Home \ biler
 

Parkering i omvendt.

 

Mange er veldig redd for å parkere bakover, men med litt trening er det enkelt. Før du begynner, sørg for å finne en parkeringsplass minst en meter lenger enn bilen din. Pass på at du også kan parkere der og alltid bruke dine svingesignaler når du plasserer deg foran parkeringsplassen. Deretter bytter du til bakover og kjører sakte bakover inn i parkeringsplassen. Samtidig slår du styret i retning av parkeringsplassen til bilen din er i en vinkel på 45 grader i gapet. Deretter styrer du i den andre retningen og drar bilen parallelt med kantstenen. Endelig bytter du til det første giret og plasserer bilen forsiktig midt i åpningen.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velg en parkeringsplass  ,

    
   
 1.                    1      Finn en egnet parkeringsplass. Du må velge parkeringsplass hvor bilen din skal passe trygt uten at du berører andre kjøretøy når du parkerer. Over tid vil du kunne trene og manøvrere bilen til mindre og mindre parkeringsplasser, men for det første er det best å velge parkeringsplasser som gir deg minst to meter i rommet. I alle fall må parkeringsplassen alltid være en meter større enn bilen.  
    
  • Når du først parkerer bilen din i omvendt rekkefølge, kan du øve med plastbøtter eller kegler på en parkeringsplass, slik at du ikke vil skade andre kjøretøy hvis du er i tvil.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Pass på at det er en trygg og lovlig parkeringsplass. Se nøye om det er tegn som regulerer parkering på dette stedet. Park aldri foran en brannvern eller annet område som må forbli tilgjengelig. Vær også oppmerksom på tidsbegrensninger. 
    
  • Vær forsiktig så du ikke ser ut fra de andre kjøretøyene du vil parkere mellom, for eksempel en tilhengerhake. Hvis det er tilfelle, må du gjøre et godt gjetning hvis du passer inn i gapet uansett.
  •  
  • Vær oppmerksom på hvor høy kanten er ved siden av parkeringsplassen. Hvis det er svært høyt, må du være forsiktig så du ikke rammer eller berører den når du nullstiller den.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Sett svingesignalet og sett kjøretøyet i riktig posisjon for parkering. Se i bakspeilet for å sikre at ingen er rett bak deg. Slip bremsen forsiktig ut og signal hva du har til hensikt å gjøre. Sett svingesignalet og stå nøyaktig ved siden av kjøretøyet på parkeringsplassen foran den du vil parkere. Ideell er omtrent 60 cm avstand mellom deg og bilen ved siden av deg.  
    
  • Hvis det kommer en annen bil bak deg under parkering, bare vær der du er og fortsett å se på hva du planlegger å gjøre. Du kan også være i stand til å vri nedover vinduet og signalere den andre sjåføren med et håndsignal som han skal kjøre forbi deg.
  •  
  • Jo nærmere parkeringsplassen er, jo nærmere skal du til den andre bilen når du starter parkering. Så hvis du bare har en meter manøvreringsplass, skal avstanden mellom deg og det andre kjøretøyet bare være ca 30 cm.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Manøvr kjøretøyet inn i parkeringsplassen  ,

    
   
 1.                  1      La meg hjelpe deg hvis det er nødvendig. Hvis parkeringsplassen er svært smal eller du ikke har mye erfaring, kan det være svært nyttig hvis noen står utenfor bilen og peker deg på parkeringsplassen. Hvis du har en passasjer, kan du få ham av og få hjelp.  
    
  • Få medarbeideren din å fortelle hvor mye plass som er igjen mellom bilen din og den bak deg. Hjelperen din kan enkelt justere avstanden med hendene hevet. Dette er mer nøyaktig enn bare å gi deg verbale instruksjoner.
  •  
  • Du vil kanskje også skru ned det utvendige speilet slik at du kan se fortauet. Dette er ikke nødvendig, men det kan være svært nyttig.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Tilbakestill. Skift motsatt og sørg for at du har plass på baksiden. Se over skulderen på parkeringsplassen. Hvis baksiden av setet ditt er nede med bakenden av bilen ved siden av deg, kan du raskt og jevnt skyve styret mot parkeringsplassen til bilen er i 45 graders vinkel i gapet.  
    
