Home \ biler
 

Gjenkjenne om vannpumpen til en bil må byttes ut.

 

Vannpumpen er en av de viktigste delene i kjøretøyet. Det er den delen som kontinuerlig pumper vann og kjølevæske til motoren til kjøretøyet, slik at den ikke overopphetes. En lekkasje eller et defekt lager kan forårsake alvorlig skade på motoren til kjøretøyet. Som bilinnehaver må du se opp for funksjonsfeil som krever reparasjoner eller utskifting. Vann av kjølevæske eller vann under kjøretøyet eller høy temperaturavlesning kan tyde på at vannpumpen din må byttes ut.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      La bilen stå over natten i en garasje med et rent betonggulv. Legg et stykke lyspapp direkte under motoren til bilen din, hvis det ikke er mulig å parkere det innendørs på en ren betongoverflate.        
 2.  
 3.             2      Undersøk papen neste morgen. Hvis det virker vått, har du en lekkasje et sted, kanskje i vannpumpen eller pakningen. Hvis du merker en grønn væske på papp, er det frostvæske. Det betyr at du har en kjølevæske lekkasje et sted.       
 4.  
 5.             3      Kontroller vannpumpens remskive. Finn den runde delen av vannpumpen rundt kilremmen. Prøv å skyve disken frem og tilbake. Hvis det virker lett, kan det være på tide å erstatte det fordi leiren kommer til å bryte.       
 6.  
 7.             4      Lytt til bilen din. Start motoren til bilen din med panseret åpen. Hvis du hører en dyp slipestøy, kan det tyde på at et lager bryter. Når det går i stykker, kan du ofte høre det tydelig.       
 8.  
 9.             5      Se etter lekkasjer rundt vannpumpen og pakningen. Hvis du ser vanndråper eller en liten dråpe, har du en lekkasje.       
 10.  
 11.             6      Kontroller at termostatlyset er på. Hvis bilen ikke får nok kjølevæske på grunn av en lekkende eller funksjonsfylt vannpumpe, vil temperaturen på motoren stige, slik at advarselslyset slår av.       
 12.  
 13.             7      Vær oppmerksom på at lampen skinner for for lite kjølevann. Dette kan være en indikasjon på at kjølevannstanken lekker eller at du har en ødelagt vannpumpe. Et annet alternativ er at det er en lekkasje i kjølevæskesystemet.       
 14.  
 15.             8      Vær oppmerksom på klimaanlegget på bilen din. Hvis klimaanlegget ikke fungerer riktig, kan det hende at vannpumpen ikke fungerer.                 
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Reparer et dekk.

Bytt ut en alternator.

Hvordan parkere bilen din riktig.

Fjern tyggegummi fra utsiden av en bil.

Korrodert bilbatteri.

Oppdag om en bil trenger en ny kobling.

Skader på bilen etter en ulykke.

Vask en bil for hånd.

Så du ror en slaktebåt.

Kjører riktig i snøen.

Kjøp en bil fra en privatperson.

Venter på en bil selv.

Tilbakestill ABS på en BMW R1100RT.

Voksing en svart bil.

Mål dekktrykk.

Identifisere problemer med vinduspumpen.

Lei bil uten kredittkort.

Sug av gass.

Reparer en lekkende soltak.

Ride en motorsykkel.

Slå på frontlysene.