Home \ biler
 

Rengjør vindusvisker.

 

Smuss, bugs og annen muck kan raskt samle seg på frontruten. En skitten frontrute kan hindre utsikten din mens du kjører, og gjør bilen din sjofel. Heldigvis finnes det et bredt spekter av produkter og teknikker som rengjør vindusruten og strekkfri. Å holde ruten ren er et lett, men ekstremt viktig steg i å gjøre bilen tryggere for deg og andre trafikanter.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Rengjør utsiden av frontruten din  ,

    
   
 1.            1      Løft vindusviskere. Før sprøyting av en glassrenser, kontroller at området under vindusviskere også rengjøres. La dem stå i "hevet" stilling i løpet av rengjøringsprosessen.        
 2.  
 3.             2      Sprøyt halvparten av frontruten med glassrenser. Du kan velge å sprøyte enten høyre eller venstre side først. Spray slik at du dekker det bredest mulige området på denne delen av frontruten som du vil rengjøre først. To eller tre dråper av rengjøringsmiddelet er vanligvis tilstrekkelig. Hvis frontruten er veldig stor, kan du bruke fire eller fem dråper glassrenser hvis nødvendig.       
 4.  
 5.             3      Tørk glassrengjøringen med rette, lodrette svinger. Strekk armen med mikrofiberduken i hånden til toppen av frontruten og før den rett ned midt i frontruten. Vri hånden din tilbake til toppen av frontruten, men hold den lett til siden av vindruten du står på. Tørk en annen stripe parallelt med den første stripen. Fortsett med å tørke frontruten på denne måten til du har helt tørket den av. 
    
  • Hvis det er vanskelig for deg å lene seg over forsiden av kjøretøyet ditt for å komme seg til områdene i midten av frontruten, kan du bruke en kickstool for å få litt høyde.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk glasset rent med rette horisontale linjer. Etter å ha fullført vertikale feier kan du starte med de horisontalt orienterte klutene. Starte tilbake midt på toppen av frontruten og trekk din mikrofiberduk rett ut til kanten av frontruten du står ved siden av. Deretter begynner du bare under den første stripen, en annen parallell stripe til samme kant. Fortsett på denne måten til halvparten av den valgte siden av frontruten er helt ren.       
 8.  
 9.             5      Gjenta denne prosessen på den andre siden. Når du er ferdig med en side av frontruten, kan du gjenta denne prosessen og fortsette i den andre halvdelen. For eksempel, hvis du først begynte å tørke frontruten i horisontale og vertikale linjer på høyre side av kjøretøyet, kan du nå flytte til venstre for å avslutte rengjøringsprosessen. Dette sikrer at hele frontruten blir ren. 
    
  • Hvis du trenger å tørke mer enn en gang over et bestemt sted, bør du tørke det med en rett frem og tilbake bevegelse.  
  •  
  • Ikke rengjør frontruten din i en sirkulær bevegelse som om du hadde polert overflaten. Det kan forlate striper.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Polsk vindrute. Mens den første vindusviskingen er designet for å tørke glassrøreren av frontruten og fjerne overflødig smuss, omfatter vinduspoleringsprosessen sirkulær bevegelse av hånden din. Bytt klut som brukes til å tørke glassrengjøreren. Avhengig av størrelsen på frontruten din, kan du trenge flere rene mikrofiberduk. Flytt hånden over hele frontflaten av frontruten med en fast, sirkulær bevegelse. Start på den ene siden av kjøretøyet og hodet over til den andre siden for å sikre at hele frontruten er polert. 
    
  • Din frontrute skal gnistrere som en nyslipt diamant.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Rengjør innsiden av frontruten  ,

    
   
 1.             1      Legg ut noen mikrofiberduk på dashbordet. Dette sikrer at dashbordet ditt ikke får noen ubehagelige sprut av glassrengjøringen. Du kan bruke de samme mikrofiberdukene du pleide å rengjøre utsiden av frontruten din, slik at du ikke bruker for fort.       
 2.  
 3.             2      Sprøyt litt glassrenser på skrubbeplaten. Spray litt ekstra sprut på halvparten av frontruten. Start i øverste, høyre hjørne av passasjersiden, flytt skrueputen i parallelle rader på frontruten ned og arbeid deg til venstre (førerens side). Du må stoppe etter første halvdel av frontruten for å påføre glassrenser på førerens side. 
    
