Home \ biler
 

Kjenne en glidekobling i bilen.

 

For mange drivere er skifting i en manuell girkasse en viktig del av kjøreopplevelsen. Dessverre, hvis du bor i et travelt område, kan det hende du har noen dårlige skiftende vaner som kan føre til glidekobling eller girkledning. Du kan lese bøker eller til og med delta på trening for å lære å diagnostisere en glidekobling; Men her er en tilnærming til å oppdage dette problemet. Følgende detaljer vedrører primært kjøretøy med hydrauliske koblingssystemer og kan ikke gjelde for koblinger med mekanisk tilkobling.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Se på koblingsspillet. Selv om en koblings trykkplate slites sakte over tid, kan koblingenes ytelse til slutt bli merkbart redusert. En kompetent sjåfør skal kunne klare seg i koblingen ved å være oppmerksom på hvordan koblingen går i kontakt. Her er noen enkle tegn å passe på: 
    
  • Hastighetsendring uten merkbar akselerasjon. Hvis du svinger opp motoren din, men akselererer bilen sakte, kan koblingen ikke overføre hastighetsøkningen til drivhjulene gjennom overføringen.
  •  
  • Endre i høyden på clutchpedalen hvor føreren føler at clutchen er koblet til.
  •  
  • Endre merkbar motoreffekt når du laster en last. En glidekobling reduserer mengden kraft som overføres til drivhjulene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Pass på at du kan oppdage en brent lukt som kommer fra under hetten. Dette kan være et resultat av oljelekkasje eller skadet elektrisk kabel (både alvorlig, men ikke relatert til koblingen), men kan også indikere en glidekobling.       
 4.  
 5.             3      Trykk på clutchpedalen. Du må kanskje bytte koblingen din hvis du trenger å trykke pedalen svært lite for å koble fra koblingen. Det bør være omtrent to til fire tommer av spill på pedalen til koblingen begynner å skille fra overføringen. Hvis det bryter tidligere, kan det tyde på at clutchen ikke drar (dvs. ikke skiller seg) når pedalen ikke er helt nedtrykt.       
 6.  
 7.             4      Kontroller tilstanden til koblingsvæsken. Kontroller koblingsvæskebeholderen, som burde være nær hovedcylinderen. Beholderen skal fylles enten til toppen eller mellom minimums- og maksimumsmerkene på beholderen. Tilsett væske hvis nødvendig. 
    
  • Noen kjøretøy bruker mastercylinderen til clutchen. Hvis dette skjer, må du kontrollere at det er nok bremsevæske i hovedcylinderen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kjør bilen. Sjekk om motoren må svinge høyere for å nå en bestemt hastighet. Dette kan også være en indikasjon på at bilen din trenger en ny clutch. 
    
  • Få kjøretøyet i andre gir mens du kjører i tredje gir. Ta deretter foten av clutchen. Hvis motorhastigheten ikke øker umiddelbart, kan det være på tide å bytte ut koblingen.            
  •  
  • En annen måte å avgjøre om koblingen din trenger reparasjon er å teste den på en parkeringsplass. Kjør bilen i tredje eller fjerde gir, skyv koblingen mens foten fortsatt er på akseleratoren og la den komme tilbake. Hastigheten skal falle umiddelbart. Hvis hastigheten ikke faller etter at clutchpedalen er sluppet, betyr det at clutchen er slitt og slipping.            
  •  
                   
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Biler populær:
Overtak på landlige veier.

Hold kjøretøyets interiør rent.

Kjør i isete forhold.

Selg en bil privat.

Diagnostiser et defekt klimaanlegg i bilen.

Kjør Benzisparend.

Bruk en selvbetjent bilvask.

Spar penger på en bil.

Rengjøring av bil.

Reparer Grand Am Blinker Signaler.

Slik laster du opp et tomt bilbatteri.

Flyver et fly.

Fest et anheng.

Feil trygt inn i trafikken til en motorvei.

Polsk vindrute.

Selg en bil privat.

Fjern oppkast fra bilens indre.

Hva skal jeg gjøre når pilotlampen lyser.

Unngå en bilulykke.

Finn en skjult retningsfinder på en bil.

Juster frontlyset riktig.