Home \ biler
 

Slip en frossen håndbrems.

 

En frosset håndbrems forårsaker forsinkelser, men det kan lett "tines". I motsetning til "vanlig" (hydraulisk) bremsesystem på de fleste biler, er håndbremsen et rent mekanisk system. Den drives av fjærer og kabler i et skall. Vann kan bli fanget og frosset i tilfelle hvis det er kaldt nok. Denne isen forhindrer at kabelen glir i hylsen som beregnet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fjern is  ,

    
   
 1.            1      Start kjøretøyet. Vri nøkkelen over og start kjøretøyet. Dette begynner med å varme opp alle komponentene i bilen gjennom varmen til motoren og eksosen. Det tar vanligvis rundt ti minutter for motoren å varme opp. Men det avhenger av utetemperaturen. Slå på motoren øker denne prosessen.        
 2.  
 3.             2      Frigjør og bruk håndbremsen gjentatte ganger. Dette er den enkleste måten å fjerne isen fra håndbremsen din. Det har også den ekstra fordelen av å ikke kreve at du går ut i kulde. Har du gitt bilen din tid til å varme opp, som foreslått ovenfor? Og har du prøvd å løsne bremsen fem til ti ganger uten suksess? Da bør du vurdere å prøve å slå isen av bremsen.       
 4.  
 5.   3      Trykk lett på håndbremsen. Ta kontakt med brukerhåndboken for å se hvilke hjul håndbremsen holder. Forsøk å forsiktig tappe bremsetrommelen eller bremseskoene med en hammer for å fjerne is. Du kan plassere papp eller en blokk av tre mellom hammeren og komponentene til bremsen din, men det er ikke nødvendig. Du kan også prøve å riste bremsekabelen forsiktig for å fjerne isen.               
 6.  
             

    2      Smelteis  ,

    
   
 1.   1      Finn en passende varmekilde. Vanligvis hjelper en varmluftsblåser eller en hårføner. Men det kan hende du må rute en skjøteledning utenfor bilen din. Et annet alternativ er å bruke varmt vann. Men vær oppmerksom på den nåværende temperaturen. Hvis det fortsatt er under frysing, bør du ikke bruke vann fordi det kan fryse igjen.     
 2.  
 3.   2      Påfør varme til bremsens komponenter. Kontroller bruksanvisningen for å se hvilke hjul håndbremsen holder. Påfør deretter varmen til bremsekabelen og kjeftene / trommene mot hjulet med varmekilden. Du bør bruke varmen lenge nok til at bremsens komponenter føles varme. Tiden det tar varierer ut fra hvor kaldt det er ute.  
    
  • Dette må gjøres fra under kjøretøyet, så du må kanskje løfte bilen.
  •  
  • Av sikkerhetshensyn bør du slå av motoren din og låse hjulene dine før du kommer under bilen.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Prøv å løsne bremsen din. Forsøk straks å løsne bremsen etter å ha lagt varme på bremsesystemet. Ikke gi bremsedelene tid til å fryse igjen.     
 6.  
             

    3      Smelteis med motorvarme  ,

    
   
 1.   1      Vrid ned alle vinduene dine. Du blokkerer alt underbilsrom og risikerer å ta for mye karbonmonoksid inn i bilen. Du bør svinge ned vinduene dine og slå på ventilasjonen for å gi sirkulasjon.     
 2.  
 3.   2      Bygg en "tunnel" under bilen. Skov snø eller ordne andre materialer langs sidene av kjøretøyet. Blokker så mye mellom gulvet og sidene som mulig. Målet er å skape en bane til baksiden av kjøretøyet for varmen som genereres av motoren der de fleste delene av håndbremsen er plassert.     
 4.  
 5.             3      La bilen stå varm opp. Vent utenfor bilen mens den kjører. Du bør tillate motortiden å varme opp og generere varmen som trengs for å smelte isen under bilen.       
 6.  
 7.             4      Prøv å løsne bremsen igjen. Gi henne mer tid til å tine og / eller blokkere for- og baksiden av kjøretøyet hvis hun fortsatt er frosset (dette er spesielt nyttig hvis det er storm eller vind). Senking av gasspedalen øker varmen ved å gjøre motoren vanskeligere. 
    
