Home \ biler
 

Traktorvedlikehold.

 

Riktig vedlikehold av en traktor kan legge år til livet. Likevel er det noen store forskjeller i vedlikehold av traktorer sammenlignet med andre kjøretøyer. I tillegg er det mange forskjellige typer og traktorprodusenter, så det er ingen universell vedlikeholdsanvisning som kan brukes på alle traktortyper. Imidlertid bør følgende trinn være i stand til å hjelpe.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Les bruksanvisningen. Produsenten har allerede utarbeidet spesifikke instruksjoner for grunnleggende vedlikehold av utstyret ditt, samt nødvendig kompetanse. Hvis du ikke eier en manual, får du en. Her er noen ting du bør vurdere i brukerhåndboken din: 
    
  • Vedlikeholdsplan. Vedlikeholdsplanen skal hjelpe deg med å identifisere intervaller hvor rutinemessig vedlikehold skal utføres, inkludert smøring av chassis, motor, overføring og hydraulisk oljeskift, filterutskifting og annet vedlikehold.
  •  
  • Tekniske detaljer. Her bør du finne et bord som beskriver hvilken type smøremiddel som trengs for overføring, hydraulikk og bremser, samt kapasitet og hvilken motor kjølevæske er mest egnet. Informasjon om dekkbelastningstrykk, dreiemoment på boltene og annen viktig informasjon finner du under de tekniske detaljer eller andre deler av brukerhåndboken.
  •  
  • Plassering av smørepunkter (smørenipler), inspeksjon av oljepåpinner eller synlogger for væsker, rengjøring av luft og drivstoffilter.
  •  
  • Grunnleggende kjøreanvisninger og annen informasjon spesifikk for traktortype.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få verktøy . Vedlikehold av traktor krever mange verktøy. Verktøyet er forskjellig i størrelse fra det vanlige bilverktøyet. Det er derfor du bør låne de riktige verktøyene eller kjøpe dem selv.       
 4.  
 5.             3      Beskytt traktoren din fra været . Fordi mange av de mindre gårdene eller hagene ikke har drosjer som beskytter setet, instrumentbrettet og metallkomponenter, er det tilrådelig å plassere traktoren i en garasje eller et hus. Hvis dette ikke er mulig, hold regnet vekk fra eksosanlegget og dekk setet, armaturet og andre metallkomponenter.       
 6.  
 7.             4      Kontroller væskene regelmessig . Bruken av en traktor måles i timer og ikke i kilometer. På grunn av dette kan det nåværende bruksnivået være misvisende. Videre kan lekkasje komponenter og komponenter føre til defekter. De resulterende skader og reparasjoner kan være dyre. Bruksanvisningen gir deg den nødvendige informasjonen om hvordan du kontrollerer hver enkelt væske. o Kontroller motoroljen. o Kontroller overføringsoljen. o Kontroller kjølevæskenivået i radiatoren. o Kontroller hydraulikkvæsken. o Kontroller elektrolytnivået på batteriet.       
 8.  
 9.             5      Kontroller dekkstrykket. På grunn av dekkets form, er det noen ganger ikke merkbart om det er lite trykk på dekket. Bakhjulene har vanligvis mellom 0,8 og 1,4 bar dekktrykk, mens forhjulene kan ha opptil 2,2 bar dekktrykk. Ballast skal legges til traktorens bakhjul, spesielt når maksimal trekkraft er nødvendig. Normalt refererer ballast til vann som kompenseres med et frostmiddel.       
 10.  
 11.             6      Vær oppmerksom på belter og slanger. Hvis traktoren din er utstyrt med et hydraulisk system, har det høytrykksslanger og / eller rør. Manglende disse fluidledninger kan føre til feil i hydraulikkpumpen, tap av kontrollfunksjon eller andre problemer. Hvis en slange eller et belte har en feil, er utdatert eller sprukket, bør du erstatte den. Hvis beslag eller tilkoblinger lekker, må du forsøke å stramme og tette eller erstatte de ødelagte tetningene.       
 12.  
 13.             7      Hold bremsekoblingen smurt og kontroller at bremsene er satt like. Mange traktorer har mekaniske bremser som drives av et koblings- og kamerasystem i stedet for en master / slaveoperasjon. Disse bremsene finner du på bakakslene og arbeider uavhengig. Disse bremsene gjør det lettere å styre traktoren i stramme bøyninger og bedre endre kjøreretningen. Bremsepedalen er låst under kjøring i normal trafikk, slik at den ikke kan betjene seg selv under kjøring, og dermed hindre traktoren i å svinge ved høy hastighet.       
 14.  
 15.             8      Vær oppmerksom på displayenhetene . Hold alltid øye med temperaturmåleren, oljetrykkmåleren og hastighetsmåleren. 
    
