Home \ Sport
 

Utforsk huler (Speleology).

 

Grotting er en god hobby for eventyrere som ikke er redd for stramme rom, høye høyder, mørke og insekter. Selv om den beste måten å lære caving på er å bli involvert med erfarne speleologer, og å være klar over de sikkerhetsmålingene de tar, er det noen få tips for å komme i gang.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Gå sammen med andre. Selv om du er erfaren, bør du alltid "gå" på en hule tur med minst to andre mennesker. Hvis det oppstår en nødsituasjon der noen er skadet, kan en person forbli med det skadede gruppemedlemmet mens den andre skal få hjelp.  
    
  • Hvis du bare begynner, bør du ta en guidet tur med en profesjonell som noen gang har vært i grotten. Det er enda bedre hvis du kan gå inn i en hule som har regelmessige guidede turer og ligger i en statlig park (som Carlsbad Caverns National Park i New Mexico).
  •  
         
 2.  
 3.   2      Få riktig utstyr. Å være uforberedt kan gjøre cavers til en ekkel opplevelse og i noen tilfeller gjør forskjellen mellom liv og død.  
    
  • Bruk en hjelm med forlykt. Bruk nye batterier og ta to ekstra lyskilder (også med nye batterier). Og nei, din smarttelefon belysning teller ikke!       
  •  
  • Slitasje bukser og langermet topp. Det er ganske kaldt i de fleste huler. Dette er spesielt viktig hvis du går inn i en smal hule, slik at du ikke rive huden eller kutte deg på skarpe klippekanter. Legg merke til at grotter ofte er ganske gjørmete og "hule leire" kan ikke lett fjernes fra klærne. Tenk på å sette på spesielle klær (for eksempel en slags beskyttende klær).       
  •  
  • Hvis du kommer til å treffe stramme flekker (som de som du trenger å krype eller knuse eller klemme på), må du bære kneputer, albuebukser og hansker.       
  •  
  • Bruk stramme og glidende sko.       
  •  
  • Ta mat, vann og et lite førstehjelpsutstyr. Bære så liten bagasje som sikkerhetstillatelser og bruk en strømlinjet ryggsekk.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se tilbake. Fordi huler fra motsatt retning ofte ser veldig annerledes ut, og passasjer hvorfra man er kommet, blir ikke gjenkjent, går mange uerfarne hule vandrere seg, selv om de fortsatt er i nærheten av inngangen. Sjekk tilbake noen ganger og ta et mentalt bilde av omgivelsene dine, slik at du ikke løper bort på vei tilbake. Hvis du trenger å markere veien, må du bruke små biter av farget reflekterende tape og ta det tilbake med deg når du forlater hulen.  
    Vær forsiktig for ikke å være oppmerksom på snittene som er skåret eller malt på veggen - de er vanligvis ikke korrekte og anses også å være hærverk.         
  • Ta ingen streng, forutsatt at hun kan lede deg tilbake til inngangen. Hvis grotten er lang nok til å gå seg vill i det, ville du trenge for mye streng for å bære den.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utforsk huler på egen risiko. Hvis du vil oppdage deler av en hule som ennå ikke er dokumentert, burde du virkelig vite hva du gjør. Erfarne hulehandlere kan oppleve endringer i temperatur, luftstrøm og geologi for å vite hva de skal på og selv da ta en dødelig risiko. Den nye tunnelen du nettopp har gravd kan åpne i en 100 meter ned dukkert eller fjerne støtten til en gruppe bergarter over deg (som vil gjøre kroppen din ny støtte).        
 8.  
 9.             5      La grotten ligge som du skrev inn den. Ikke la noen varige spor av ditt besøk. I noen huler kan berøring av naturlige strukturer føre til at de slutter å utvikle seg. Av den grunn er bruk av hansker en god ide. "La ikke annet enn fotavtrykk, ta bare noe minner".                  
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Sport populær:
Bli større ved å strekke.

Forbedre basketballspillet.

Lag en summersult bakover.

Hit en tennisball.

Hvordan føles som en idrettsutøver.

Øvelse av Tai Chi.

Gjør gymnastikk triks.

Gymnastikkøvelser i baren.

Hopp frem en somersault.

Lær enkle ballettstrinn.

Veldig rask til bikini figuren.

Galloping med en hest.

Fjellklatring.

Kjør raskere.

Definere muskler.

Spille fotball.

Pust godt inn.

Kast en dukkert.

Kick høyere.

Bruk startblokker.

Slå en lasso.