Home \ biler
 

Ride en sykkel trygt.

 

Å sykle er morsomt, og det er en fin måte å holde seg i form. Det er imidlertid farlig å sykle på en sykkel, spesielt hvis du deler veien med motorisert trafikk. For å være trygg er det viktig at sykkelen din er i topp stand, og at du tar hensyn til noen få grunnleggende, men svært viktige regler når du sykler, mens du deler stasjonen med generell trafikk.

 

Denne artikkelen er basert på høyre trafikk. Hvis du bor i et land med venstre trafikk, må du ta hensyn til dette når du leser instruksjonene.

             

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kontroller sykkelen  ,

    
   
 1.      1      Kontroller sykkelen din. Før du setter deg av, er det viktig å sørge for at sykkelen din er trafikk og sikker. Dette er spesielt viktig for eldre sykler. For å kontrollere hjulet må du se på følgende ting: 
    
  • Luft - er dekkene dine tilstrekkelig oppblåst?
  •  
  • Bremser - fungerer de, er de rene?
  •  
  • Kjede - er den ren, fri for rusk og slår det jevnt?
  •  
         
 2.  
 3.      2      Kontroller bremsene. Rull din sykkel rundt raskt på en flat overflate, og bruk deretter bremsearmene og slipp ut. Bremsene skal gripe etter et kort håndtak og få hjulene til å låse. Hvis de ikke virker, og du ikke vet hvordan du skal reparere dem, ta kontakt med din lokale sykkelforhandler og spør ham om hjelp.       
 4.  
 5.      3      Kontroller dekkene på sykkelen. Kontroller dekkstrykket og fyll på om nødvendig. Det riktige dekkstrykket finner du på dekkets kant. Sjekk deretter om dekket har sprekker. Gå ned til vevet i dekket, hørte han utvekslet. Gjenta denne prosessen for det andre dekket.       
 6.  
 7.   4      Finn ut om sykkelen din er riktig høyde for deg. Det er veldig enkelt: Alt du trenger å gjøre er å bare sitte på sykkelen og legge hælen ned på pedalen nedenfor. Hvis kneet fortsatt er litt vinklet, er høyden riktig. Ellers må du justere sadlehøyden og om nødvendig sadelhellingen. Også               
 8.  
 

Håndtakene kan justeres i høyde og for og bak.

                

  Del 2      Kles passende  ,

    
   
 1.      1      Bruk klare / glødende klær. Dette øker synligheten din. Hvis du kjøper T-skjorter eller topper, gjør det en regel å kjøpe lyse eller i det minste hvite farger. Du kan også feste reflektorer eller reflekterende striper i ryggsekken din når du bærer en.       
 2.  
 3.      2      Bruk komfortable sko. Det er aldri en god ide å sykle med høye hæler eller flip-flops. Bruk sko som passer perfekt, som har en flatsåle og ingen danglende deler som kan bli fanget opp i hjulets konstruksjon eller i eikene. Sett sko i skoene dine.       
 4.  
 5.      3      Bruk gummibånd eller bånd til buksene. Disse holder tilbake lange bukser som ellers kunne støte inn i eiker eller bli skitne fra kjedens dope.       
 6.  
 7.      4      Ikke knytt klær rundt midjen din. Disse kan uventet løsne og vikle rundt bøylen din, slik at du blir kastet hodet først på bakken eller på veien. Du kan også bli fanget i kjedet eller skjul baklyset og reflektoren.       
 8.  
 9.      5      Det er alltid en god ide å ha en hjelm mens du sykler. Men selv om det ikke er lovkravet, er det en god ide å ha på hjelm for å øke sikkerheten din. Hodeskader er de vanligste dødsfallene i bil og sykkelulykker.        
 10.  
 11.      6      Bruk øyevern. Smuss, småstein eller til og med insekter kan flyte inn i øynene og forårsake midlertidige synproblemer. Sykling briller vil bidra til å unngå dette.       
 12.  
             

