Home \ biler
 

Fjern vinylklistremerke fra bilvinduer.

 

Vinyl klistremerker er laget for å holde fast i glass i lang tid. Samtidig betyr dette også at fjerning av disse klistremerkene er vanskelig og tidkrevende. Raskløs fjerning kan skade bilvinduene. Med de riktige produktene og metodene kan klistremerker og andre klebrig rester fjernes uten å skade bilvinduet.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Skrap klistremerket  ,

    
   
 1.            1      Varm klistremerket med en hårføner. Varme løser limet bak klistremerket, noe som gjør det lettere å fjerne. Sett hårføner til det varmeste nivået. Hold den over klistremerket til kantene sakte kommer av.  
    
  • Du kan også bruke en varmepistol. Varmluftspistolene brukes vanligvis til å tørke lim. De finnes i hvilken som helst maskinvarebutikk. Fordelen er at de er hetere enn en vanlig hårføner og er derfor mer egnet for strenge klistremerker.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk et plastblad. Mange maskinvareforretninger selger plastblader som er designet for å fjerne klistremerker og andre klissete gjenstander. Disse kortene er laget av plast. Derfor reduseres risikoen for å skade bilvinduet.  
    
  • Trykk forsiktig bladet under kantene på klistremerket og sakte skrape av limet for å fjerne klistremerket fra bilvinduet. Prøv å holde bladet parallelt med glasset for å minimere risikoen for et skadet vindu.
  •  
  • Hvis du ikke er sikker på hvilket plastblad som passer best for å fjerne klistremerker, spør din lokale maskinvarebutikk eller søk etter passende kniver på Internett.
  •  
  • I noen tilfeller kan klistremerket fjernes så snart du arbeider bak kantene. Det er imidlertid svært sannsynlig for eldre klistremerker at de rive under peeling og resterne holder seg til platen. Dette gjør dem vanskeligere å fjerne.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et plastkort. Bruk et kredittkort eller annet kort, med mindre du har et plastblad. Skrap langsomt av klistremerket ved å holde kortet parallelt med disken og skyve det sakte under klistremerket.       
 6.  
 7.             4      Bruk et knivblad. Et knivblad er det beste verktøyet for å fjerne klistremerker. Men du tar en svært høy risiko fordi bilvinduene kan bli lettere skadet med et knivblad. Av denne grunn bør du bare bruke barberbladet hvis plastkort- og plastbladvarianter ikke fungerer. Vær spesielt forsiktig når du holder knivbladet parallelt med glasset og prøver å fjerne klistremerket. Gå sakte og gjør ikke raske håndbevegelser.  
    
  • Hvis knivbladet allerede er kjedelig eller ineffektivt, må du ikke skru det over. I stedet erstatt det med et nytt barberblad.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Fjerne klebemidler  ,

    
   
 1.             1      Spray Adhesive Remover. Det er høy sannsynlighet for at klebrig rester forblir på glasset selv etter at klistremerket har blitt avskallet eller skrapt av. Adhesive removers er spraykjemikalier som oppløser limrester. De finnes i hvilken som helst maskinvarebutikk. Du kan også prøve det med en sitrusbasert glassrenser.  
    
  • Vent ca fem minutter etter påføring av kjemikaliene. Forsøk å tørke av limet med et papirhåndkle.
  •  
  • Begge bruksområdene er giftfri, men du bør unngå direkte kontakt med huden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en viskelær. Hvis du vil fjerne et veldig stort klistremerke eller har problemer med limfjerneren, kan du vurdere å investere i en folievisker. Folie viskelæret er et glatt gummihjul og kan plasseres på hvilken som helst borer for å fjerne limrester. En folie viskelær finnes i hvilken som helst maskinvarebutikk og koster mellom 10 € og 20 €.        
 4.  
 5.             3      Tørk med en klut. Fjern kjemikalier eller rester med en lofri klut. Dekk forsiktig området for å fjerne limrester og ikke forlate striper.       
 6.  
           Les mer... (3)      
Biler populær:
Monter viskerbladene.

Unngå forstyrrelser under kjøring.

Reduser blenderåpningen når du kjører om natten.

Kontroller kileremmen.

Bruke et batteri.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Pushing a car.

Kontroll angre i trafikken.

Så du ror en slaktebåt.

Få rabatt på leiebil.

Hvordan male tanken til en motorsykkel.

Reparasjon av et ødelagt elektrisk bilvindu.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Kjører trygt.

Omvendt på en parkeringsplass.

Gjør en tull.

Å miste frykten for den første bilstasjonen.

Finn en skjult retningsfinder på en bil.

Formel 1 pilot.

Overvinne frykten for å kjøre.

Kjøp en matchende sykkel.