  • Temperaturmåleren skal alltid være i det normale driftsområdet, men hvis temperaturen overskrider 104 grader Celsius, er dette en indikator på at motoren går varmt.
  •  
  • Hvis traktoren er utstyrt med en dieselmotor, bør oljetrykkmåleren alltid være mellom 2,8 og 4,1 bar.
  •  
  • Hastighetsmåleren viser hvor mange omdreininger i minuttet vevakselet roterer. Dieselmotorer er konstruert for å fungere ved lavere RPM og høyere dreiemoment sammenlignet med bensinmotorer. Overskridelse av motoren eller oppbevaring med maksimal hastighet er ikke tilrådelig.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Kontroller filtrene jevnlig . Mange av systemene som en traktor er utstyrt med, er utstyrt med filtre. Filterene er utformet for å beskytte mot smuss, vann eller andre forurensninger for å forhindre svikt i traktorsystemene. 
    
  • Kontroller drivstoffilteret for akkumulert vann. De fleste dieselmotorer har et vannkuttfilter fordi diesel brenner opp fuktighet.
  •  
  • Sjekk luftfiltrene ofte. Traktorer opererer ofte i svært støvete områder, så det er i noen tilfeller nødvendig å rengjøre filtrene daglig eller ukentlig. De må ikke vaskes, så rengjør dem med en industriell støvsuger eller trykkluft. Bytt luftfilteret hvis det ikke lenger kan rengjøres eller skades på en tilfredsstillende måte.  
  •  
         
 18.  
 19.             10      Kontroller radiatorgitteret. Traktorer brukes ofte i skitne og støvete områder. Rubble og fremmedlegemer kan derfor akkumulere i radiatorgitteret. Av denne grunn er det en slags vindrute som hindrer insekter, pollen eller plantefibre fra å tette opp radiatoren.       
 20.  
 21.             11      Smør traktoren din . Traktorer har mange flere deler i bevegelse enn en vanlig bil. Derfor må de smøres. Hvis du kjenner igjen en flyttbar traktordel, se etter smørenipelen og smør den. Bruk en fettpistol, rengjør stikkontakten, fest slangen og pumpe fettet til det runde seglet utvides eller fettet spyller ut av delen. Søk etter smørenipler på styrekomponentene, bremsekoblingen og koblingen og ved dreiepunktet på trepunktsheisen. 
    
  • Eldre traktorer trenger spesialfett for girkassen. Ofte deler det hydrauliske systemet og transmisjonen samme væske, slik at bruk av feil fett og væsker kan forårsake alvorlig skade.  
  •  
         
 22.  
 23.             12      Ikke overbelast traktoren din . Det er en spesiell dimensjonering for hver traktor, som plantering eller slåing. Som et eksempel bør det nevnes at en slåmaskin med en størrelse på ca 2 meter ikke skal trekkes med en 35-hk maskin.       
 24.  
 25.             13      Hold traktoren ren . Ved å holde ting rent, kan du se på ødelagte traktordeler og lekkasjer. Du kan også se om søppel eller annet rusk forårsaker problemer for traktoren din.                 
 26.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Biler populær:
Overlev en bilulykke.

Oppdag om en bil trenger en ny kobling.

Start en bil.

Oppblåsbare sykkelhjul.

Unngå ulykker med motorsykkelen.

Å miste frykten for den første bilstasjonen.

Forhandle prisen på en bil.

Så du ror en slaktebåt.

Tilbakestill motorens kontrollampe.

Bytt dekk.

Rengjør en EGR ventil.

Reparasjonsmaling på bilen.

Kontroller sprutvannet.

Tilbakestill ABS på en BMW R1100RT.

Bestem størrelsen på en sykkel.

Kortere en bil.

Kortere en bil.

Gjenta sykkel.

Reduser drivstofforbruk av alle typer kjøretøyer.

Kontroller bilbatteriene.

Kjøp en motorsykkel.