  Del 3      Veibeskrivelse og forståelse av veitrafikk  ,

    

Hold deg til trafikkloven og sikkerhetspraksis. Selv om sjåføren som kjører deg over toppen, er kanskje feil, strengt tatt, er du den som sannsynligvis blir skadet eller til og med drept. Følg disse grunnleggende for egen sikkerhet:

 
   
 1.      1      Kjenn reglene og bruk dine sanser. Hver syklist har plikt til å kjenne veibeskrivelsen, både de som gjelder for syklister og for andre trafikanter. Dette inkluderer undervisning av barn som regner med å vite (se nedenfor). Det er også viktig å bruke sunn fornuft når du sykler i gata og å stole på alle dine sanser som kan hjelpe deg veiledet gjennom trafikken. Forvent det uventede å minimere overraskelser.       
 2.  
 3.      2      Kjør i trafikkretningen. Kjøring i feil retning på feil side av veien eller på sykkelstier eller fortauer er ulovlig og øker syklistenes risiko dramatisk. Slå og bøye bilister ser ofte ikke etter trafikk fra den retningen som en syklist som reiser i feil retning, kommer fra.       
 4.  
 5.      3      Før du går til venstre eller høyre, må du først se tilbake for å sikre at alt er klart og deretter angi intensjonen din. Lær å slå hodet til å se tilbake uten å få det selvfølgelig. Du kan gjøre dette ved å praktisere å se tilbake mens du kjører på en stripe tom parkeringsplass og følger den. Denne ferdigheten er uunnværlig hver gang du trenger å endre reisen til venstre eller venstre. Dette kan være nødvendig, for eksempel hvis du trenger plass til en lastebil som stopper ved fortauet eller for en annen hindring. Det faktum at den nødvendige retningskiftet ikke er din feil, betyr ikke at du har rett til rette når du trekker over. Hvis andre veibrukere bruker tilstøtende kjørefelt, må du gi dem ledelsen eller avklare sin rettferdighet slik at du kan bytte over (se nedenfor). Det er viktig å øve dyktigheten når du ser tilbake, fordi mange syklister (selv erfarne) ikke legger merke til hvor mye de avviker fra kjørelinjen når de ser bakover. Å se tilbake for å være sikker på at det er trygt å bytte til den andre kjørebanen, hjelper deg ikke hvis du svinger til venstre / rett foran overtakende trafikk så snart du vrir deg.       
 6.  
 7.      4      Vis dine intensjoner til andre trafikanter, nemlig når du svinger eller sidelengs på veien. Hold armen parallelt med gulvet, rett og med din åpne håndflate vendt fremover, er mye klarere og mer oppmerksomhetsgjerende enn en halvhjertet arm med en bøyd albue. Før du tar hånden ut av styret, pass på at du ser veien med øynene dine for hindringer som bergarter, potholes eller noe annet som kan rykke ditt dekk. Signalering tillater ikke bare andre å forutsi ditt neste trekk, men forbedrer også rykte til andre syklister (i form av høflighet!).       
 8.  
 9.      5      Stopp ved stoppeskilt og se trafikken.        
 10.  
 11.      6      Følg trafikklysene.        
 12.  
 13.      7      Ikke hør høy musikk mens du sykler. Dine ører fungerer ikke bare som en slags radar for å oppdage at biler nærmer seg: visse typer musikk kan også oppfordre deg til å ta for mye risiko!       
 14.  
