Home \ biler
 

Skyll kjøler.

 

En radiator er en av delene på et kjøretøy som holder motoren avkjølt. Når mudder og rust samler seg inne i radiatoren, mister den effekten og kjøretøyets ytelse reduseres. Regelmessig skylling av radiatoren (ca. hvert 2. år) eliminerer opphopning av slam og rust. Kjølesystemet til et kjøretøy beskytter bilen mot ekstrem varme som genereres av motoren og holder motoren i riktig temperaturområde. En vanlig radiatorflush bør være en del av rutinemessig vedlikehold hvis kjøretøyet skal fortsette å kjøre optimalt.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Kontroller at motoren er helt kul. Ellers kan du ikke jobbe. Motoren er den kuleste når den ikke har kjørt i minst 2 timer. Trinnet er viktig fordi kjølevæske i en nylig brukt motor kan være ekstremt varm og forårsake skade når den kommer i kontakt med huden din.       
 2.  
 3.             2      Åpne og fest motorhjelmen og finn radiatoren som vanligvis er foran når du står foran bilen. Rengjør metallfinene gjennom hvilken luften strømmer (også kjent som kjølefliser) på forsiden og baksiden av radiatoren med såpevann og en nylonbørste. Fjern alle døde insekter og smuss fra radiatoren ved å børste i retning av kjølefinene (ikke i den andre retningen, da dette kan skade finnene).        
 4.  
 5.             3      Plasser avløpsrøret sentrert under radiatoravløpsventilen (også kjent som dreneringshane). Senk radiatoren ved å trekke ventilens håndtak. Pass på at du bruker hanskene dine i dette trinnet, ettersom kjølevæsken er giftig. Når du har drenert kjølevæsken, sett et lokket på dreneringspannen og sett det til side.        
 6.  
 7.   4      Kontroller at de funksjonelle delene av radiatoren fungerer som de skal og i god stand.  
    
  • Radiatorhetten holder trykket i radiatoren. Den består av en spiralfjær mellom en bred, flat metall topp og en gummitetning. Spenningen mellom tetningen og våren gjør det mulig for radiatoren å opprettholde riktig trykk. Hvis en av delene er slitt, kan det være nødvendig å skifte dekselet.       
  •  
  • Fra radiatoren går det ut to slanger, en som sprer det oppvarmede kjølevæsken og en som konstant omgir radiatoren med kaldt kjølemiddel. Pass på at slangene ikke er sprakk og at klemmene som holder slangene ikke er rustne. Hvis noen av disse oppstår, må de kanskje byttes ut fordi kjølevæsken ikke kan strømme som den skal.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skyll radiatoren når det gamle kjølevæsken dreneres ved å plassere en hageslange i innløp og rennende vann inn i radiatoren til den er full. Når det er fullt, åpne dreneringsventilen og la vannet gå tom.        
 10.  
 11.             6      Fyll inn nytt kjølevæske. Et ideelt kjølevæske består av 50% vann (best destillert) og 50% frostvæske. For best resultat, bland disse to væskene sammen før de helles i kjøleren.        
 12.  
 13.             7      Vent radiatoren ved å la lokket være åpen (for å forhindre trykkoppbygging) og starte kjøretøyet. La det løpe i 15 minutter for å la alle luftbobler komme ut av kjøleren. Når kjølevæsken oppvarmes, forlater luften radiatoren, og når all luften er ute, bør det være mer plass til kjølevæske. På dette tidspunktet, legg til mer kjølevæske.                  
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  
Biler populær:
Spyl radiatoren.

Reparasjon av et ødelagt elektrisk bilvindu.

Forhindre overoppheting av en bilmotor.

Sende en sykkel billig.

Ta til venstre.

Fjern spraymaling fra malingen til bilen din.

Mal en båt.

Fjern en krombelegg.

Lag en air freshener for bilen.

Gjenta sykkel.

Kjører en bil i omvendt.

Finn en skjult retningsfinder på en bil.

Oppnådd kjørerkortet i USA.

Kjører riktig om vinteren.

Velg den beste tyveribeskyttelse for bilen din.

Bytt tennplugger av en bil.

Selg en bil privat.

Forhindre rullende rygg av en bil på fjellet.

Bleedbremselinjer.

Hold deg våken mens du kjører.

Rengjør tonede bilvinduer.