  • Hold døren åpen når du går på gasspedalen, og kom deg ut av bilen. Hvis du har problemer med eksos eller dette er blokkert, risikerer du å fylle bilen med karbonmonoksid. Det kan være dødelig.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Slett din "tunnel". Når isen har tint, kan du fjerne veggene du har bygget for å blokkere bunnen av bilen.     
 10.  
 11.   6      Ventil interiøret før du kjører. Hold vinduene nede og ventilasjonen høy. Tillat at karbonmonoksidbuildup flyter fra interiøret før du sitter eller kjører inn i den. Som jeg sa, er karbonmonoksid dødelig.     
 12.  
             

    4      Forberedelse for å bytte ut defekt bremsekabel  ,

    
   
 1.   1      Kjøp en ekstra kabel fra forhandleren. Håndbremsekabler roser eller blir ofte skitne. Hvis dette skjer, kan det føre til at bremsene dine sitter fast og ikke fungerer ordentlig. Det beste alternativet er å bytte ut kabelen.     
 2.  
 3.   2      Plasser bilen på nivå, solid bakke. Det er viktig at bilen ikke synker inn eller ruller bort mens du hviler på en stikkontakt.     
 4.  
 5.   3      Fjern hubcaps fra hjulene du jobber med. Ta kontakt med din servicehåndbok for å se hvilke hjul som holdes av håndbremsen. Fjern det med en skiftenøkkel eller skrutrekker hvis det er hubcaps på hjulene du jobber på.     
 6.  
 7.   4      Bruk en hjulnøkkel (hjulmutternøkkel) eller strømpnøkkel for å løsne hjulmutrene. Det er viktig å huske å slippe hjulmutrene før du støter opp i bilen. Så hviler vekten av kjøretøyet fortsatt på hjulene og hindrer dem i å dreie seg farlig når du slår på mutterne.     
 8.  
 9.   5      Få bilen på. Når mutrene løsnes, er det nødvendig å stikke opp bilen slik at hjulene kan fjernes. Som tidligere nevnt, bør dette gjøres på nivåbetong eller annen hard overflate. Noen viktige ting å huske på når du bygger bilen er:  
    
  • Din håndbok vil anbefale jacking poeng.
  •  
  • Den vanligste måten å løfte bilen på er å bruke en stasjonær eller en mobilkontakt.
  •  
  • Du bør bruke en jack for å stabilisere bilen.
  •  
  • Hvis du har tilgang til en hydraulisk heis, sparer du tid.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Ta av hjulene. På dette tidspunktet kan møtene være løs nok til å fjernes for hånd. Hvis ikke, gjør du ferdig med å ta av mutterne med hjulet eller strømnøkkelen. Trekk hjulet ut av hjulbolgen med skruene fjernet. Sett hjulene under bilen for ekstra beskyttelse i tilfelle kontakten mislykkes.     
 12.  
 13.   7      Fjern smørehylsen / støvhetten. Denne hetten ligger i midten av navet, og kan fjernes ved å enkelt hakke den fra navet. Dette viser hubmutteren.        
 14.  
 15.   8      Trekk ut sapwood. Det er en pinne foran navmutteren for å forhindre at den kommer ut (kalt en pinne). Fjern den ved å bøye den buede enden rett og bruk et tang eller en skrutrekker for å stikke den ut av hullet.        
 16.  
 17.   9      Fjern navmutteren. Vri på mutteren mot venstre (venstre) for å løsne den med en skiftenøkkel eller en sperre. Smør med WD-40 eller lignende smøremiddel hvis mutteren sitter fast.     
 18.  
 19.   10      Zoom inn i trommelen. Noen trommer har små bolter som holder dem til navet. Hvis det er tilfelle, må du fjerne disse boltene.        
 20.  
 21.   11      Prøv å fjerne trommelen. Trekk trommelen rett ut av navet. Du må kanskje riste det litt for å komme i gang. Hvis trommelen virker fast og ikke kan trekkes av, bør du:  
    
  • Kontroller at alle boltene som holder trommelen til navet, er fjernet.
  •  
  • Se om trommelen er tatt av bremseskoene.  
  •  
         
 22.  
 23.   12      Trekk bremseskoene tilbake. Dette trinnet er bare nødvendig hvis trommelen holdes på bremseskoene. Du må lete etter en liten gummiplugg på baksiden av bremsebæreren (stålplaten hvor bremsekomponentene er festet). Fjerning av denne plugg gir deg tilgang til bremseskiven. Bruk en flatskrutrekker eller en bremsestyringsstang for å trekke inn bremseskoene.  
    