 15.      8      Velg en synlig posisjon på banen. Bli oppmerksom på at mange bilister kan overse syklister, spesielt de som kjører inkonsekvent i nærheten av veikanten. Noen sjåfører er irritert av tilstedeværelsen av syklister og prøver å gjøre det vanskeligere for deg å kjøre i nærheten av dem. Ikke bli sint. Hvis de baserer seg, betyr det at de har lagt merke til deg! Gi takknemlighet ved å smile, nippe eller blinke. Hold deg rolig, ikke miste hodet og bli fokusert. Et speil kan hjelpe deg når en fører nærmer seg bakfra. Et godt timet bakoverblikk, en nikk eller et sakte stopp signal fra armen kan være svært nyttig når det gjelder å formidle til bilføreren at du har vært godt klar over hans nærvær og er klar over effekten på ham, hva Vold i trafikken kveler ofte i seg selv.       
 16.  
 17.      9      Hold dekkene minst 1,5 meter fra siden av bilene som er parkert ved kantstenen. Dette eliminerer risikoen for å bli rammet av en plutselig åpningsdør eller blir tvunget til å unngå å passere trafikk. Husk at selv på 16 kilometer i timen passerer du lengden på en hel bil hvert sekund. Når en dør plutselig åpner foran deg, har du kanskje ikke nok tid til å reagere og mye mindre tid å stoppe. Og hvis du unngår instinktivt eller skyves til venstre ved åpningsdøren, kan du bli rammet av overtakende trafikk. Visst, folk er lovpålagt å se først før de åpner døren, men vil du satse på din sikkerhet (kanskje til og med ditt liv) at de alltid vil gjøre det, uten unntak? Hvis du regelmessig går til soner der det er mange parkerte biler, er det bare et spørsmål om tid før en dør får deg. Fordi bil- og lastdørene utvides til omtrent en meter når de er åpne, gir en 1,5 meter sikkerhetsavstand din omtrent 60 cm store kropp muligheten til å unngå en åpen dør, med minst 15 centimeter bred feilgrense. Netter enn 1,5 meter vil sette deg i åpningsområdet på dørene og utgjøre en alvorlig risiko. Ikke bli fristet av en sykkelbane for å kjøre inne i "døråpningssonen" av parkerte biler. Fargen på gulvet er nei beskyttelse!       
 18.  
 19.      10      Ikke prøv å dele baner som er for smale for å være trygge ved siden av andre trafikanter. Hvis du kjører til lengst til høyre i baner som er mindre enn 4,3 meter brede, er dette en stor årsak til argument og vantro i trafikken. Det sikrer at syklisten er mindre synlig og inviterer bilister til å klemme seg inn i banen langs syklisten, noe som får dem til å kjøre forbi med utilstrekkelig sikkerhetsavstand eller å innse for sent at de er i det minste den tilstøtende banen må ta for å passere trygt. Varsle dem tidlig at splitting av et spor er ikke et alternativ ved å tydelig styre sporet ved å kjøre nær midten av sporet eller til venstre for sentrum. Dette gir dem tid og plass til å sikte på en sikker baneendring og kjører forbi.       
 20.  
 21.      11      Del veien klokt. Hvis det er rask trafikk mellom kryssene og banen er bred nok til at andre trafikanter sikkert kan ta deg inn i kjørefeltet, hold deg på siden og gjør det lettere for førerne å forlate deg. Men når det er betydelig lange hull i flygende trafikk, vil en mer synlig posisjon i banen bidra til å tiltrekke seg oppmerksomheten til neste fører nærmer seg. Dette kan unngås, at han distraherer fra noe før han har passert deg trygt. En bakspeil kan hjelpe deg med å legge merke til at raskere trafikanter nærmer seg. Han vil også gi deg beskjed når du skal flytte til side (vanligvis etter å ha senket, noe som viser at de har lagt merke til deg, men før de blir sint). Se aldri i bakspeilet i stedet for å snu hodet før du beveger deg sidelengs på veien.       
 22.  
