Home \ biler
 

Senk bilens kjørelengde.

 

Med stigende bensinpriser er det den beste måten å lagre lommeboken hvis du prøver alt som bidrar til å redusere bilens gjennomsnittlige gass kjørelengde.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Planlegg rytterne dine. Lag lister over ting som krever at du bruker bilen, og prøv å kombinere flere utfyllinger på en tur. Selv om dette ikke vil senke gjennomsnittlig gass kjørelengde, vil det føre til at du kjører mindre (som selvsagt betyr at du bruker mindre bensin)).        
 2.  
 3.             2      Reduser lasten din. Når du kjøper en ny bil, må du sørge for at du kjøper det letteste kjøretøyet som oppfyller dine behov. Vekt er hovedårsaken til tap av kinetisk energi i kjøretøy som ikke har hybrid fremdrift. Hvis du ikke er ute etter en ny bil, fjern deretter unødvendig vekt fra at du kjører. Hvis det har seter som kan fjernes, hvis du ikke trenger dem, ta dem ut. Hvis du bruker bagasjerommet ditt som lagerområde for tunge gjenstander, kan du finne et annet sted for dem. 50 kg ekstra vekt øker drivstofforbruket med 1 til 2%. (Vekt er av særlig betydning i stopp-og-gå-trafikk eller bytrafikk.) Når du kjører på motorveier, teller vekten nesten ikke: Når bilen er i farten, virker den bare mot luftmotstanden.) Men fjern ikke noe bilen du trenger ofte; Snarere, sørg for at disse tingene er tilgjengelige og lett tilgjengelige, som en ekstra tur for å plukke dem opp eller bytte dem er mye verre enn et litt høyere gjennomsnittlig forbruk.       
 4.  
 5.             3      Når du fyller på, fyller du opptil halvparten av tanken og holder den full i kvart. Hvis drivstoffnivået i tanken er for lavt, må drivstoffpumpen jobbe hardere. 40 liter bensin øker vekten med ca. 30 kg       
 6.  
 7.             4      Kjør langsommere. Jo raskere du kjører, jo vanskeligere må motoren arbeide mot luftmotstand. Kjøring for fort kan øke gjennomsnittlig drivstofforbruk med opptil 33%. (Andre faktorer enn dra øker drivstofforbruket ved hastigheter under 90 km / t, derfor er drivstofføkonomi ikke en grunn til å kjøre langsommere, men den senker veldig raskt over denne hastigheten)).       
 8.  
 9.             5      Bruk cruise control. I de fleste tilfeller reduserer bruk av cruise control drivstoffforbruket ved å opprettholde en jevn hastighet.       
 10.  
 11.             6      Forsiktig forsiktig med moderat akseleratorpedalbevegelser. Motorer opererer mest effektivt med moderat høy luftstrøm (gasspedalposisjon) og RPM opp til toppkraft (for små og mellomstore motorer er denne hastigheten vanligvis et sted mellom 4000 og 5000 RPM). For en manuell girkasse, praktiser skifting til høyere gir når du når ønsket hastighet ved å hoppe over mellomgirene. For eksempel, hastighet opptil 60 km / t ved hjelp av første og andre gir, og skift deretter direkte til fjerde gir (hopper over tredje gir) eller, hvis motoren tillater, til og med til femte gir. (Hvis du må skyve akseleratoren helt i femte gir for å opprettholde ønsket hastighet, må du bruke det fjerde giret bedre!)!).       
 12.  
 13.             7      Planlegg ruten nøye. Ta ruten med de minste stoppene og svingene og minst trafikken. Bruk motorveier i stedet for bygater hvis det er mulig.       
 14.  
 15.             8      Unngå bremsing der det er mulig. Bremseavfall energi fra bensin du har nettopp brent, og akselerasjon etter bremsing forbruker mer drivstoff enn å opprettholde en jevn hastighet. Se framover på bygatene og la bilen rulle ut når du ser et rødt lys eller trafikkork i forkant.       
 16.  
 17.             9      Se etter riktig dekktrykk. Riktig dekktrykk kan redusere drivstofforbruket med opptil 30%. Dekkene dine vil miste noe luft og trykk over tid, og når dekkene er kalde (som om vinteren), vil deres trykk reduseres som luftkontrakter i dem. Det anbefales å sjekke dekkene minst en gang i måneden, bedre enn ukentlig. Riktig dekkstrykk hjelper også dekkene til å bære jevnt. Anbefalt dekktrykk i håndboken refererer alltid til kalddekk; Legg om 0,2-0,3 kg / kvadratcentimeter dersom dekkene har ridd en stund og er varme.       
 18.  
 19.             10      Kontroller at motoren er riktig innstilt. En riktig innstilt motor har mer effekt og forbedrer drivstofføkonomien. Dette gjelder imidlertid ikke hvis motoren er innstilt for maksimal effekt.       
 20.  
 21.             11      Kontroller tilstanden til luftfilteret. Et skittent filter vil øke belastningen eller bringe motoren til et tomgangsstopp. Akkurat som når du støtter støvete gress, vil kjøring på støvete veier tette luftfilteret: unngå støvskyger.       
 22.  
 23.             12      Bytt drivstoffilter i henhold til produsentens anvisninger. Dette vil få betydelig innvirkning på gass kjørelengde.       
 24.  
 25.             13      Ikke la motoren stå tomgang for lenge. Ved tomgang er en betydelig mengde drivstoff bortkastet. Den beste måten å varme opp en motor på er å kjøre sakte til driftstemperaturen er nådd.       
 26.  