  • Aktuatoren er beregnet til å sette kjever automatisk i fast stilling. Derfor kan det være vanskelig å løse. Hvis trommelen blir sværere når du står, går du i feil retning.
  •  
  • Når kjever trekkes inn, kan du fjerne trommelen og fortsette.
  •  
         
 24.  
             

    5      Fjern kabelen  ,

    
   
 1.   1      Fjern returfjærene. Disse fjærene er festet til bremseskoen og kjeveanker og holder dem under spenning. Når bremsepedalen slippes, returnerer de bremseskoen til sin opprinnelige posisjon. Bruk den runde delen av bremseverktøyet med den lille hakken i den for å fjerne den. Legg den runde delen på forankringsstiftet (stiftet som fjærene er hengt på) og skru det til fjæren klikker inn i hakk. Vri og trekk for å fjerne fjæren.        
 2.  
 3.   2      Fjern festeskruene som holder bremseskoene. Bruk et tang for å nå utsiden av låsringen. Trykk den innover og vri til ringen går av.        
 4.  
 5.   3      Fjern bremseskoen. På dette punktet bør kjeften være lett å trekke av bremsebæreren. Det er en annen fjær festet til bunnen av kjeften, men det er ikke lenger under spenning. Du kan derfor bare skyve den ned fra kinnet.     
 6.  
 7.   4      Fjern bremseslangen på håndbremsen. En bremselinje for håndbremsen er koblet til en av bremseskoene. Trekk tilbake dekselet på våren og skyv kabelen sidelengs bort fra kjeften.        
 8.  
 9.   5      Skyv bremsestrengen på håndbremsen ut av bremsebæreren. Det er et hull i bremsebæreren, hvorved bremsestrengen på håndbremsen kommer fra under bilen. Trykk ned tappene på bremsekabelen som holder den i bremsebæreren med en flatskrutrekker og trekk den gjennom hullet.     
 10.  
 11.   6      Følg kabelen tilbake i bremsearmen. Om bremsen din betjenes med en spak eller en pedal, er bremsekabelen koblet til den. Bruk en flatskrutrekker for å løsne kabelen fra terminalen når du finner denne tilkoblingen. Nå som kabelen er løs i begge ender, kan du installere den nye.     
 12.  
             

    6      Installer den nye kabelen  ,

    
   
 1.   1      Smør den nye kabelen. Det er viktig å smøre kabelen før installasjonen for å sikre at den fungerer som den skal.     
 2.  
 3.   2      Koble den nye kabelen til håndbremsespaken. Koble forsiden av den nye kabelen til spakerenheten ved å skyve den inn i samme klemme som holdt den gamle kabelen.     
 4.  
 5.   3      La kabelen løpe til bremsebæreren. Pass på å koble kabelen til bilens kropp, når det er nødvendig i servicehåndboken. Du bør alltid opprettholde riktig spenning på kabelen for å sikre at den fungerer som den skal. Skyv kabelen inn i hullet i transportøren din.     
 6.  
 7.   4      Koble den nye bremseslangen til bremseskoen. Fest håndbremsebremsekabelen til samme side av bremseskoen hvorfra du fjernet den. Trekk på dekselet og skyv kabelen inn i riktig spor på kjeften (det ser ut akkurat som det du fjernet fra).        
 8.  
 9.   5      Smør bremsebæreren. Du bør unngå å rive og friksjon på bremseskoene. Av denne grunn bør du smøre alle eksponerte eller gnistrende punkter på bremsebæreren.        
 10.  
 11.   6      Skyv den nedre fjæren på bremseskoen. Det er en krok på enden av våren og et spor i bunnen av bremseskoen. Hek våren inn i sporet.     
 12.  
 13.   7      Skyv kjeften på plass på bremsebæreren. Nå er det på tide å sette den første bremseskoen tilbake på plass. Hold dem der når du får dem justert til du kan sette sirkelklipsen på plass igjen.     
 14.  
             

