Home \ Sport
 

Klatring.

 

Klatring er en sport der du klatrer en naturlig eller kunstig fjellformasjon - med sikte på å nå toppen eller et forhåndsbestemt punkt. Klatring er forskjellig fra andre måter å klatre til toppmøtet ved aktivt å bruke hendene i stedet for bare å holde balansen. Dette er gøy for hele familien!

 

Klatring er en fysisk og psykisk utfordrende sport som krever styrke, utholdenhet, fleksibilitet, balanse og mental kontroll. Klatring er også en potensielt farlig sport, og kunnskap om riktig teknikk og bruk av klatring er avgjørende for å gjøre ruterne trygge.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Lær det grunnleggende. Klatring er en farlig sport som ikke kan læres av prøving og feiling. Det er teknikker du trenger å vite, og det er best vist av en erfaren klatrer. Den enkleste måten er å ta kurs i et klatrestall. Der vil du lære det grunnleggende og bli kjent med mer erfarne klatrere som tar deg på en første klatring i fjellene.       
 2.  
 3.   2      Finn en erfaren klatre for å gå på dine første turer. Det er best å aldri klatre alene og ha minst en erfaren klatrer i gruppen.     
 4.  
 5.             3      Velg din klatrestil. Det er best å begynne med sportsklatring eller bouldering. Denne veiledningen refererer hovedsakelig til sportsklatring. Når du klatrer sporten, klatrer du ruter som er opprettet av andre klatrere og med hvilke bolter er festet til veggen. En mer erfaren klatrer vil klatre på ruten, ved hjelp av tauet på kroker og ekspresstropper for å sikre veien opp. På toppen vil han sette opp en ropeway og deretter koble opp topropen. Hvis lederen er nede igjen, kan de andre klatre på samme rute og sikres av en annen klatrer på Toprope.        
 6.  
 7.             4      Velg din stein og rute. Spør en erfaren klatrer for hjelp med utvalget. Du bør ta en stein med ruter som passer for nybegynnere; Din klatrende venn hjelper deg med å gjøre det riktige valget. Bruk en guidebok for å finne ruter som allerede er satt opp og deres vanskelighetsgrad.        
 8.  
 9.             5      Sett på klatreutstyret ditt. I de fleste tilfeller, klatring sko, en kritt pose med magnesia, en sele og en hjelm når klatring utenfor hallen. Partneren din bør alltid kontrollere at du har gjort alt riktig.        
 10.  
 11.             6      Bli med. Når du er klar til å gå ned, bind din sele til tauet med en figur åtte knute. Din partner vil sette inn den andre enden av tauet i belay-enheten.        
 12.  
 13.             7      Kontroller utstyret ditt igjen. Har alltid knuten din sjekket av klatringspartneren din og kontroller alltid belay-enheten din før du slår av. Når du er klar, sier du til partneren din "I sikkerhetskopienheten?". Når han er klar, vil han svare på "sikkerhetskopiere". Da bør du si "klatring" og han vil svare på "Klatre i gang!". Det kan høres overflødig, men klatring sikkerhet er alltid om overflødig. En enkelt feil kan få fatale konsekvenser.        
 14.  
 15.             8      Gni litt magnesia fra krittposen på hendene og begynn å klatre. Når hendene begynner å svette mens du klatrer, tar du litt mer magnesia. Bruk armene dine for å holde balansen og kroppen din nær fjellet og for å støtte bena rundt kroppen. Prøv å holde kroppen nær veggen. Sett føttene jevnt og nøyaktig.        
 16.  
 17.             9      Forbered deg på fall. Hvis du finner deg selv å miste grepet eller nærmer deg et vanskelig sted, må du fortelle partneren din om å "sette på tauet" med kommandoen "Til". Hvis du faller, vil du ikke falle så lavt. Hvis du faller, ta føttene frem og forsøk å holde seg borte fra veggen. Stol på tauet. Hvis du er redd for å falle, trene bevisst før du faller.        
 18.  
 19.             10      Fullfør ruten. Når du kommer til toppen eller bunnen av ruten, må du signalisere det til din partner. Sett deg så ned i din sele og press deg med spredte ben fra veggen. Når du er klar til å bli senket, ring "Ab!" Kommandoen. Han vil svare "Ab!" Og la tauet løpe gjennom sin belay-enhet. Dette avleder deg på en kontrollert måte. Hold føttene mot veggen og løp nedover veggen. Ikke prøv å klatre ned.        
 20.  
 21.             11      Slip sikringen når du er nede. Når du kommer til bunnen, sett deg ned og åpne figuren åtte.                  
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Sport populær:
Tren din kraft.

Øv ballett hjemme.

Racquets grep.

Forskjellene mellom kajakk og canadier.

Start og følg en treningsrutine.

Bygg underarmen muskler.

Løft beinet til hodet.

Velg de riktige solbrillene til sporten.

Sett en merkelig opp.

Kjør en 200 meter sprint.

Charge Fitbit.

Lag en regnbue i fotball.

Forsvar deg mot tøyler i skolen.

Strekk bakmuskulaturen.

Behandle ryggsmerter.

Øynene forbedrer håndkoordinasjonen.

Deltoidene arbeider uten dumbbells.

Vær en bedre cheerleader.

Kamp mot flere fiender samtidig.

Lær å danse.

Harejakt.