Home \ biler
 

Kjør med manuell girkasse.

 

Hvis du er en nybegynnerdriver eller tidligere har kjørt bil med automatisk girkasse, kan ideen om å kjøre med manuell girkasse i utgangspunktet være skremmende. Heldigvis er det mulig å lære grunnleggende om å starte og skifte gir. For å gå manuelt må du gjøre deg kjent med koblingen, bli vant til girspaken og trene, stoppe og skifte med forskjellige hastigheter. Den eneste måten å virkelig lære å kjøre med manuell girkasse, er å ha nok erfaring, så legg det her på veien.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Start kjøretøyet  ,

    
   
 1.            1      Start på jording med motoren av. Fremfor alt, hvis dette er første gang med manuell girkasse, vil det være sakte og metodisk. Sett setebeltet på så snart du kommer i bilen. Under læring er det bedre å skru ned vinduene. Så du kan bedre høre lyden fra motoren og bytte girene tilsvarende.  
    
  • Pedalen til venstre er koblingen, bremsen er i midten og gasspaken er helt til høyre. Dette er det samme for høyre og venstre fører.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær hva koblingen gjør. Før du går på denne ukjente pedalen, ta et øyeblikk for å finne ut den grunnleggende funksjonen.  
    
  • Koblingen kobler motoren fra hjulene. Hvis noen av dem vender, takket være koblingen, kan du bytte gir uten å ha på tannene på tannhjulet.
  •  
  • Før du bytter (opp eller ned), må du gå på clutchen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Juster sitteposisjonen slik at du kan styre hele bevegelsesområdet for koblingen. Skyv langt nok forover, slik at du kan skyve koblingen til gulvet med venstre fot.        
 6.  
 7.             4      Trykk på clutchpedalen og hold den på bakken. Nå er det også en god mulighet til å være oppmerksom på hvordan bevegelsen av koblingspedalen skiller seg fra brems og gasspedalen. Det er også en fin måte å bli vant til å få clutchpedalen på sakte og jevnt.  
    
  • Hvis du bare har kjørt en automatisk, kan det føle seg rart å gå på en pedal med venstre fot. Med litt øvelse blir du vant til å bruke dine to føtter sammen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Flytt girspaken til nøytralstilling. Dette er midtposisjonen; Når du rocker frem og tilbake med spaken, føles han fri. Kjøretøyet har ikke koblet til et utstyr når:  
    
  • Skiftehåndtaket er i nøytralstilling og / eller
  •  
  • Clutchpedalen er helt nedtrykt
  •  
  • Forsøk ikke å flytte vekselspaken uten å trykke på clutchen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Start motoren med nøkkelen og sørg for at du skyver clutchpedalen til bakken. Kontroller at skiftehåndtaket fortsatt er i nøytral posisjon. For ekstra sikkerhet, bruk håndbremsen før du starter motoren, spesielt hvis du er nybegynner.  
    
  • Noen biler kan startes på "nøytral" uten at clutchen presses, men de fleste er ikke.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta foten av clutchpedalen mens girspaken fortsatt er i nøytral. Hvis du står på jakt med bil, bør du stoppe; Når du begynner å rulle, står du på en høyde. Når du er klar til å kjøre, slipper du håndbremsen.                  
 14.  
             

  Del 2      Bytt til første gir  ,

    
   
 1.             1      Skyv koblingen til bakken og skift girspaken til første gir. Dette bør være øverste venstre posisjon. På knotten på girspaken, bør du se arrangementet av girene.  
    
  • Planleggingen av gangene kan variere, så ta litt tid på forhånd for å se dette. Du vil kanskje øve å skifte gjennom girene med motoren av (og koblingen er trykket ned).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta foten av koblingen sakte. La koblingen komme til du hører motorhastighetsdråpet, og skyv det gjennom igjen. Gjenta dette flere ganger til du kan se lyden direkte. Dette er friksjonspunktet.  
    