    7      Sett sammen alt  ,

    
   
 1.   1      Sett på nytt sirkelklipset for den første kjeven. Plasser våren som tilhører snuflaget på plass over den lille stangen som rager ut bak bremseskoen. Plasser ringen om våren, trykk den innover og vri den til den glir over pinnen og låses på plass.     
 2.  
 3.   2      Skyv den nedre fjæren på den andre bremseskoen. Nå er det på tide å begynne å installere den andre bremseskoen. Som jeg sa, begynner du med den nedre våren.     
 4.  
 5.   3      Plasser bremseskoen på bremsebæreren. Du må justere den med fjærhåndtaket.     
 6.  
 7.   4      Fest justeringsfjæren til den andre bremseskoen. Klem våren til den flate enden av bremseverktøyet og hek det til toppen av den andre bremseskoen. Dette kobler de to bremseskoene sammen.     
 8.  
 9.   5      Sett på igjen den andre kjeftens sirkel. Følg samme fremgangsmåte som den første sirkelknappen. Først plasser våren og trykk og deretter snu ringen på plass.     
 10.  
 11.   6      Juster settskruen med to skrutrekkere. Denne skruen endrer stillingen til justeringsfjæren, som i sin tur endrer bremseskoens stilling. Siden de nye kjeftene er tykkere enn de gamle, må du justere settskruen tilsvarende. Bruk en skrutrekker til å skyve ned den automatiske justeringen og den andre for å skru på giret som kobler fra aktuatoren.     
 12.  
 13.   7      Sett trommelen på igjen. Sett trommelen tilbake på navet. Du bør slå den og sørge for at den har liten trekk. Hvis trommelen ikke snu, er kjevene dine for tette og du må løsne dem (med settskruen). Hvis trommelen svinger fritt og uten trekk, er kjevene dine for løse, og du må stramme dem (også med settskruen).     
 14.  
 15.   8      Bytt ut bolter som holder trommelen til navet. Kanskje du ikke har bolter som holder trommelen til navet. I så fall skal de nå installeres.     
 16.  
 17.   9      Installer navmutteren og splittpinnen igjen. Du bør bruke navmutteren som holder trommelen på plass. Du bør også sette splittpinnen tilbake i hullet for å hindre at moren løsner seg.     
 18.  
 19.   10      Sett støvhetten på igjen. Støvhetten skal straks tilbake til sin plass. Pass på at hun har festet seg fast på plass.     
 20.  
 21.   11      Gjenoppbygg hjulene. Du bør skyve hjulene tilbake på akselen og stramnørmutrene stramt nok til å holde hjulene på plass (mens bilen fortsatt er på stikkontakten).     
 22.  
 23.   12      Fjern stikkontakten og senk kjøretøyet til bakken. Gjør det sakte og forsiktig. Du bør ikke plutselig slippe bilen.     
 24.  
 25.   13      Stram mutterne til det spesielle øyeblikket. Bruk en edderkopp eller spennøkkel for å stramme mutrene i henhold til riktig dreiemoment i servicehåndboken når vekten er tilbake på hjulene.     
 26.  
 27.   14      etterfyll bremsevæske hvis nødvendig. Du bør sjekke bremsevæsken hver gang du arbeider på bremsene og fylle opp om nødvendig.     
 28.  
 29.   15      Test bremsen. Før du kjører eller parkerer bilen, må du kontrollere at håndbremsen fungerer som den skal. Stram håndbremsen og start bilen. Bremsen skal stoppe eller i det minste motstå bilen. Løsne bremsen og sørg for at motstanden er borte.     
 30.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (8)      
Biler populær:
Forhindre overoppheting av en bilmotor.

Starte på fjellet med en bil med manuell girkasse.

Monter viskerbladene.

Bytt viskerbladene på bilen.

Burnout på sykkelen.

Monter en ettermarkedsinntakslange.

Fjern rust fra bilen.

Kjører trygt.

Forsegle en lekkende radiator.

Kontroller oljenivået på en bil.

Påfyll olje på bilen din.

Stopp en bil til tross for bremsesvikt.

Finn ut om termostaten til en bil er fast.

Spyl radiatoren.

Ta av et dørpanel fra en bil.

Fjern oppkast fra bilens indre.

Få et høyt vifterbelte stille.

Bytt viskerbladene på bilen.

Slå til høyre ved motorsykkel.

Overvinne frykten for å kjøre.

Kjør bakover i en tilhenger.