Home \ Sport
 

Hit et enhånds hjul.

 

Hvis du allerede har et godt grep på en tohånds sykkel, kan du lære å slå en enhånds sykkel med litt øvelse. Dette kan være litt vanskelig i begynnelsen, men når du har lært teknikken, er det kulminasjonen av triksene dine. Denne øvelsen er et godt forberedelse for en somersault eller et sykkelbilde uten hjelp av hendene dine. I denne artikkelen finner du instruksjonene for to variasjoner. Den første bruker din diagonale arm til den fremre foten i en "strukket ut" stilling. I den andre versjonen bruker du armen på samme side som den fremre foten som "nær armen".

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Etthåndshjul med splayed arm  ,

    
   
 1.                    1      Mastre den normale sykkelen. Pass på at du behersker en vanlig sykkel på to hender før du trener med enhendt hjul. Øv hjulet med høyre og venstre ledende fot. Dette hjelper deg med å forbedre skjemaet ditt og bygger styrken i skuldrene og armene som du må slå på sykkelen.       
 2.  
 3.                  2      Finn en god overflate å trene på. Du kan slippe noen ganger til du kan slå en enhendt sykkel. Derfor er det en god ide å trene på en myk overflate. Tren på en treningsmatta hvis du har en eller finn en fin plen i parken eller i hagen. Pass på at du har nok plass og ikke kolliderer med møbler eller andre gjenstander.        
 4.  
 5.                  3      For å varme opp, slå noen hjul på begge hender. Kroppen din vil huske bevegelsen lettere og vite hva et hjul må føles. En enhendt sykkel fungerer på nøyaktig samme måte. Du tar bare en hånd ut av bevegelsen.        
 6.  
 7.                  4      Arbeid på fotteknikken din. Først, jobber i slowmotion for en stund på fotteknikken din og stillingen av hendene du trenger for ditt enhåndsdekkede hjul. Dette er det samme som med et tohånds hjul, men vri din nærmeste arm (armen på siden av din fremre fot) bak ryggen din og utfør det normale første trinnet du vil gjøre. Plasser din spredningsarm ca 30 cm til 45 cm fra foten og ta det neste trinnet. Konsentrere deg om å gjøre føttene og hånden din rett. Øv denne bevegelsen noen ganger, så du kan bedre visualisere hva det føles.  
    
  • Tegn en linje eller hold en markør på bakken slik at du virkelig kan slå sykkelen sentrert.  
  •  
  • Avstanden mellom hendene dine avhenger av din høyde og hastigheten på bevegelsene dine. Du må kanskje trene litt til du finner den rette avstanden.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Ta den riktige posisjonen. Løft din ledende fot litt av bakken og løft hendene i luften som om du prøvde å slå et firkantet hjul. Ta nå armen i ryggen eller hold den til side, så husk å ikke bruke den (hvis høyre fot kommer fram, må du holde høyre arm bak ryggen din).  
    
  • Hvis du er bekymret for å falle over, kan du prøve å bøye armen litt, i stedet for å holde den bak ryggen. På den måten kan du likevel huske at du ikke legger hånden din på gulvet, men du kan bøye deg selv hvis du skulle falle.  
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Lene frem og støtte din hånd. Hvis du starter med din høyre fot, kan du plassere venstre hånd på bakken. For å få sykkelen rett, må du sørge for at hånden er vinkelrett mot bevegelsesretningen på bakken. Fingrene dine skal peke innover mot foten og ikke ut. Hvis du starter på høyre fot, må du sette opp venstre hånd. Pass på at fingrene peker mot venstre og ikke til høyre.        
 12.  
 13.                  7      Trykk med bakbenet og skyv beina opp. Slå over. Jo mer fart du har, desto lettere blir sykkelen din. Prøv å skyve og lande i en rett linje.        
 14.  
 15.                  8      Bygg mer fart. En enhendt sykkel er mye lettere hvis du tar litt mer fart i bevegelsen. Prøv derfor hjulet et par ganger sakte til du forstår bevegelsen riktig. Deretter legger hjulet i et løp eller gjør et lunge som du ville på en vanlig sykkel.        
 16.  
 17.                  9      Øv, praktiser og øv igjen. Øv til du kan slå din sykkel enkelt og bevegelsene smelter sammen. Øv deg med venstre og høyre føtter til begge versjoner er naturlige.  
    
  • Hvis hjulet med armen spredt ser for truende på deg, kan du først prøve å slå et hjul nærmere kroppen din med armen. Mange synes det er mye lettere å starte på denne måten.
  •  
  • Hvis du er for nervøs, og du er bekymret for å falle eller ta en risiko, kan du be noen om å hjelpe deg til du har mer selvtillit.
  •  
  • Hvis du er kantet sidelengs eller hvis du ikke har plassert hånden riktig, kan du ikke rette en rett linje med føttene. Be noen til å se deg og gi deg tips om skjemaet ditt.
  •  
                   
 18.  
             

