Home \ biler
 

Velg mellom en bil med automatisk girkasse og manuell girkasse.

 

En ny bil er en stor beslutning, spesielt hvis du ikke er sikker på om du vil ha en med manuell eller automatisk girkasse. Det er viktigst å informere deg på forhånd for å forstå forskjellene mellom de to. Deretter kan du bestemme hvilken type overføring som passer best for dine behov.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Forstå det grunnleggende. Som ved manuell girkasse, er den overordnede oppgaven til den automatiske girkassen at motoren skal kunne kjøre seg i det smale hastighetsområdet, samtidig som det gir et bredt spekter av "utgangshastigheter". Uten en girkasse ville biler være begrenset til girforholdet, og dette forholdet må være slik at bilen kunne kjøre med ønsket maksimal hastighet. 
    
  • Hvis du vil ha en topphastighet på 130 km / t, vil girforholdet ligne det fjerde giret på de fleste biler med manuell girkasse. Du har sannsynligvis aldri prøvd å kjøre en manuell girkasse bare i fjerde gir. Hvis du gjorde det, ville du raskt finne ut at du nesten ikke har akselerasjon når du kjører av. En slik bil ville slites ut veldig raskt og ville ikke være mobil.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder ytelsen. Hvis du vil ha mest mulig kraft fra motoren din, er en manuell girkasse trolig det beste valget i forhold til en automatisk girkasse. Mens moderne manuelle overføringer som Mens den kontinuerlig variable CVT eller konvensjonelle fire eller fem-trinns automatgir gir utmerket akselerasjon, er det vanligvis en signifikant forskjell i tiden fra 0 til 100 mellom disse automatiske transmisjonene og en fem eller seks-trinns manuell girkasse. 
    
  • En Dodge Neon med automatiske behov, f.eks. fra 0 til 100 km / t ca 10,5 sekunder. Det samme neonet med en 5-trinns manuell girkasse trenger bare 8,1 sekunder; en stor forskjell. Mens de fleste biler ikke har så stor forskjell i å sammenligne tider fra 0 til 100 i automatiske og manuelle overføringer, vil 99% av tilfellene se bedre ytelse med et håndsett.
  •  
  • Akselerasjonen i en manuell girkasse er vanligvis overlegen av en rekke årsaker, hvorav de fleste er hovedsakelig girforholdet og muligheten for en mer nøyaktig girkasse. For å forklare dette, hvis du har en bil med 200 hk ved 7000 omdreininger / sekund, men den automatiske girkassen gir opp med full gass, men ved 6.000 omdreininger / sekund, vil du aldri få oppleve full kraft på motoren din. Motoren din kan bli vurdert til 200 hk, men fordi bilen din er utstyrt med en automatisk som går opp for tidlig, kan du gå glipp av 20% av den tilgjengelige kraften. På den annen side, på de fleste manuelle girkasser, kan du vanligvis ta omdreiningene til eller utenfor det røde området. Så du kan få maksimal effekt på forsiden, baksiden eller alle fire hjul under fullt gasspjeld.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vurder en halvautomatisk. Hvis du vil ha en bil for ytelse, men noen andre bruker den til daglig bruk, bør du vurdere en halvautomatisk girkasse. Disse overføringene har forskjellige navn fra produsent til produsent. Vanligvis finnes de i sportsmodellene. I hovedsak har de en automatisk mulighet til å bytte manuelt. Hvis du går i manuell modus, er det ikke vanlig girskift med fem alternativer, men en med en + en og en med a - under. Du skyver spaken mot + merket for å skru den opp, og slå av den, trekk den mot merket.       
 6.  
 7.             4      Bestem om det er viktig å spare drivstoff. I så fall er en manuell girkasse trolig bedre, selv om den er langt fra ditt eneste valg. Mange nyere biler med automatisk forbruker knapt mer enn samme modell med manuell girkasse. 
    