  • Hold deg på passasjersiden eller len deg over fra døren på passasjerens side for å unngå å støte inn i rattet eller lene seg mot det mens du rengjør vinduet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fortsett å rengjøre på førerens side. På samme måte som du gjorde på passasjersiden, beveger du skrubbeplaten over hele frontruten, fra topp til bunn til hele frontruten er skrubbet rent. Når du er ferdig, bruk en tørr mikrofiberduk til å tørke over hele frontflaten for å sikre at du ikke har etterlatt noe rengjøringsvæske bak. Flytt hånden over hele frontflaten av frontruten i en liten, smal sirkel.       
 6.  
             

    3      Organiser rensingen av frontruten din  ,

    
   
 1.             1      Velg riktig glassrenser. Unngå glassrenser med ammoniakk. Ammoniakk kan skade belegg på tonet glass. Nesten alle husholdningsglassrengjøringsmidler inneholder ammoniakk. Se etter en glassrenser merket "Safe for Tinted Glass" hvis du har farget glass. Disse rengjøringsmidler er lett tilgjengelige i auto tilbehør butikker.  
    
  • Rent vann er en flott rengjøringsmiddel for vindrutene. Det inneholder imidlertid ikke de samme forbindelsene som kommersielle glassrensere og er derfor mindre effektive. Hvis du vil bruke vann som en glassrenser, bør du definitivt bruke den med en mikrofiberduk for å sikre at vindruten er rent skrubbet.
  •  
  • Merk at ammoniakk kan være svært skadelig for en rekke materialer. Ammoniak kan også være skadelig for helsen din, og du bør være forsiktig når du bruker den i bilen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plan rydde vindruten. Rørrensing bør være det siste du gjør når du rengjør eller tar vare på bilen din. Hvis du bruker voks eller polish, eller du maler om kjøretøyet, må du sørge for at du gjør det før du begynner å rengjøre frontruten. På den annen side kan du til slutt få litt polsk eller andre uønskede stoffer på frontruten etter at den allerede er rengjort. Hvis du rengjør vinduene på innsiden av kjøretøyet, bør du gjøre dette før du rengjør frontruten for å unngå å få andre rengjøringsmidler på ren frontrute.        
 4.  
 5.             3      Velg riktig sted for å rengjøre frontruten. Hvis bilen din er parkert ute i solen, kan glassrenseren fordampe før du tørker den. Parker bilen din under et skyggefullt tre eller i garasjen før du begynner å rydde vindruten.       
 6.  
 7.             4      Velg riktig klut for å rense frontruten. Kjøp en mikrofiberduk av høy kvalitet for å rengjøre frontruten. Pass på at den har en vekt på minst 300 GSM (300 g per m²). Disse klutene kan holde åtte ganger sin vekt i vann og er milde på glatt overflate av frontruten. Den elektrostatiske attraksjonen til partiklene på frontruten forhindrer også riper. Materialet løftes i stedet for å trekkes over frontruten. Mikrofiberduk er tilgjengelig i din lokale bilpleiebutikk.       
 8.  
             

    4      Rengjør et glassrute med vindusviskere  ,

    
   
 1.             1      Finn vindusviskerhåndtaket. Viskerhåndtaket er en lang rett eller vinklet håndtak på høyre side av rattstammen. Hvis du har problemer med å finne viskerhåndtaket, se bruksanvisningen til kjøretøyet eller kontakt produsenten.       
 2.  
 3.             2      Trekk vindusviskerhåndtaket i din retning. Når du trekker viskerhåndtaket rett tilbake og vekk fra rattstammen, skal to parallelle fontener av rengjøringsvæske treffe frontruten. Hvis vindusfluidet ikke lekker når du drar på spaken, eller hvis det bare oppstår en svak sprengning, bør du kontrollere væskenivået ved å åpne hetten og lokalisere vindusrengjøringsvæskebeholderen. Fyll det opp om nødvendig. 
    
  • Hvis vindusviskere ikke fungerer, bør du ta bilen til din lokale garasje og ha nye vindusviskere bygget. Du kan også prøve å finne de riktige vindusviskere selv, men du bør sjekke bilens brukerhåndbok for å få riktig lengde.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Løsne vindusviskerhåndtaket. Når du tror at frontruten har nok væske og har blitt tilstrekkelig rengjort fra vindusviskere, kan du løsne viskerhåndtaket og stoppe rengjøringsprosessen. Hvis frontrengjøringsvæsken etterlater striper eller smører, kan du vurdere å fylle beholderen med et annet utvalg etter at du har brukt den øyeblikkelige fyllingen. Alternativt kan du vurdere å investere i et nytt par viskerblad. Kontakt arbeidsstyrken i din lokale bilpleievirksomhet og spør dem om råd om ditt kjøretøy. 
    