  • I prinsippet må du forestille deg at du beveger rattet i retningen bak på bilen din skal bevege seg.
  •  
  • Trekk ikke forsiden av bilen for tidlig inn i gapet, slik at du ikke kommer til å berøre bilen foran deg.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Kjør nesten inn på parkeringsplassen. Legg bilen din bakover i parkeringsplassen til hjulet nærmest kantsten er ca 30 cm unna det. Baksiden av bilen din bør fortsatt være langt fra kjøretøyet bak deg.  
    
  • Hvis du treffer bakken med bakdekket, har du gått for langt. Bytt tilbake til første gir og kjør fremover, og prøv igjen.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Endelig, sett bilen rett. Vri rattet tilbake mot veien så snart baksiden av bilen er stort sett på parkeringsplassen og kjør bakover veldig sakte. I begynnelsen skal støtfangeren din være så nær som mulig til bakre støtfangeren til bilen foran deg, slik at du har så mye plass som mulig på baksiden. Dette siste trekket beveger bilen inn i gapet og setter det rett.  
    
  • En annen god tommelfingerregel: Når kjøretøyet på kjøretøyet foran er i midten av frontruten, er det på tide å dreie rattet i den andre retningen igjen.
  •  
  • Hvis parkeringsplassene er stramt, kan det være nødvendig å omdirigere i den andre retningen tidligere.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Sett kjøretøyet i riktig posisjon  ,

    
   
 1.                  1      Senter kjøretøyet på parkeringsplassen. Hvis du har parkert godt i gapet, må du sannsynligvis trekke bilen litt rett til å stå parallelt med veikanten og sentrert mellom de to andre bilene. Hvis du har rom bak deg, kan du tilbakestille litt til du står ganske nær kjøretøyet. Bytt deretter til det første giret og styre litt i retning av kantstenen, da du langsomt kjører fremover litt.        
 2.  
 3.             2      På smalere parkeringsplasser må du gjøre finjustering nå. Jo strammere gapet er, desto vanskeligere er det å parkere perfekt, og ofte er forhjulet lenger unna fortauet enn du vil. For å rette opp dette må du sakte meander bakover og fremover i gapet. Hver gang du treffer styret helt i retning av fortau, mens du kjører fremover, og trekk rett tilbake når du nullstiller.  
    
  • Gjenta denne prosessen så ofte som nødvendig. Gradvis vil forhjulet nærme seg kantstenen på denne måten.
  •  
  • Hvis du står for langt fra fortauet på et vanlig parkeringsplass, kan det være lettere å kjøre ut og starte igjen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start om nødvendig, om nødvendig. Hvis du ikke kommer inn på parkeringsplassen ved første forsøk, så hva? Sett svarsignalet, stå ved siden av kjøretøyet foran deg og prøv igjen.       
 6.  
 7.             4      Åpne døren forsiktig. Før du kommer ut av bilen, spesielt på siden av veien, bør du alltid sørge for at ingen bil eller syklist nærmer seg. Spesielt på syklister må du alltid være forberedt, og bare parkeringshull utgjør stor risiko for ulykker fordi du kan åpne døren din inn i sykkelstien. 
    
  • På siden av fortauet må du imidlertid sørge for at døren ikke kliper på kantstenen eller andre ting på vei.
  •  
  • Hvis døren ikke åpner fullt mens folk fortsatt er i bilen, er det viktig å huske på det når du kommer inn i bilen. Fordi mens bilen er tom, kan den åpne, men så snart bilen er litt lavere på grunn av vekten av beboerne, kan den se ganske annerledes ut igjen.
  •  
         
 8.  
             

Advarsler .

                Les mer... (6)      
Biler populær:
Kontroller og fyll opp hydraulikkvæske for servostyring.

Hold deg våken mens du kjører.

Senk bilens kjørelengde.

Åpne en frossen bildør.

Ta en fastkjørt CD ut av bilradioen.

Feilsøking hvis bilen din mister olje.

Håndtere skader på plater.

Gjør riktig til trafikkontroll i USA.

Begynn terrengsykling.

Omvendt på en parkeringsplass.

Stopp en bil til tross for bremsesvikt.

Burnout på sykkelen.

Rengjør bilvinduene riktig.

Kjøp en bulgy gaffeltruck.

Gjør et hull i sykkeldekk.

Spyl radiatoren.

Rengjør en bilmotor.

Vask en bil for hånd.

Kontroller oljenivået.

Gjør et sykkelrør.

Baklysene er på.