hvis det ikke er nok væske, blir styringen vanskeligere, og enten pumpen eller tannhjulet kan bli skadet fordi væsken som den absorberer mangler.) Det er derfor viktig å regelmessig sjekke og, om nødvendig, fylle opp styrestyringsfluidet.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Se etter reservoaret. Hvis du har problemer med styring eller rattet gir en høyfrekvent fløyte når du slår den, er det sannsynlig at du har for lite servostyringsvæske. Servostyringsvæsken er plassert i en beholder i nærheten av servostyringen og skal være tydelig merket. Beholderen kan enten være plast eller metall. 
    
  • Hvis du ikke finner beholderen, se i håndboken din for hvor det er riktig. Selv om reservoaret til servostyringsfluidet er funnet på omtrent samme sted i de fleste biler, kan det lokaliseres andre steder i nyere biler av plass eller økonomiske grunner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontroller nivået på servostyringsvæsken. Hvis beholderen er klar, kan du se væskenivået fra utsiden. Hvis beholderen er laget av metall eller ugjennomsiktig plast, må du måle væskenivået med en peilepinne, som vanligvis er festet til bunnen av lokket. 
    
  • For noen biler kan styrestyrkenivået kun kontrolleres etter at motoren har kjørt en stund. Noen ganger må du snu rattet noen ganger i begge retninger mens bilen står stille.
  •  
  • Andre biler har graderinger på peilepinnen: "hot" etter at motoren har gått på en stund og "kald" når motoren har gått av en stund. Andre biler har en peilepinne med et dash for "Min" (minimum) og en for "Max" (maksimum). Pass på at du sammenligner væskenivået tilsvarende.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller hvor mye av peilepinnen er gjennomvåt i væske. Hvis du bruker en dipstick for å sjekke, tørk først av væsken fra staven etter å ha trukket den ut av beholderen. Sett stangen tilbake i beholderen så langt den går, og trekk den ut igjen. Kontroller nå hvor mye peilepinnen er dekket med servostyringsvæsken.       
 6.  
 7.             4      Kontroller fargen på servostyringsvæsken. God styringsvæske skal være klar og gul eller en slags rosa. 
    
  • Hvis væsken er brun eller svart, har den blitt forurenset av gummideler fra kontaktrøret, pakninger eller pakninger. I dette tilfellet skal bilen føres til verkstedet. Der kontrolleres det om noen deler av servostyringen med væsken må byttes ut.
  •  
  • Servostyringsfluidet kan se mørkere ut enn det egentlig er. Hvis du er i tvil, se på flekken på håndkleet som du tørket på peilepinnen. Hvis flekken er riktig farge, er væsken ikke forurenset.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fyll med servostyringsvæske for å få riktig fluidnivå. Hvis bilen har gradvisering på tanken, kan du jevnt tilsett væsken til riktig "varmt" eller "kaldt" nivå er nådd; Hvis du har kontrollert nivået med peilepinnen, vær forsiktig med påfylling for å unngå overfylling. 
    
  • Bruk bare styringsvæsken som er anbefalt for bilen din. Så du kan være sikker på at hun har riktig viskositet for bilen din.
  •  
  • Hvis du ikke har servovæske og sitter fast i klemmen, kan du bruke automatisk girkasse i stedet. Servostyringsvæske og automatgirkasse er identiske med unntak av fargen. Gearoljen er farget i rød eller rosa, og styrestyringsfluidet er heller ikke (du vil raskt gjenkjenne når giroljen lekker, så den er farget).
  •  
  • Pass på at du ikke "overfyller" servostyringen med væske. Det er bedre å ha for lite væske enn for mye, fordi kraftstyringsvæsken utvides under varme. Hvis du fyller tanken til randen og kjører den, kan økt trykk forårsake problemer og gjøre unødvendige reparasjoner nødvendig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lukk lokket på beholderen. Avhengig av bilens merke, må du skyve ned eller skru på lokket. Pass på at den passer godt før du lukker hetten.                 
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  
Biler populær:
Fjern tåke fra frontruten.

Senter hjulene på sykkelen.

Bytt ut et teppe.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Monter viskerbladene.

Bilvinduer lyd.

Skader på bilen etter en ulykke.

Fjern bensin fra en tank.

Forbedre kjøre teknikker.

Så du ror en slaktebåt.

Heng et bilbatteri.

Koble til jumperkabelen.

Å miste frykten for den første bilstasjonen.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Ta en fastkjørt CD ut av bilradioen.

Start en bil i frysende kaldt vintervær.

Park på parkeringsplass.

Kjører riktig om vinteren.

Ride en sykkel.

Åpne en frossen bildør.

Sjekk inn på flyplassen.