  • Vindusviskerbladene bør byttes regelmessig hvert to til tre år.
  •  
  • Hvis det er dannet avsetninger på selve viskerbladet, prøv å tørke viskerbladet med å gni alkohol eller ånd.
  •  
         
 6.  
             

    5      Fjern smuss med rengjøringsleire (Detailing Clay)  ,

    
   
 1.             1      Kjøp en 90g til 100g bar med rengjøringsleire. Rengjøringsleir (eller rengjøringsleire for glass) er en elastisk forbindelse som kan hente opp smuss og rusk fra spor og trekke ut. Hvis frontruten til kjøretøyet ditt har støt, kan det komme smuss inn i det. Selv om det ikke finnes noen synlige bukser, kan spørsmålet om fine partikler som har spredt seg over frontruten din fjernes med rengjøringsleire. Kjøp rengjøringskitt på din lokale bilforretning. 
    
  • Hver rengjøringsdeig har spesifikke bruksanvisninger. Les instruksjonene på emballasjen nøye og følg dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Brett frontruten med vann. Påfør deretter et kjøretøy smøremiddel på frontruten. Denne flytende kombinasjonen er nyttig for rengjøring deigen å skyve over frontruten. Mengden du trenger av både - vann og smøremiddel - avhenger av kjøretøyets størrelse. En buss krever mye mer enn en liten bil.       
 4.  
 5.             3      Ta rengjøring deigen i lengden i hånden. Ta dem på en måte som du vil ta en såpebøtte. Hold midt- og pekefingeren på toppen av rengjøringskittet, tommelen på den ene siden og de resterende fingrene på motsatt side. Flytt rengjøringsmiddelet gjennom blandingen av vann og smøremiddel du brukte på frontruten. Rengjøringsdeigen skal glide forsiktig over det våte glasset frem og tilbake.        
 6.  
 7.             4      Plasser rengjøringskittet på frontruten. Pass på vindruten og sett rengjøringsdusjen i midten. Rengjøringsdusjen bør plasseres på bunnsenteret, der frontruten treffer hetten.       
 8.  
 9.             5      Flytt rengjøringsdeigen over frontruten. Lei rengjøringsdeigen fra frontruten til toppen der den møter taket. Når du har fullført en vertikal linje, plasser rengjøringsdeigen på undersiden av frontruten, men på et sted litt nærmere deg. Dra en annen vertikal linje opp til taket på bilen din. Den andre linjen skal være parallell med den første linjen. Fortsett å trekke rengjøring deigen i rett vertikale linjer over frontruten, gradvis trekke linjene nærmere deg.       
 10.  
 11.             6      Renset sand som du kommer over. Hvis du føler at rengjøringskittet senkes eller setter seg i bevegelse over frontruten, vil du vite at du har noe rusk eller skitt på frontruten.        
 12.  
 13.             7      Flytt til den andre siden av kjøretøyet og gjenta prosessen. Start med å plassere rengjøringsstoffet i nederste senter av frontruten. Flytt rengjøringsdeigen rett opp til kjøretøyets tak. Etter å ha fullført en vertikal linje, ta med rengjøringsdeigen ned til frontruten. Sett det litt nærmere i retningen din, men rett ved siden av hvor du opprinnelig flyttet rengjøringsdeigen opp. Fortsett å flytte rengjøring deigen i lengderetningen i rette linjer, og gradvis bringe den nærmere deg.       
 14.  
 15.             8      Tørk glasset rent når du er ferdig. Ta en mikrofiberduk i en hånd og flytt den over vindruten i brede, sirkulære bevegelser. Dette fjerner overskytende rengjøringskitt som fortsatt kan holde seg til ruten. Du kan velge å bruke enten den samme hånden eller den andre hånden for de to forskjellige halvdelene av frontruten.       
 16.  
             

Tips .

                Les mer... (14)      
Biler populær:
Kontroller akseloverføringsoljen til en bil.

Vask en bil for hånd.

Senk bilens kjørelengde.

Kjøpe og selge biler.

Kontrollerer bilen før han reiser.

Sikkert lås en sykkel.

Bestem størrelsen på en sykkel.

Automatisk Kontroller og fyll opp transmisjonsvæsken.

Fjern et klistremerke fra støtfangeren.

Oppblåsbare sykkelhjul.

Oppblåsbare dekk.

Kjører riktig om vinteren.

Selg en bil til en god pris til en forhandler.

Kortere en bil.

Parkering i omvendt.

Produser biodiesel.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Unngå ulykker ved kjøring.

Produser biodiesel.

Lagring av eksosrør.

Kontroller og fyll opp hydraulikkvæske for servostyring.