 23.      12      Vet at den største risikoen er foran deg, spesielt ved å snu trafikk og trafikanter krysser veien. Når du nærmer deg et veikryss eller slå av som kan vende, velg en svært synlig og forutsigbar posisjon på banen din, med mye buffer rundt deg, uansett hvilken retning du vil gå. Den smarte syklisten velger riktig posisjon på banen hans minst 30,5 - 61 meter før krysset, hvis han ikke allerede har plassert på en av disse.       
 24.  
 25.      13      Se til høyre for biler som svinger til høyre. Slå bilister ser ofte bare på andre trafikkdeltakere på steder der kjøretøystrafikken er forventet. Noen ganger overser de fotgjengere eller syklister som har plassert seg et annet sted. Men noen ganger overser bilister også korrekt plasserte syklister (akkurat som motorsyklister eller biler blir noen ganger oversett), så ekstra plass er viktig som en buffer. Leter du etter helt tydelige tegn på at du har blitt lagt merke til (øyekontakt er ikke en av dem (noen kan se nærmere på deg og likevel ikke se deg)) før du stoler på deg for å bli lagt merke til. Vær oppmerksom på hvor den andre mannen ser, i hvilken retning dekkene står, om de ruller eller står helt, etc. Det er bare et spørsmål om tid før noen har utsikt over deg og bremser deg... så vær forberedt og ikke bli overrasket om det gjør det skjer!       
 26.  
 27.      14      Forflytting sidelengs på fortauet krever noen ganger ikke bare å snu og signalere, men ofte også forhandlinger er nødvendig. Husk at å vise din intensjon om å bevege deg i en retning, gir deg ikke rett til rette. Derfor tydelig angi hva du vil, se bakover og vent til å se om de andre lar deg gå først før du beveger deg i den retningen. Hvis du trenger å krysse flere baner, se bakover for hver kjørefelt, angi intensjonen din og "prute" som om du var på motorsykkel... en kjørebane om gangen.       
 28.  
 29.      15      Hvis du svinger til venstre, bruk venstre rute. Start tidlig for å forberede deg slik at du har god tid og plass til å krysse veien, alltid skifte spor en om gangen, og vise din hensikt og forhandling etter behov. Hvis du ikke føler deg komfortabel med det, kjør til siden, ta av sykkelen og skyv den over krysset, ved å bruke gågater, følger du fotgjengerregler.       
 30.  
 31.      16      Hvis du kjører rett fram, må du ikke bruke svingbanen eller den delen av veien som vanligvis brukes av trafikanter som svinger til høyre. Andre drivere er ikke sannsynlig å forvente rettlinjetrafik der. Hvis du ikke allerede er på den høyeste banen, gå rett fram på krysset.       
 32.  
 33.      17      Ikke ta sakte eller stoppe veibrukere som kan ta til høyre og kanskje gjøre det til høyre. I stedet kommer du inn til venstre for å bli med deg bak dem eller til venstre for å komme over til venstre. Vokt dere for drivere som overtar deg og så blir så sakte at du kan låse opp og overta dem... til høyre. I de fleste tilfeller forsinker de seg til høyre. Dette er din kø for å se bak og tråkke til venstre for å hente til venstre. Klem ikke deg selv! Hvis du overtar holde biler til høyre, pass på muligheten for at en passasjedør åpner plutselig (spesielt hvis det er en taxi). Å overta lenker med mer enn 1,20 meter er mye tryggere og vanligvis raskere.       
 34.  
 35.      18      Kjenn fartsgrensene. Det er viktig for deg som syklist å unngå hastighet og å holde seg til alle fartsgrenser i lavhastighets soner (for eksempel fotgjengeroverganger og skole soner).       
