Home \ biler
 

Overlev en bilulykke.

 

En bilulykke er en av de farligste tingene som en gjennomsnittlig person kommer i kontakt med i sine liv. Denne veiledningen er opprettet i håp om at det vil hjelpe deg med å unngå skade eller død. Det skal bemerkes at hvert kjøretøy er forskjellig og mye av informasjonen her (f.eks. Kollisjonsputer) gjelder ikke for kjøretøy før 1990. Imidlertid er metodene for å unngå en ulykke og stillingen man burde ha i en ulykke, universelt anvendelig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vær forberedt  ,

    
   
 1.            1      Spenn opp. Å komme på setebeltet er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å overleve en bilulykke. Pass på at stroppen er på hoftebenet og over midten av brystet. Barn bør sitte i riktig barnesete til de er høye nok til at bekken og skulderstroppene skal settes ordentlig på.       
 2.  
 3.             2      Kjør en trygg bil med sikkerhetsbelter og andre sikkerhetsfunksjoner. Du trenger ikke å bekymre deg om en nakkestøtte, med mindre du kjører en virkelig gammel bil fra 80-tallet eller tidligere. Eldre biler som bare har fanget belter og nesten ingen andre sikkerhetsfunksjoner er generelt mindre trygge enn store kjøretøy. SUVer er mer tilbøyelige til overgang enn biler. Prøv å kjøre den sikreste bilen som passer dine behov og budsjett. Forsikringsinstituttet for motorsikkerhetssikkerhet opprettholder omfattende krasjtestkarakterer og lister over trygge kjøretøyer i forskjellige størrelser og stiler. I Europa driver Euro NCAP disse vurderingene. Nettstedet er: http://euroncap.com        
 4.  
 5.             3      Hold ting slik at de ikke kommer til å slå deg når bilen din blir rammet. Hvis et objekt kan bli en kule under en ulykke, må du enten fjerne den fra bilen eller sette den i bagasjerommet eller en minivan i hulen bak setet.        
 6.  
 7.             4      Kontroller at sikkerhetssystemene i bilen din vedlikeholdes regelmessig. Airbags og setebelter reduserer personskade og død i personulykker betydelig.        
 8.  
 9.             5      Ikke lene seg mot instrumentpanelet. Hvis du har en høy hastighet, vil bilens airbags åpne. De redder liv, men oppblåser med en slik kraft at du blir kastet tilbake og vondt hvis du lene deg mot instrumentpanelet når de eksploderer. Hvis bilen har vindusairbags (også kalt sideairbags), er det også farlig å lene seg mot sidene av bilen.        
 10.  
 11.             6      Kontroller at motoren, bremsene, overføringen, chassiset og dekkene er i god stand. Den sikreste ulykken er en du ikke er involvert i; Å holde bilen i topp stand kan hjelpe deg med å unngå en ulykke eller minimere skade hvis du har en.                  
 12.  
             

    2      God kjøreøvelse  ,

    
   
 1.             1      Følg trafikkreglene og vær oppmerksom på de nåværende forholdene. Juster kjørestilen din i tung trafikk eller uvanlige værforhold. 100 km / t kan være trygt når det er tørt, men hvis det regner plutselig og veien blir våt og olje henter opp, er det sannsynligvis tryggere å senke.        
 2.  
 3.             2      Konsentrere deg om hva du gjør. Unngå å bruke mobiltelefonen mens du kjører, leser kart, spiser og andre distraherende aktiviteter. Hvis du er passasjer, bare sitte med setebeltet på. Ikke lene setet ditt for langt tilbake, ikke legg føttene på instrumentpanelet og ikke distrahere sjåføren. Ikke plasser gjenstander på airbagdekselet.        
 4.  
 5.             3      Foran potensielle problemer fremover. Se på veien og se etter ting som kan forårsake en ulykke.  
    
  • Se frem og se etter biler eller fotgjengere som kan krysse stien til bilen din.
  •  
  • Å holde en sikker avstand til andre biler ("to sekunders regel") kan hjelpe deg med å få nok reaksjonstid når et kjøretøy gjør et uventet flytte foran deg.
  •  
  • Hold deg unna distraherte drivere (som fyren barberer på vei til jobb), jammere og andre drivere med risikabel oppførsel.
  •  
  • Hold øye med parkerte biler. Det kan være at de trekker ut foran deg; Det kan være at folk kommer ut av dem eller går bort uten mye advarsel.
  •  
         
 6.  
             

