Home \ biler
 

Sett en forgasser.

 

Finne riktig luft- og drivstoffblanding bidrar til å forlenge levetiden til motoren. Hvis motoren går for grov, er det viktig å justere blandingen og finne riktig tomgangshastighet for å redusere motorbelastningen og hindre at kjøringen går for fort eller for sakte. Justering av forgasseren på bilen din kan gjøres i noen enkle trinn og uten spesialverktøy. Ta en titt på trinn 1 for mer informasjon.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Innstilling av luft og drivstoffblanding  ,

    
   
 1.            1      Finn luftfilteret og fjern det. For de fleste biler må du fjerne luftfilteret for å avdekke og justere forgasseren. Åpne panseret og sørg for at motoren er slått av før du ser etter luftfilteret og fjerner tilkoblingene. Skru ut mutrene og alle andre tilkoblinger og fjern det komplette luftfilteret. 
    
  • Avhengig av fabrikat og modell og type motor i kjøretøyet, kan luftfilteret ligge på forskjellige steder. Se bruksanvisningen eller forhandlerhåndboken for å finne ut.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn justeringsskruene på forgasseren. Det bør være to skruer på forsiden av forgasseren som er nødvendig for å justere luft- og drivstoffblandingen. 
    
  • De ser ofte ut som slisseskruer, og du kan bruke en skrutrekker til å skru dem og justere mengden luft og drivstoffblanding i forgaseren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start motoren og la den varme opp til normal driftstemperatur. Se på temperaturmåleren slik at du vet når ønsket temperatur er nådd og lytt til lyden til motoren for å få følelsen av de innstillingene du trenger. 
    
  • En motor som kjører "magert" vil ringe ved høyere omdreining når gasspaken er åpen, som om du spilte den i et utstyr som var for høyt. Mengden drivstoff i blandingen må økes.
  •  
  • En motor som kjører "full" vil ikke endre lyden, men du vil kunne lukte den. Reduser mengden drivstoff litt.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Juster begge skruene jevnt og finn den riktige blandingen. Innstilling av forgasser ligner veldig på å stille en gitar eller et annet strenginstrument. Du må skrue skruene jevnt, forsiktig og sakte til du finner riktig punkt. Uansett om motoren er for full eller for magert, snu den ned til en meget magert blanding ved å skru begge skruene fjerdedel omdreining mot klokken et steg om gangen. Ta det opp igjen sakte til en jevn og glatt blanding. 
    
  • Innstillingen er en upresisert kunst, og det er nødvendig at du kjenner din motor godt og lytter nøye til lyden. Snu begge skruene sakte og vær oppmerksom på det når motoren går jevnt og jevnt igjen. Enhver rattling eller grov løping er et tegn på å lene en blanding. Fortsett å snu til du finner riktig poeng.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bytt luftfilter. Når du har justert forgasseren, installer du luftfilteret og du er klar til å gå. 
    
  • Hvis du også må stille tomgangshastigheten, vent til du er ferdig med å fikse luftfilteret.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Innstilling av tomgangshastigheten  ,

    
   
 1.             1      Finn gasspjeldkabel og tomgangskruen festet til den. Dette går fra gasspedalen gjennom viftehuset til forgasseren. Se alltid bruksanvisningen eller forhandlerhåndboken hvis du ikke finner skruene.       
 2.  
 3.             2      Start motoren og la den varme opp til normal driftstemperatur. Likeledes som med drivstoff / luftblandingen, la motoren varme opp for å være sikker på at du har de rette driftsforholdene.       
 4.  
 5.             3      Vri innstillingsskruen for tomgangshastighet som om du ønsket å stramme den. Vri skruen med urviseren, ikke mer enn en halv omgang, og vær oppmerksom på lyden til motoren. De fleste brukerhåndbøkene gir deg en optimal setthastighet, men du har et lite spillerum hvis du foretrekker dem høyere eller lavere. Kontroller omdreiningstallet i brukerhåndboken og kontroller innstillingen på turtallet.       
 6.  
 7.             4      Se motoren for grove lyder og juster om nødvendig. Det bør ta omtrent 30 sekunder for motoren å implementere de nye innstillingene, så vær ikke utålmodig og gjør mer enn nødvendig. Gjør sakte sving og vær nøye med reaksjonen.       
 8.  
 9.             5      Fest luftfilteret og fullfør arbeidet ditt. Hvis du har justert tomgangshastigheten til de riktige innstillingene, eller din egen preferanse, slå av motoren og fest luftfilteret for å fullføre jobben.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

                 
Biler populær:
Rengjør injektorene i motoren.

Reparere bilmaling.

Fjern saltvann fra bilen.

Lag et enkelt hjul med motorsykkelen.

Stopp en bil på den korteste ruten.

Forhindre aquaplaning.

Hvordan starte en dieselbil.

Voksing en svart bil.

Overlev en bilulykke.

Kjører trygt.

Rengjør bildekk.

Rengjør bilvinduene riktig.

Bytt ut et teppe.

Feil trygt inn i trafikken til en motorvei.

Forhandle prisen på en bil.

Kontroller akseloverføringsoljen til en bil.

Fjern spraymaling fra malingen til bilen din.

Unngå døde vinkler i bakspeilet.

Voksing en svart bil.

Produsere biodrivstoff.

Bløt bilbremsene.