Home \ biler
 

Å være en bedre bilfører.

 

Gode drivere er normen - og likevel sjeldne. Du kan dømme en tenåring for tidlig i forhold til lastebilførere eller overdreven omsorgsfulle eldre; men vi kan alle lære å bli bedre sjåfører.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Konsentrere. Det viktigste skrittet for å bli en høflig og trygg sjåfør, tar hensyn til trafikken rundt deg, ser i bakspeilet og vurderer hva andre sjåfører skal gjøre.        
 2.  
 3.             2      La andre drivere passere hvis du ser at de har det travelt og kanskje raskere enn tillatt. Dette er ikke en rasehendelse. Å bevise at du kan kjøre fort fører til farlige situasjoner mellom deg og andre kjøretøy. Med mindre du overtar noen, bør du alltid være på høyre spor. Unntak er bare hvis du har tenkt å ta til venstre, eller hvis du vil bruke en utgang til venstre. Å holde seg i den høyre ruten vil gi andre mulighet til å kjøre raskere, kjøre trygt forbi deg, og hindre at de overhører deg med utålmodighet, som ikke er tillatt fordi det er farlig.       
 4.  
 5.             3      Bruk dine svingesignaler og blink i gang. Vis andre drivere din hensikt på forhånd hvis du vil slå eller bytte baner slik at de kan svare tilsvarende. Det er litt for sent å slå på signalet når du allerede er på rødt lys. Hvis du hadde gjort det tidligere, ville det ha vært mulig for personen bak deg å bytte banen slik at hun ikke må vente bak deg når trafikklyset blir grønt.       
 6.  
 7.             4      Endre aldri baner midt i et veikryss. Se på timingen når du kommer til et kryss, slik at du ikke blokkerer det når lyset blir rødt.       
 8.  
 9.             5      Prøv aldri å krysse krysset når trafikklyset endrer seg. Hvis trafikklyset endrer seg fra grønt til gult og du fortsatt har nok plass til å stoppe trygt, så stopp også. Syklister, fotgjengere og til og med andre bilister forventer at du kommer til fullstendig stillstand når trafikklyset blir rødt. Du truer deg selv og andre hvis du kjører på gul bare for å spare et minutt eller to. Dette er bare ikke verdt risikoen.       
 10.  
 11.             6      Husk at det er høflig å la et annet kjøretøy komme i trafikk når sjåføren venter på et gap. Du bør imidlertid ikke bruke bremsen i trafikken til å stoppe en annen driver. Dette vil mest sannsynlig føre til skader på plater eller verre, ettersom sjåføren bak deg ikke kan stole på det og dermed stiger opp. Slike atferd har resultert i mer enn ett tilfelle i en dødelig ulykke. I flytende trafikk forventer sjåfører ikke en plutselig stopp. Så vær ekstremt forsiktig.       
 12.  
 13.             7      Ikke glem: Det er en god tommelfingerregel for å holde en god sikkerhetsmargin mellom deg og bilen foran. Du bør holde minst to til fire sekunder mellom deg og bilen foran deg. Du kan bruke trafikkskilt eller spormarkører som ledetråder for å estimere denne avstanden. Hvis kjøretøyet plutselig stopper foran deg, vil du få nok plass til å komme til et sikkert stopp eller unngå neste kjørefelt uten å forårsake papirstopp. Andre værrelaterte veiforhold, for eksempel snø eller regn, er en annen god grunn til å opprettholde en sikker avstand for å unngå kollisjoner med andre kjøretøy når de glir eller slipper eller gjør unnvikende bevegelser.       
 14.  
 15.             8      Husk at boligområder risikerer at barn uventet går på gaten uten å være oppmerksom på nærmer seg kjøretøy. De er alle fokusert på å få ballen tilbake, eller for eksempel fange sine venner på sykkel. Kjøring gjennom boligområder er alltid forberedt på uforutsette gjenstander og folk på gata.       
 16.  
 17.             9      Ikke glem at det er vanskeligere for lastebilførere å stoppe for å dreie seg om eller omvendt. Hver av oss har sett dette. Når du overtar en semitrailer, husk at det er vanskeligere for føreren å bremse. Det er best å se påhengeren i bakspeilet ditt og vent til du kan se det helt før du er ferdig med den overtakende manøveren og komme deg tilbake til høyre. Unngå å kjøre langs en lastebil i lang tid på en vei med flere veier. Hvis du ikke ser sjåføren i bakspeilet, kan han heller ikke se deg.       
 18.  
 19.             10      Vær høflig mot eldre trafikanter. Eldre, akkurat som alle andre, må bruke bilen sin. Dette gjelder spesielt hvis de ikke har andre muligheter til å gjøre viktige ærendringer. De fleste eldre foretrekker imidlertid å kjøre så tidlig som mulig om ettermiddagen, når trafikken ikke er for tett, og den er fortsatt lys. Når du kjører bak en bil med en eldre sjåfør, må du alltid holde en sikker avstand og se etter uventede reaksjoner, for eksempel kjørefeltendringer. Noen eldre mennesker kan til og med bytte kjørebaner uten å gi et tegn.       
 20.  
 21.             11      Foreta et forsøk på å bytte kjørefelt hvis det er trygt, bør du se et byggeplass, politimessige eller akutte kjøretøy foran deg, eller hvis du ser trafikk i en kjørefelt sakker mens andre veier er åpne eller ikke for opptatt er. Det er mulig at det har oppstått en ulykke eller en bilulykke. Ved å bytte baner, kan du unngå en konsekvensulykke og hjelpe andre mennesker som er i en farlig eller i det minste dårlig situasjon.       
 22.  
 23.             12      Forstå at flertallet av sjåfører har den eneste hensikt å komme til deres destinasjon som alle andre. Ulykker skjer, men du kan gjøre noen ting for å hindre mange av dem. Ved å forstå hvordan forskjellige drivere reagerer, vil du kunne være en bedre sjåfør selv. De beste driverne lærer å forutse og forutse potensielle endringer i trafikkstrømmen ved å justere fart, kjørefelt og oppmerksomhet.       
 24.  
 25.             13      Skulle du bli stoppet av politiet, vær høflig mot offiseren, og han kan bare la deg fortsette med en advarsel, selv om du bryter en trafikkregel. Det vil avhenge av hva du gjorde og hvordan trafiksituasjonen var akkurat nå. Det er ikke alle politibetjente å utstede trafikkbillett.       
 26.  
 27.             14      Ikke bruk siden eller mediebåndet for å overta en stående kolonne. Du blir fanget, uansett hvor mange biler du kjører forbi.                 
 28.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Kontroller væskenivået på batteriet.

Frihånds sykling.

Les dekknavnet.

Bor i bilen.

Reparer små rustflekker på bilen.

Unngå en bilulykke.

Sett en forgasser.

Transport en motorsykkel.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Lag en sykkel.

Parker trygt.

Overvinne frykten for å kjøre.

Kjøp en husbåt.

Bytt ut en alternator.

Fjern spraymaling fra malingen til bilen din.

Rengjør bilen din med husholdningsartikler.

Bytt viskerbladene på bilen.

Kjøp en brukt båt.

Bygg en Rat Rod.

Fjern fine riper fra bilmaling.

Lag vindusrør.