Home \ biler
 

Nedskift med mellomgass.

 

I begynnelsen av 1900-tallet måtte du gi nedskiftningsgassen, siden det ikke var synkroniseringsringer i overføringen, og det var derfor ikke mulig å bytte ned direkte. I dag brukes gass hovedsakelig i racing, da det kan optimalisere girskiftet. Hvis du også vil vite hvordan du nedskifter med mellomgiret for å redusere slitasje på girkassen, clutch og bremser, kan denne artikkelen hjelpe.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Anerkjenn situasjoner hvor nedskifting med mellomgass gir mening. I tider før synkroniserte sendinger måtte du kutte gasspaken mens du skiftet ned, slik at du ikke ville ha hele transmisjonen som flyr rundt ørene dine. I dag kan du bare nedskifte uten å måtte gi mellomgass. Men skiftet er ikke helt så glatt og hastigheten skyter opp. Det er imidlertid to gode grunner til at du også skal gi et mellomstykke på en bil med en moderne manuell girkasse: 
    
  • For jevn skifting når du skifter, spesielt hvis du hopper over mer enn ett gir. Hvis du vil slå av uten å først bremse, kan du bytt fra fjerde til andre gir. For å hoppe over et gir fører det til en litt rykkveksling uten mellomgass.
  •  
  • Forlenge levetiden til synkroniseringsmekanismen. Synkroniseringsringen tar en stund å nå f.eks. å skifte gir fra tredje til andre gir, da girene roterer med forskjellige hastigheter. Men hvis du gir riktig gasspjeld, kan girene låses jevnt. Dette utvider livet til synkroniseringsmekanismen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn en tom parkeringsplass. Det er best å trene på et rolig sted. Selv om nedskifting ikke er så vanskelig, er det bedre å redusere risikoen for å lære noe galt, så mye som mulig.       
 4.  
 5.             3      Start med lavt gir. For eksempel akselerere til tredje gir og deretter koble koblingen som du ville for en normal girkasse. Så langt er det ingen spesielle egenskaper til en vanlig girbytte.       
 6.  
 7.             4      Skift til tomgang mens koblingen er trykket ned, og fjern deretter foten fra koblingen. Du bør nå gå i tomgang på ca 40 km / t.       
 8.  
 9.             5      Kjør gasspaken mens bilen fortsatt er tomgang. Hvordan øke motorhastigheten. Målet ditt her skal være å oppnå en litt høyere motorhastighet enn motoren vil ha etter å ha byttet til det nedre giret. Overføringshastigheten bidrar til å balansere motorhastigheten. Denne korte utbrudd av gass, nemlig mellomgassen, gir også teknologien sitt navn. 
    
  • For å forstå prinsippet bak mellomgassomkobling, hjelper det hvis du prøver å forestille deg hva som skjer når du bytter fra tredje gir til andre gir på vanlig måte. Motorturtallet skyter opp, ikke sant? Målet er nå å bringe motorhastigheten før bytteprosessen bare til denne hastigheten, som vil ha motoren etter nedskiftingen. Dette forårsaker ikke så mye strømforskjeller i overføringen, og overføringen slites ikke så fort ut.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta foten av gasspedalen, og igjen clutch clutchen. Kjøring med mellomgass er derfor (spesielt i engelsktalende verden) også referert til som dobbeltklemming, fordi koblingen måtte trykkes to ganger, bare to ganger, for bytteoperasjonen.       
 12.  
 13.             7      Skift fra tomgang til ønsket lavere gir.        
 14.  
 15.             8      Slip clutchen raskere enn vanlig. Det er det! Start mellomgiret forskyvning først i lave gir med lave hastigheter. Så snart du får tak i det, kan du øke hastigheten til bilen og slå den på raskere og raskere. 
    
  • Selv om grunnteknikken virker ganske enkel, tar det litt tid å perfeksjonere det. Hvis du er interessert i racing, kan du også jobbe med topphøyteknikken. Denne teknikken er mer komplisert og krever litt øvelse, men er basert på samme prinsipp.
  •  
                   
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Biler populær:
Senk bilens kjørelengde.

Begynn terrengsykling.

Legg bremsevæske til koblingssylinderen.

Reparer små rustflekker på bilen.

Bytt kjølevæske.

Tilbakestill motorens kontrollampe.

Juster et sikkerhetsbelte på riktig måte.

Slå bil inn i et mobilannonseringsmedium.

Lag en sykkel.

Fjern rust fra krom.

Juster frontlyset riktig.

Fjern lukt fra bilen.

Juster et sikkerhetsbelte på riktig måte.

Trykk på en motorsykkel.

Rengjør en bilhimmel.

Polsk vindrute.

Kontroller en alternator.

Kontroller væskenivået på batteriet.

Voksing en svart bil.

Bygg en Rat Rod.

Kjøp en motorsykkel.