  • Hvis du bytter gir for å starte eller fortsette, er dette punktet du bør trykke på gasspedalen ned nok til å gi strøm.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La koblingen komme mens du trykker på gasspedalen. For å starte, løft den venstre foten av clutchen til hastigheten faller litt. Trykk lett på gasspedalen med høyre fot samtidig. Balansér gasspedalen og løsne clutchen. Du må nok gjøre dette flere ganger for å finne den rette kombinasjonen av trykk ned og opp.  
    
  • Et annet alternativ er å la koblingen komme inn til motorens hastighet faller litt, og trykk deretter på gasspaken når koblingen går i inngrep. Nå ruller kjøretøyet på. Det er best å la motorhastigheten falle akkurat nok for å hindre stalling når du slipper clutchpedalen. Dette kan være litt vanskelig først, da de tre manuelle skiftpedaler er nye for deg.
  •  
  • La koblingen komme helt (det vil si ta foten av pedalen langsomt) mens du ruller fremover i et styrt første gir.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Anta at du stanser motoren minst et par ganger i begynnelsen. Hvis du slipper for koblingen for fort, stanser motoren. Hvis motoren lyder som om den skal gå ut, hold clutchen eller skyv den litt lenger ned. Hvis du stenger motoren, trykk helt ned clutchen, trinn på bremsene, sett girspaken til nøytral, vri nøkkelen til "av" -posisjonen og start motoren som vanlig. Ikke bli panikk.  
    
  • Hvis du lager motoren, mens clutchpedalen ikke er helt nedtrykt, slites clutchens deler ut tidvis, noe som resulterer i sliping eller smøring av koblingsdelene når du skifter. Dette kalles å la clutchen "grind" og du bør unngå det.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Bytte under kjøring og stopp  ,

    
   
 1.             1      Vet når du skal gå til neste høyere gir. Hvis turtallet viser mellom 2.500 og 3.000 omdreininger mens kjøretøyet kjører, må du skifte til neste gir - f.eks. I det andre, hvis du bare er i den første. Den faktiske hastigheten varierer imidlertid, avhengig av bilen. Motoren blir raskere og blir høyere, og du må lære å gjenkjenne denne lyden.  
    
  • Trinn på clutchen og skyv skiftehåndtaket fra første gir direkte til nedre venstre posisjon (dette er vanligvis det andre giret).
  •  
  • I noen biler forteller instrumentbrettet når du skal bytte, slik at motoren ikke blir så høy.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Trykk lett på gasspjeldet og la koblingen sakte komme. Skifting av gir under kjøring er det samme som å skifte til første gir fra en stillestående stilling. Alt du trenger å gjøre er å høre, se, få en følelse for kjøretøyets hint, og få timingen riktig for opp- og nedoverbevegelsene på føttene dine. Fortsett å praktisere, og du vil snart finne ut.  
    
  • Når du har koblet på giret og trykker på gasspjeldet, bør du helt fjerne venstre fot fra koblingspedalen. Å holde foten på pedalen er dårlig, da den setter press på koblingsmekanismen - og det økte trykket vil føre til at koblingen slites for tidlig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bytt til et lavere gir når du senker. Hvis du blir for treg for det nåværende utstyret, vil bilen din stramme som om du stryker den. For å slå ned under kjøring, følg samme fremgangsmåte, gå på clutchen, ta foten av gassen, skift (f.eks. Fra tredje til andre gir), og la koblingen komme inn mens du akselererer igjen.        
 6.  
 7.             4      Kom til et komplett stopp. For å stoppe fullt kontrollert, flip ned i omvendt rekkefølge til du er i første gir. Når tiden kommer til å stoppe helt, ta den høyre foten av akseleratoren, sett den på bremsepedalen og trykk den ned så langt som nødvendig. Hvis du senker til ca 15 km / t, er bilen i ferd med å riste og vibrere. Trykk helt ned clutchen og skyv girbryteren til nøytral posisjon for å forhindre at motoren stanser. Stopp helt med bremsepedalen.  
    