    3      Unngå eller redusere en ulykke  ,

    
   
 1.             1      Hold deg rolig. Hvis en ulykke virker uunngåelig, må du reagere raskt, men rolig. Kjøretøy av alle slag svarer bedre til forsiktig styring og bremsing.        
 2.  
 3.             2      Velg din tilnærming. Du må bestemme hvilken kombinasjon av styring, bremsing og akselerasjon som er best for å unngå eller minimere skade ved en ulykke.        
 4.  
 5.             3      Bremsekontrollert. Bremsene varierer avhengig av om bilen din har ABS.  
    
  • Uten ABS - Hvis bilen din ikke har ABS, må du pumpe bremsene for å holde bilen under kontroll. Hvis du går på bremsene, vil bilen snurre og du mister kontrollen. Du kan ikke styre et kjøretøy når bremsene blokkerer. Trykk godt og slipp deretter av. Hvis du føler at dekkene begynner å glide, må du stoppe bremsen før du styrer.
  •  
  • Med ABS-pumpe ikke med ABS. Bilens ABS-datamaskin lar deg puste mye raskere enn mulig (hvis det skjer, vil du føle pedalen vibrerende litt). Bare vær fast på bremsen og styre normalt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Styr forsiktig - Veldig rykkete rattbevegelser har en tendens til å forårsake glidning, spesielt på tunge kjøretøy eller de med en svak hale (for eksempel pickup).        
 8.  
 9.             5      Fremskynde om nødvendig. Selv om det kan virke motstridende mot intuisjon, er det noen ganger best å akselerere og unngå å unngå en ulykke.        
 10.  
 11.             6      Gjør tiltak hvis du begynner å glide eller miste kontrollen. Følg disse trinnene for å styre bilen hvis bilen din begynner å glide eller et dekk.  
    
  • Ikke tråkk på bremsene. Dette gjør bare det verre.
  •  
  • Hold rattet.
  •  
  • Styr i retningen du skyver. Hvis baksiden av bilen glir til venstre, sving hjulene til venstre.
  •  
  • Vent til hjulene får trekk igjen før bremsing eller akselerasjon.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Hvis en ulykke er uunngåelig, prøv å minimere skaden.  
    
  • Unngå en frontkollisjon med andre kjøretøy eller faste gjenstander som store trær eller betongvegger.
  •  
  • Gjør hva du kan for å kontrollere bilens hastighet. Jo raskere effekten er, jo mer skade vil det føre til.
  •  
  • Unngå en sidepåvirkning. Det kan forårsake alvorlig skade hvis en annen bil treffer bilen på siden der den er mye svakere og nærmere sjåføren fra kroppen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Slå av motoren etter en ulykke, røyk ikke og hold alle andre fra å røyke. Dette er spesielt viktig når et av kjøretøyene som er involvert i ulykken har transportert farlig gods (for eksempel brannfarlige materialer som paraffin eller aerosoler eller eksplosiver), som det er viktig i slike ulykker for å unngå eksplosjon eller brann. Du er ikke i en film, og i virkeligheten eksploderer eller eksploderer biler etter en ulykke egentlig bare når et kjøretøy med farlig gods er involvert i ulykken.        
 16.  
 17.             9      Ring etter beredskapstjenester etter en krasj. Bruk førstehjelp hvis nødvendig. Ikke prøv å gjenopprette skadede personer fra en bil selv. Eksplosjoner er svært lite sannsynlig, og du kan forverre cervical spine skader, selv om offeret føler seg ubemannet. La gjenopprettelsen av skadede mennesker komme til redningstjenesten.        
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsel .

                     
Biler populær:
Alienere en bil.

Utfordre en knute.

Kjør Benzisparend.

Reparasjon av et ødelagt elektrisk bilvindu.

Annonser for din brukte bil.

Rengjør frontlyslinsene.

Å miste frykten for den første bilstasjonen.

Vask en motorsykkel.

Test en bensinpumpe.

Lær å sykkel.

Legg olje til bilen din.

Forbedre kjøre teknikker.

Fjern bensin fra en tank.

Rengjør en bilhimmel.

Korrodert bilbatteri.

Å miste frykten for den første bilstasjonen.

Les og forstå OBD koder.

Kjører oppoverbakke.

Polere en bil.

Lag et vinterpakke til bilen.

Kjør Benzisparend.