    2      Enhånds hjul med arm "nær" til kroppen  ,

    
   
 1.                  1      Først må du melde standardhjulet og enhendig sving med armen forlenget. De fleste treffer dette hjulet med samme arm som den fremre foten. Det er mindre stabilt og litt vanskeligere enn det enehånds hjulet med armen forlenget. Pass på at den vanlige sykkelen fungerer perfekt, og bruk deretter det enehånds hjulet med armen spredt ut før du ventured inn i denne øvelsen.  
    
  • Noen mennesker finner denne versjonen mye lettere. Det avhenger egentlig av deg. Du kan også øve det enehånds hjulet med armen nær kroppen først, hvis det enehånds hjulet spredes ut, gjør det vanskelig.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Finn et mykt sted å øve. Du trenger mye plass og den mykeste mulige overflaten for denne sykkelen. En øvelsesmatte eller mykt gress er ideelt.        
 4.  
 5.                  3      Varm opp ved å trykke et tohånds hjul flere ganger. Øv det vanlige tohånds hjulet slik at du kan huske nøyaktig hvordan det føles. Hvis du allerede kjenner denne teknikken, trener du det enehånds hjulet med armen spredt ut.        
 6.  
 7.                  4      Arbeid på fotteknikken din. Det er det samme som det tohåndede hjulet, men denne gangen må du legge hånden på samme side som fotfoten (ca. 30 cm til 45 cm foran den) på gulvet og ta neste steg. Konsentrere deg om å holde hendene og beina i en rett linje. Øv bevegelsen noen ganger veldig sakte, slik at du bedre kan visualisere hva prosessen føles.  
    
  • Hvor langt unna reiser du hendene dine, avhenger av bevegelsens høyde og hastighet. Hånden bør være i denne versjonen litt nærmere kroppen enn versjonen med splayed hånd.
  •  
  • Merk et sted med tape på gulvet eller bruk en øvelsesmatte som en veiledning for å holde hjulet sentrert.  
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Ta den riktige stillingen for sykkelen din. Løft din ledende fot litt og hold hendene i luften som om du skulle slå et firkantet hjul. Bøy knærne og gjør deg klar til å legge hånden på gulvet. Hvis du fører med din høyre fot, vil du sette opp din høyre hånd.        
 10.  
 11.                  6      Bøy over og legg hånden opp. For å holde sykkelen strukket, sørg for å sette hånden oppreist i bevegelsesretningen og pek fingrene inn mot motsatt fot. Hvis du starter med din høyre fot, plasserer du høyre hånd med fingrene som peker mot venstre.        
 12.  
 13.                  7      Trykk med bakbenet og skyv beina opp. Slå over. Jo mer fart du har, desto lettere vil sykkelen være. Motstå fristelsen til å sette på den andre hånden din. Prøv å skyve og lande i en rett linje.        
 14.  
 15.                  8      Bygg mer fart. Det enehjulede hjulet er mye lettere hvis du har noe momentum bygget opp. Først trene sykkelen et par ganger i sakte bevegelse med sakte bevegelser, og prøv å bygge opp svingen med oppstart eller et lunge som det normale hjulet.        
 16.  
 17.                  9      Øv, praktiser og øv igjen. Øv deg sykkelen til den føles væsken og trikset er lett for deg. Prøv å bruke venstre og høyre fot. Du vil kunne trene somersault på kort tid.  
    
  • Hvis du er redd for å falle, kan du be noen om å hjelpe deg til du har mer selvtillit.
  •  
  • Hvis sykkelen din blir ensidig eller hånden ikke er riktig satt, vil du ikke kunne danne en rett linje med føttene. Be noen å observere og rette deg til skjemaet ditt er riktig.
  •  
         
 18.  
 19.                  10      Lær i mindre trinn. Hvis du ikke kan motstå fristelsen til å sette opp hånden din, bør du først prøve å sykle i to trinn. Hit en vanlig sykkel, men i stedet for å sette begge hender på samme tid, bør du bare sette på din ledende hånd. Pause i et sekund og sett på den annen side. Bevegelsesmønsteret er fot-hånd-fot.        
 20.  
            

Tips .

                Les mer... (5)      
Sport populær:
Lær noen til å svømme.

Forhindre kramper mens du går.

Lær enkle ballettstrinn.

Fyll en posepose.

Telle poengene på bowling.

Kaste en kniv.

Den rette blokken for volleyball.

Bruke en skridtteller.

Rask svømming gjøres enkelt.

Whey gjør protein hjemme.

Naken gåing.

Skyt en ball i fotball.

Juggle en fotball.

Beregn den biologiske alderen.

Bli en tennisproff.

Klatring.

Tren for en halv maraton.

Gjør karpe baits.

Tren for en halv maraton.

Stopp luften under vann.