  • Du kan stoppe i noe utstyr ved å klemme clutchen og tråkke på bremsen mens du stiller girspaken til nøytral. Du bør imidlertid bare gjøre dette hvis du må stoppe fort, da du har mindre kontroll over kjøretøyet ditt.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Øvelse og feilsøking  ,

    
   
 1.             1      Øv på et enkelt spor med en sjåfør med manuell girkasseopplevelse. Mens du lovlig kan praktisere med et gyldig førerkort på en offentlig vei, kan du få nyanser av kjøring med manuell girkasse raskere hvis du har en erfaren medflyvning. Start i et flatt, bortgjemt område, f.eks. B. En stor (og tom) parkeringsplass og kjør deretter inn i de stille gatene i nabolaget. Gjenta den samme runden gjentatte ganger til du mestrer de ulike ferdighetene som kreves.        
 2.  
 3.             2      Unngå å komme i gang og stoppe på en bratt bakke i begynnelsen. Hvis manuell krets er nytt territorium for deg, planlegg ruter der det ikke er trafikklys på toppen av et fjell. Din timing og koordinering av kontrollene, koblingen, bremsen og akseleratoren må være ganske bra, så du ikke ruller tilbake når du bytter til første gir.  
    
  • Du må raskt (men jevnt) ta den høyre foten av bremsen for å trykke på gasspaken, mens du lar clutchen komme sammen. Om nødvendig kan du bruke håndbremsen for å hindre at den ruller bakover, men aldri glem å slippe den når du endelig går.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lær å parkere, spesielt på fjellet. I motsetning til en automatisk, har biler med manuell girkasse ingen parkeringsposisjon. Bare å sette bilen til "nøytral" posisjon åpner muligheten for at bilen ruller fritt, spesielt hvis den er i skråning. Bruk alltid håndbremsen, men stol ikke på det alene for å holde bilen på plass mens den er parkert.  
    
  • Når kjøretøyet er oppoverbakke på fjellet, legg skiftehåndtaket i nøytral posisjon, skift deretter til første gir og bruk håndbremsen. Hvis det er nede på forsiden, gjør det samme, men skift til omvendt. Dette forhindrer hjulene i å rulle i retning av bakken.
  •  
  • På ekstreme skråninger eller bare for å være ekstra forsiktige, kan du også skyve bremsekilene bak hjulene for å hindre at de ruller.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stopp helt før du skifter fra en av de fremre girene for å reversere (og omvendt). Stopp helt før skifting er en enkel måte å redusere sannsynligheten for å forårsake dyr skade på overføringen.  
    
  • Det anbefales sterkt at du stopper helt før du bytter fra bakover til en av de andre girene. Men med de fleste manuelle girkasser er det mulig å skifte til det første og muligens andre giret når bilen langsomt ruller bakover; Det anbefales imidlertid ikke, da dette kan føre til dyr slitasje på koblingen.
  •  
  • I noen kjøretøy har omvendt gir en lås for å forhindre at du ved et uhell skifter til revers. Pass på at du vet hvordan du slipper løs låsen før du vil bytte til omvendt.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (16)      
Biler populær:
Kjøle en overopphetet motor.

Kjører bil.

Rengjør auto plastdeler.

Bli en helikopterpilot.

Senk bilens kjørelengde.

Winterizing en jet ski.

Lag en sykkel.

Monter tåkelysene.

Få et høyt vifterbelte stille.

Bytt til syntetisk motorolje.

Få en god avtale på dekk.

Reparer Grand Am Blinker Signaler.

Nedskift med mellomgass.

Gjenta sykkel.

Utvikle en bil.

En optimist er seiling.

Bytt ut en alternator.

Kjøp en motorsykkel.

Vask en bil.

Så du ror en slaktebåt.

Dvale båten.