Home \ biler
 

Gjenta sykkel.

 

Er malingen på en sykkel gammel eller avskallet? Deretter maler du det med noen ferske lag maling er en fin måte å gi det et helt nytt, skinnende utseende. Heldigvis trenger du ikke betale et proff for å fikse en sykkel for deg. Med de riktige verktøyene og litt tid kan du male en sykkel som vil ende opp polert og individuelt utformet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Demonter og klargjør sykkelen  ,

    
   
 1.            1      Bygg sykkelen fra hverandre til du bare har rammen. Fjern begge hjul, venstre og høyre vev, bunnbrakett, foran og bakspor, kjede, bremser, styr, sadel og forgaffel. Hvis du har noen vedlegg til sykkelen din, som en vannflaskebur, fjern også skruene fra dem.  
    
  • Sett skruene og de små delene av sykkelen i merkede plastposer. Så det er enklere å montere det senere.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern alle etiketter eller klistremerker fra sykkelrammen. Det kan hende du finner det vanskelig å gå ned i vekt hvis de er gamle og holder seg ordentlig. Hvis de ikke kan fjernes, varme dem med en hårføner eller en varmepistol. Limet på etikettene løses når det blir oppvarmet, noe som gjør det lettere å fjerne etikettene fra rammen.  
    
  • Hvis du har problemer med å trekke av en etikett med fingrene, bruk en spatel for å løfte etikettens kanter fra rammen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tørk rammen på sykkelen før du slipper den av. Hvis det er klisterrester fra etikettene, spray et produkt som WD-40 på rammen og tørk resten med en klut.        
 6.  
 7.             4      Sand rammen på sykkelen, slik at den nye malingen kan holde. Hvis det er tykk eller skinnende maling på rammen, fjern så mye av den gamle malingen som mulig med grovt sandpapir (lavt korn). Bruk et fint papir (høykornet) papir hvis rammen er malt malt.        
 8.  
 9.             5      Tørk sykkelen grundig og la den tørke. Bruk en klut med såpevann.        
 10.  
 11.             6      Klippebånd på rammene som ikke skal males. Det er noen deler av rammen som skal stå fri for lakk:  
    
  • Stengene til bremsene.
  •  
  • Alle lagerflater.
  •  
  • Alle trådene på sykkelen hvor noe skal skrues inn når du monterer det.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Stopp eller sett inn rammen  ,

    
   
 1.             1      Sett sammen en maleri utenfor. Hvis du ikke kan jobbe ute, sørg for å sette deg opp i et godt ventilert område, for eksempel en garasje med en åpen port. Legg en tarp eller avis på gulvet for å fange noen maling som drypper. Du bør også ha beskyttelsesbriller og støvmaske for hånden.        
 2.  
 3.             2      Heng sykkelrammen ved å løfte en ledning eller tau gjennom hovedrøret. Hvis du maler ute, let etter noe å henge ledningen eller tauet på (som en gren fra et tre eller en tømmerstokk på en overbygd veranda). Hvis du arbeider inne, henger kabelen eller tauet på taket. Målet er å henge rammen på et sted hvor du enkelt kan løpe rundt og male alle sider.        
 4.  
 5.             3      Plasser rammen på et bord hvis du ikke kan henge den opp. Legg en kostespiss eller trepinne gjennom hovedrøret og klem det på et bord. Så rammen på den ene siden av bordet løftes trygt inn i luften.  
    
  • Hvis du ikke har bord, kan du plassere rammen på et skrivebord, stativ eller annen struktur som holder sykkelen av bakken.
  •  
         
 6.  
             

    3      Maling og montering av sykkelen  ,

    
   
 1.             1      Lakk rammen med en spraymaling av høy kvalitet. Se etter spraymaling online eller i maskinvarebutikken spesielt for metallbruk, Unngå generiske merker som gjør at belegget ser ujevnt ut på rammen.  
    
  • Bland aldri forskjellige merker med spraymaling sammen. De forskjellige fargene kunne nesten ikke reagere med hverandre.  
  •  
  • Hvis sykkelrammen ser kjedelig ut i stedet for skinnende, se etter en spraymaling med en "matt maling" på toppen av den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sprøyt det første lag maling på sykkelrammen. Hold esken til å spraye 30 cm fra rammen mens du sprayer den og hold kanen i bevegelse. Unngå sprøyting kontinuerlig på et område ellers vil du ende opp med dryppende nese. Arbeid rundt hele rammen til hele overflaten er dekket med maling.  
    
  • Ikke bekymre deg hvis du ser noe av det gamle malingsprogrammet gjennom det første laget. Du bør spray flere tynne lag og ikke et tykt lag. Den gamle fargen vil bli dekket senere, etter at du har brukt flere lag.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      La det første frakket tørke i 15 til 30 minutter før påføring av den andre frakken. Gjenta sprøyteprosessen når det første laget er helt tørt. Pass på at du får et annet tynt, jevnt belegg på rammen.        
 6.  
 7.             4      Fortsett å påføre malingslakker til den gamle rammen er helt dekket. Vent alltid 15-30 minutter mellom skift. Antallet lag du trenger er avhengig av farge og type spraymaling du bruker. Hvis du ikke ser den gamle fargen eller metallet på rammen og den nye fargen ser jevnt ut, har du søkt nok lag med maling.        
 8.  
 9.             5      Påfør et klart lag for å beskytte sykkelen mot rust og hold den ny. Vent noen timer etter sprøyting før du påfører klærne. Sprøyt en jevn klut med klart frakk over hele sykkelen, akkurat som spraymaling, når rammen er helt tørr.  
    
  • Påfør tre strøk med klart frakk for best resultat. La hver frakk tørke i 15 til 30 minutter før du bruker den neste.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tillat sykkelrammen å tørke i hele 24 timer. Unngå å røre eller flytte sykkelen i løpet av denne tiden. Sjekk værmeldingen hvis du maler utenfor. Sett forsiktig sykkelen inn hvis den skulle regne eller snø. Fortsett og fjern eventuell crepe tape som du har sittende fast i under forberedelsesstadiene når den er helt tørr.        
 12.  
 13.             7      Bygg sykkelen på nytt. Fest alle delene du har fjernet fra rammen (inkludert hjul, bunnbrakett, kjede, venstre og høyre vev, foran og bak sperre, styr, bremser, sal og forsiden gaffel). Nå kan du prøve din helt nye utseende sykkel!        
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (19)      
Biler populær:
Park på parkeringsplass.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Bytt dekk.

Mal en båt.

Fjern maling fra bilen.

Juster frontlyset riktig.

Kjøp bilbatteri.

Slå inn tre svinger.

Unngå døde vinkler i bakspeilet.

Reparer et dekk.

Kjøle en overopphetet motor.

Venter på en bil selv.

Senk bilens kjørelengde.

Kjenne en glidekobling i bilen.

Kjøre bil med automatisk girkasse.

Monter et eksosanlegg.

Kontroller en alternator.

Bytt ut et teppe.

Lag en air freshener for bilen.

Bilforbrenning.

Dvale båten.