 36.  
 37.      19      Vet når du skal kjøre på gaten, banketten eller sykkelstien. Reglene varierer fra jurisdiksjon til jurisdiksjon, men generelt er bruk av banketter valgfritt, men aldri obligatorisk, og bruk av syklusbanen er vanligvis bare obligatorisk dersom det er raskere trafikk og syklusbanen kan brukes trygt og rimelig. Pass på glass, rusk og annet rusk, som har en tendens til å samle seg i banketter og sykkelbaner, fordi de ikke hele tiden "feies rent" av kjøretøystrafikk, slik det er tilfellet med resten av veien. Vurder den ekstra risikoen du tar når du kjører langt til høyre, måten sykkelbaner og banketter vanligvis er plassert, fordi du er mindre synlig der (så vel som mindre synlig for førere som nærmer seg bakfra og for førere foran deg) , Kjøring så langt til høyre forkorter også fokus på potensielle farer foran deg og reduserer mengden plass for sikkerhet / buffer mellom deg og potensielle farer nær veikanten. Kort sagt, bestem deg hvor du skal forestille deg hvor du ville gå med de ovennevnte hensyn, hvis det ikke var noen stripe og kjøre der. Husk at markørene befinner seg i et fast sted, og den beste posisjonen avhenger av den nåværende situasjonen og forholdene, så ikke stole blind på sykkelbanens markeringer for orientering.       
 38.  
 39.      20      Ikke kjør på sykkelbaner som befinner seg i fareområdet (dør! ) av parkerte biler. Husk at sykkelbaner er bare 1,2 - 1,5 meter brede, så selv om en 1,5 meter bred sykkelsti kobles direkte til parkerte biler, bør du ikke kjøre på denne sykkelsti. Markeringsstrimlen på syklusbanen skal utgjøre den minste avstanden til bilene.       
 40.  
 41.      21      Bruken av sykkelstier som går langs veiene er sjelden krevd ved lov, men det kan foretrekkes, spesielt for relativt langsomme fritidsreiser. Når du nærmer deg et veikryss med en vei eller oppkjørselen, vær mer oppmerksom på at du kjører på sykkelstier på veien at det er en økt risiko for kjøring der trafikkbrukerne enkelt overses.       
 42.  
 43.      22      Unngå å sykle på fortauet eller på stier. Generelt er kjøring på fortauet ikke en god ide, og i mange jurisdiksjoner er dette forbudt. Et klart unntak til dette er en fortau, som er spesielt utpekt som en merket sykkelsti. Vær forsiktig, fordi det er svært sannsynlig at du må dele den med fotgjengere og syklister som kommer fra den andre siden. Alt i alt er mange veier generelt jevnere, noe som gjør reisen enklere, raskere og mer praktisk enn å prøve å navigere i en humpete, trangt fortau.       
 44.  
 45.      23      Vær spesielt forsiktig når du reiser på våt vei. Dette gjelder spesielt for de første regner av en tid: olje og fett i asfalten kan være på overflaten. Derfor må du ikke lene deg i kurver og ta hensyn til identifikasjonsmerker for Ölfecken og brønnhode. I en isete tilstand er ekstrem forsiktighet nødvendig, men vurder å flytte turen til ettermiddagen, eller helt forlate den.       
 46.  
 47.      24      Kryss av jernbanelinjer i rette vinkler. Hvis du ikke gjør det, kan dekkene bli fanget på sporene eller hvis de blir våte, slipper dekkene av.       
 48.  
 49.      25      Ha alltid pass eller lignende med deg. Dette kan være et akutmedisinsk band, for eksempel, eller ditt identitetskort i en saddlebag. For første respondere (EMS) kan dette være uvurderlig hvis du er bevisstløs.       
 50.  
            