  • unntak bekrefter regelen. Noen biler har lavere forbruk med automatisk, mest merkbar i Toyota RAV4 og PT Cruiser. Hvis dette er tilfelle, vil de fleste ikke spare betydelig på drivstoffkostnadene hvis de har 5-trinns manuell girkasse (spesielt i travle bytrafikk). Siden de fleste førere ikke bytter av miljømessige grunner (eller ikke vet hvordan), kan det ekstra forbruket lett kompenseres av automatgiren.
  •  
  • Se på de oppgitte forbruksstallene (by og motorvei) for den aktuelle bilen for begge transmisjonstyper. Disse tallene er ikke alltid nøyaktige, men du får en god ide om hvor økonomisk bilen er.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tenk på vedlikeholds- / reparasjonskostnadene. Selv om bilindustrien har kommet langt i å raffinere automatiske overføringer, må de fleste automatiske overføringer fortsatt betjenes mye oftere enn en manuell girkasse (noen kjøretøyprodusenter indikerer at manuelle overføringer aldri trenger å bli betjent med væskeendringer osv.). Manuelle girkasser er også vanligvis litt billigere å reparere hvis noe mekanisk bryter. Dette er ikke alltid tilfelle, men i gjennomsnitt koster en manuell girkasse på samme bil mindre reparasjon enn en automatisk girkasse. 
    
  • Koblingsplaten i en manuell girkasse må endres av og til. Det er mange faktorer som bestemmer hvor lenge en kobling vil vare, f.eks. Kjørestil, materialet på koblingsskiven og forholdet mellom by og motorvei. Bytting av en kobling er ofte arbeidsintensiv og kan koste flere hundre euro i et verksted.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Identifiser dine behov. Motoren din bil er utstyrt med, gir stor forskjell til det anbefalte valget av overføring. Hvis du vil kjøpe en bil med en 1,5 liter 62 hk, 75 lb / ft fire sylinder motor, vil du sannsynligvis ha / trenger en manuell girkasse. Siden ytelsen i dette tilfellet er ekstremt begrenset, må du Rid opp fjellet for turer og få mest mulig ut av motoren din til å ta over. På den annen side, hvis du vil kjøpe en bil med en V8- eller V6-motor som har rikelig med strøm i både lave og høye hastigheter, er en manuell girkasse mer en fortrinn enn en nødvendighet. Mens de fleste drivere i en manuell girkasse fortsatt har fordeler med hensyn til akselerasjon og drivstofforbruk, er det ikke så ulempet som en bil med begrenset effekt. Andre ting å vurdere: 
    
  • Med automatisk girkasse kan du gjøre bedre på fjellet enn med manuell girkasse.
  •  
  • Et nyere automatisk kjøretøy har flere elektroniske kontroller enn en manuell girkasse.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bestem om du vil eie bil med manuell girkasse. Noen mennesker kan ikke eie en bil med manuell girkasse av flere årsaker. Kanskje er de ikke klar til å lære å bruke den. Kanskje de har en fysisk funksjonshemning. Kanskje de må dele bilen med noen som ikke vet hvordan man bruker en manuell girkasse. 
    
  • Hvis dette er tilfelle, så se etter en automatisk som kombinerer både god skiftende oppførsel og god økonomi.
  •  
  • Når du er klar til å kjøre en manuell girkasse, er det noen ting å se etter. Manuelle girkasser har alle sine egne bytteegenskaper. Mange er fokusert på drivstoffbesparelse, andre på sportslig kjøring, og så er det mange andre som tilbyr det beste fra begge verdener.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Vet om du er en "multitasker". Er du en multitasker som kan gjøre flere ting samtidig? I så fall er du kvalifisert for manuell girkasse. Hvis ikke, da ikke. Med en manuell girkasse må du fokusere på å holde bilen i kjørefelt, bytte tid og være oppmerksom på farefare. 
    
  • Men hvis du foretrekker å alltid ha din høyre hånd tilgjengelig, vil du definitivt foretrekke en automatisk. Husk imidlertid at multitasking er uønsket for kjøring, og noen steder enda ulovlig, av mange grunner.
  •  
                   
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Unngå bakside kollisjoner.

Unngå en bilulykke.

Heng et bilbatteri.

Rengjør bilskinnseter.

Bruk en leirebjelke.

Bruk jumperkabel.

Slik laster du opp et tomt bilbatteri.

Forbedre kjøre teknikker.

Hold kjøretøyets interiør rent.

Fjern en krombelegg.

Gjør en komprimeringstest.

Forhindre aquaplaning.

Bruk en selvbetjent bilvask.

Åpne en frossen bildør.

Bytt bremselinjer.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Fjern vinylklistremerke fra bilvinduer.

Feil trygt inn i trafikken til en motorvei.

Pushing a car.

Overvinne frykten for å kjøre.

Hvordan starte en dieselbil.