Home \ biler
 

Juster frontlyset riktig.

 

Blir forlygterne til andre biler blendende på deg, eller merket du at dine egne frontlykter ikke belyser veien rett foran deg? Hvis du bare kan se løvet ved siden av veien og gi blinkende eller hakkende signaler til motgående biler, kan du anta at frontlysene ikke er optimalt innstilt, og at de blender de imøtekommende driverne. Men de er satt raskt med noen få enkle trinn og en skrutrekker. Start på trinn 1 og finn ut hvordan.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Bare sett bilen ned. Fjern ekstra vekt fra kofferten din. Kontroller også dekktrykket på alle dekkene, basert på produsentens anvisninger. Om mulig bør noen sitte i førersetet og tanken skal være halvfull. Kontroller også at lyskilden din (hvis noen) er null.        
 2.  
 3.                  2      Sett bilen din rett. Parker på en flat overflate ca fem meter fra en garasjeport eller mørk vegg, med forsiden av bilen mot veggen. Det er best å bruke en flat overflate på en parkeringsplass.  
    
  • Trykk på alle hjørner av bilen noen ganger for å utjevne sjokkene.
  •  
  • Mål avstanden til begge frontlykter til bakken for å sikre at opphenget selv er balansert.  
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Slå på frontlysene dine. Ikke bruk fjernlyset eller tåkelysene. Fest de vertikale og horisontale midterlinjene til begge frontlykter til veggen med maskebånd eller lignende, slik at du kan se to T'er på veggen.        
 6.  
 7.                  4      Juster frontlysene. Bruk et åndnivå og markeringslinjer for å se om begge frontlykter er i nivå. Hvis de ikke er det, må du justere det høyere lyset til den nederste. Det sentrale punktet i det opplyste området bør ikke være mer enn en meter over bakken.        
 8.  
 9.                  5      Parker bilen din ca ti meter fra veggen. Fjern de ytre ringene av lysene av og finn settskruene. Disse skruene er vanligvis i nærheten av frontlysene, men noen produsenter installerer dem også i motorrommet bak baklykter. Den horisontale og vertikale justeringen skal merkes.  
    
  • Se bilens brukermanual - noen produsenter anbefaler en annen avstand for riktig innstilling.
  •  
  • Det skal være en skrue over forlykten for vertikal justering og to ved siden av frontlampen for horisontal justering, men noen biler bruker bolter i stedet.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Match begge frontlysene separat. Blokker en med en sweatshirt eller noe lignende og juster den andre, ellers kan det være vanskelig å se frontlysene. Spør hjelperen til å sitte i førersetet og slå lysene av og på når du foretar justeringene.        
 12.  
 13.             7      Vri toppbolten eller toppbolten for å justere vertikaljusteringen. Når du dreier med urviseren, bør du øke lyset, mot klokken, bør redusere lyset. 
    
  • Etter justering slår du på lysene og kontrollerer merkene på veggen. Spissen av den mest intense delen av lysstrålen skal være nøyaktig på eller like under markørlinjen.
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Vri sideskruene for å justere det horisontale feltet. Nå gjør du det samme for høyre / venstre justering. Hoveddelen av den intense lysstrålen skal være til høyre for den vertikale linjen.        
 16.  
 17.                  9      Kontroller innstillingene dine på veien. Ta en prøvekjøring for å bekrefte at innstillingene dine er OK. Gjenta trinnene ovenfor om nødvendig.                  
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                     
Biler populær:
Oppnådd kjørerkortet i USA.

Legg olje til bilen din.

En optimist er seiling.

Hva skal jeg gjøre når pilotlampen lyser.

Reager når batterilampen på bilen din kommer på.

Sjekk inn på flyplassen.

Bestem størrelsen på en terrengsykkel.

Smør en sykkelkjede.

Diagnostiser et defekt klimaanlegg i bilen.

Gjenta når bremsens advarsel lyser.

Kjør trygt i nærheten av barn.

Få en nøkkel låst i en bil.

Fest et anheng.

Kjøp bilbatteri.

Program fjernstyringer for GM tastaturet.

Kontroller oljenivået.

Kjør en bil med manuell girkasse forsiktig.

Fjern insekter, tjære og harpiks fra bilen.

Bruk jumperkabel.

Kontroller bremsevæsken.

Korrodert bilbatteri.