 27.             14      Prøv å unngå å kjøre klimaanlegget i bytrafikken, da dette vil gjøre motoren vanskeligere å jobbe med og derfor bruke mer bensin. Studier har imidlertid vist at det er bedre å kjøre klimaanlegget når du kjører på motorveier enn å holde vinduene åpne, da dette øker luftmotstanden og dermed drivstofforbruket, mer enn klimaanlegg.       
 28.  
 29.             15      Prøv å finne ut den ideelle hastigheten på kjøretøyet ditt med det laveste drivstofforbruket, som vanligvis er 75 km / t. Dette er også den laveste hastigheten som kjører bilen din i høyeste gir. Finn dette fartområdet og velg gatene tilsvarende.       
 30.  
 31.             16      Bruk syntetisk olje for å spare i gjennomsnitt 5% drivstoff. Ikke glem å bytte olje i henhold til produsentens spesifikasjoner. Utvide oljevekslingsintervallene kan være skadelig og forkorte levetiden til din modus, samt økt drivstofforbruk når motoroljen blir skitten. Hvis du ikke kan bruke syntetisk olje, velg den letteste oljen mulig, bedre 5W-30 enn 15W-50.       
 32.  
 33.             17      Hvis oljen din er forandret, bruk et syntetisk additiv. Dette kan redusere drivstofforbruket med opptil 15% hvis du følger produsentens anvisninger..)       
 34.  
 35.             18      Hvis bilen din har en overdrive automatisk girkasse, sørg for å aktivere overdrive med mindre du trekker tilhengeren. Overdrive er vanligvis slått på automatisk når skiftehåndtaket er satt til "D". I noen bilmodeller er det en bryter som slår på eller på overdrive. Bortsett fra i unntakstilfeller, ikke slå den av. Det kan være nødvendig hvis du trenger motoren til å bremse når du går nedoverbakke eller hvis motoren ikke løper oppoverbakke. Overdrive sparer drivstoff ved høyere hastigheter ved å bruke et lavere girforhold.       
 36.  
 37.             19      Lær å se trafikklys og forutse trafikklysendringer. Stopp-og-gå-trafikk avfall mye gass.       
 38.  
 39.             20      Ikke kryss parkeringsplassen, hold deg borte fra butiksfrontene. Leter du etter et sted på den tomme halvdelen av parkeringsplassen. Mange mennesker bruker mye tid på tomgang på bilen og kjører sakte over parkeringsplassen for å få tak i et sete nær inngangen til butikken så snart man blir ledig.       
 40.  
 41.             21      Hold en loggbok og skriv inn hvor mange kilometer du har kjørt og hvor mye gass du har drivstoff. Dette gir deg den mest nøyaktige kontrollen over bensinkilometeret ditt.       
 42.  
 43.             22      Hold en sikker avstand til kjøretøyet foran. Ikke fest den til støtfangeren. For å holde denne farlige lille avstanden, krever mer bremsing og akselerasjon. Slapp av og hold noe tilbake. Selv om du kjører 100 meter bak bilen, kjører du fremdeles med samme hastighet. Men dette vil gi deg mye mer spillerom hvis du tar hensyn til å endre trafikklys og tilpasse seg det. Mens frontmannen bremser, kan du rulle ut og se om trafikklyset foran deg endres raskt. Kanskje du selv ruller forbi ham når trafikklyset skifter til grønt, og han må bare akselerere fra stillstand.       
 44.  
 45.             23      Unngå å kjøre motoren i tomgang. La motoren varme opp i bare 30 sekunder i kaldt vær. Dette er tilstrekkelig tid for å sikre at motoren smøres riktig. Generelt sparer du bensin hvis du slår av motoren og starter den igjen i stedet for å la den gå tomgang i 10 sekunder. Hvis du starter motoren for ofte, kan det føre til at du starter med mer startbilde.       
 46.  
 47.             24      Velg de smaleste dekkene til kjøretøyet ditt som passer til din kjøreform og krav. Smale dekk gir mindre dra, men de har også mindre trekkraft (det er derfor racingbiler har store dekk). Ikke bruk dekk som ikke er kompatible med felger, og heller ikke dekk som er smalere enn produsentens anbefaling.       
 48.  
 49.             25      Velg spesielle dekk med lav rullemotstand. Disse kan redusere forbruket med noen få prosentpoeng. (Forskjellen er ikke alvorlig eller til og med en erstatning for riktig dekktrykk.) Det ville være søppel å erstatte de gamle dekkene med dem før de er slitt ut.)       
 50.  
 51.             26      For bensininjiserte biler, sørg for at oksygensensoren, avgassystemet og fordampningssystemet i tanken er i god stand. Når motorens kontrollampe lyser, er det ofte et tegn på at det er et problem med en av disse komponentene. En defekt oksygenføler kan føre til at bensin-luftblandingen blir for rik, oppkjør forbruket med 20% eller mer.                 
 52.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Biler populær:
Bytt koblingsvæske.

Reparasjon hagl skade.

Baklysene er på.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Flyver et fly.

Rengjør frontlyslinsene.

Overtak på landlige veier.

Unngå biltyveri.

Lær noen kjører i USA.

Overlev en bilulykke.

Frihånds sykling.

Reager når batterilampen på bilen din kommer på.

Baklysene er på.

Kontroller sprutvannet.

Kjenne en glidekobling i bilen.

Gjenta når bremsens advarsel lyser.

Pushing a car.

Bytt luftfilter av en bil.

Fly et helikopter.

Få en bil fri for klistremerker.

Rengjør en EGR ventil.