  Del 4      Sees og iøynefallende  ,

    

Følg disse trinnene for å unngå å bli oversett:

 
   
 1.      1      Bruk passende belysning. Motorsyklister må alltid ha frontlysene sine, da de er mindre og vanskeligere å se enn andre biler. En sykkel er enda mindre. Om natten er det normalt en forlygte og ett baklys som normalt er tilveiebrakt. Også viktig er den store reflektor på baksiden. Belysning er nyttig både for dagtid og kvelden kjøring: 
    
  • Bruk alltid et jevnt lys i stedet for et blinkende lys.
  •  
  • Slå alltid på lyset når det blir mørkt ute (det betyr at øynene dine må strekke for å se godt, selv om himmelen ikke er svak). Husk også at sjåførene må se deg i skumringen, så spill trygt ved å slå på lysene før heller enn senere.
  •  
         
 2.  
 3.      2      Sett deg påfallende på banen. Riding en eller to meter mer på den ene siden eller den andre ser ikke ut til å ha stor betydning når det gjelder å bli sett, uansett må du være i hverandres synsfelt. Men det endres når du tenker på deres "oppmerksomme sone" i stedet for deres synsfelt. Når du er i deres synsfelt, er det vanligvis ikke nok til å bli lagt merke til... du må være på et sted som er relevant for dem å bli lagt merke til. Bo der folket betaler sin største oppmerksomhet. Selv om dette ikke garanterer at du vil bli lagt merke til, er det mindre sannsynlig at du vil bli oversett i "Motorsyklisten" -posisjonen. I tillegg gir denne posisjonen deg en bedre utsikt og en større buffer mot farer. Hvis du har et speil, så gjør en mer sentral posisjon i sporet det også enkelt for deg å bestemme når du vil legge merke til at bilister tydeligvis sakker seg når de har syklist foran i banen "varsel. Når du er på kanten, slipper de ikke engang deg selv, selv om de legger merke til deg, så du har ingen måte å fortelle de som har lagt merke til deg fra de som ikke la merke til deg. Du kan fremdeles midlertidig bevege seg sidelengs for å kjøre raskere trafikanter, fordi en mer sentral, iøynefallende posisjon i banen er den beste måten å bli lagt merke til.       
 4.  
 5.      3      Se om natten. Kjør alltid på en godt opplyst vei uten smuss eller potholes. Kjør langsommere enn du ville i løpet av dagen, da du fortsatt trenger nok tid til å reagere på farer, og den kortere synligheten gjør at nattkjøring er farlig av denne grunn.       
 6.  
 7.      4      Bruk håndsignaler på riktig måte. Håndsignaler er avgjørende når du svinger. Dette er spesielt viktig for sving til venstre, fordi dette inkluderer kryssende trafikk. Ignorer hva du ble fortalt i grunnskolen. I stedet strekker du venstre arm mens du svinger til venstre og høyre arm mens du svinger til høyre. Signaler en gang basert på venstre arm var designet for å kjøre bil (en situasjon hvor bare venstre arm er ute) kan nå vinduet).       
 8.  
 9.      5      Gi nok advarsel. Når du kjører forbi fotgjengere eller andre syklister, er det viktig at du kunngjør din tilstedeværelse. Ikke bare er dette høflig, det reduserer også risikoen for kollisjon, da det er mindre sannsynlig at fotgjengere plutselig vil blande seg i din retning, og de kan gjøre plass til deg, slik at du holder deg utenfor trafikken. En ringende eller høy stemme "fra deg", "Oppmerksomhet, jeg kjører til venstre / høyre over", er gode måter å tiltrekke deg oppmerksomhet på.       
 10.  
 11.      6      Se opp for parkerte biler. Hvis du kjører forbi biler parkert parallelt, la det være nok plass til en bildør for fullt å svinge åpen uten å slå deg mens du går forbi. Hvis en bildør treffer deg, kan det føre til alvorlig skade og til og med død.       
 12.  
            

  Del 5      Forbedre barnas sikkerhet på sykkelen  ,

    
   
 1.      1      Lær barna dine trygg sykling på et helt trygt sted. La barna lære i sitt eget tempo og gi dem mye oppmuntring. De vil falle ned, så vær forberedt på å få dem til å klemme og motivere dem til å prøve igjen. Vær alltid tålmodig.       
 2.  
 3.      2      Sørg for at barna alltid har en hjelm når de sykler. Det burde være den "andre huden" for henne.       
 4.  
 5.      3      Forklar at eldre barn som kjører med høy hastighet kan skade dem alvorlig. Hold dem fra å gjøre det og advare dem om farene ved å slippe av styret mens du kjører eller kjører bratte bakker for fort.       
 6.  
 7.      4      Finn trygge steder hvor barna kan kjøre på morsomme og trygge veier til skolen og andre steder. Som en person som er ansvarlig for barna dine, er det opp til deg å balansere gode stier med barna og finne steder å ta dem til sikkerhet.       
 8.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

      

                 
Biler populær:
Selg en bil privat.

Kjør en bil med manuell girkasse forsiktig.

Stopp en bil til tross for bremsesvikt.

Rengjør tonede bilvinduer.

Ride en sykkel.

Lag et enkelt hjul med motorsykkelen.

Slå inn tre svinger.

Slå inn tre svinger.

Overlev en bilulykke.

Forhindre knirkende vindusviskere.

Spyl radiatoren.

Hvordan starte en dieselbil.

Sjekk brukte biler før du kjøper.

Mål dekktrykk.

Oppdag om en bil trenger en ny kobling.

Rengjør en EGR ventil.

Håndtere skader på plater.

Kjører trygt.

Bytt bremseklosser på bilen.

Vask en bil.

Reparer klimaanlegget i bilen.