Home \ Sport
 

Bygg et gjemmested i villmarken.

 

Hvis du er ute i naturen, trenger du ikke nødvendigvis et telt for å ha et koselig gjemmested. Du kan dra nytte av de materialene som er rikelig i naturen, for å gjøre deg komfortabel for en natt eller for å finne beskyttelse mot kraftig regn. Hvordan lyet ditt skal se, avhenger veldig mye av hvor mange personer du reiser til, hvor du er og hvis du har andre materialer. Heldigvis finnes det noen få forskjellige metoder som du kan bruke for å beskytte deg mot natten og været.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bygg et midlertidig telt  ,

    
   
 1.            1      Få de riktige materialene. Hvis du vil bygge et provisorisk telt i naturen, trenger du et tau eller i det minste en slags snor som du kan strekke mellom to trær. Du trenger også en tarp eller en poncho, som du deretter henger over det stramme tauet. Sist men ikke minst, trenger du noe for å forankre tarpen i bakken. Hvis du ikke allerede har disse materialene tilgjengelige, vil du ikke kunne bygge det midlertidige teltet. 
    
  • Hvis du ikke har et tau eller en streng, kan du i stedet klemme en sterk gren i en rimelig høyde mellom to trær. Du må finne en måte å fikse grenen fast mellom trebuksene, f.eks. en streng som du kan bruke til å knytte grenen til treet, eller et hakk i treet som holder grenen fra å glide ned.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et passende sted. For et midlertidig telt trenger du to solide trær i riktig avstand fra hverandre. Trærne skal være langt nok fra hverandre, slik at du kan ligge komfortabelt mellom dem, men ikke så langt at linjen din er for kort til å strekke seg mellom dem.       
 4.  
 5.             3      Stram tauet mellom trærne og knut. For eksempel vil en knute som heter Webeleinenstek være godt egnet til å feste tauet til treet uten å glide. Pass på at tauet er godt strukket og relativt nær bakken. Under presenningen skal være så lite plass som mulig, slik at varmen lagres godt.  
    
  • Hvis du trenger å bruke en gren eller en pinne, bør du prøve å klemme den mellom trærne så nær bakken som mulig, slik at varmen ikke løsner så lett.
  •  
  • Hvis du arbeider med vintervær og snø ute, kan du sette tauet litt opp for å gjøre teltens vegger brattere, noe som gjør det lettere for snøen å glide ned. Hvis det oppstår mye snø på teltet, blir det ikke å være undervurdert, noe som kan føre til at teltet ditt faller sammen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Heng din tarpe over tauet. Din støttebit (tauet eller grenen) skal være lav nok til at presenningen skal berøre bakken på begge sider. Pass på at du tar presenningen tett, slik at lyet ditt vil være luft og vindtett. Trekk kantene så langt som mulig for å holde presenningen stram.       
 8.  
 9.             5      Sikre kantene på presenningen din. Kontroller at presenningen er godt festet til bakken. Sterke gjenstander, for eksempel Stener eller trunker bør være nok til å holde presenningen på plass.  
    
  • Hvis du har et ekstra tau og noen teltstolper (eller alternativt skarpe poler), kan du bruke dem til å sikre presenningen i øyelokkene. Tre litt tau gjennom hvert øye for å trekke presenningen stramt og løp tauet rundt teltpinnene som du tidligere har jordet i bakken. Hvis du ikke har ekstra streng, kan du sette pinnene direkte gjennom øyelokkene.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Bygg en enkel værbeskyttelse  ,

    
   
 1.             1      Se etter et passende sted. Værbeskyttelse er et enkelt utendørs design som du ikke trenger mer enn et objekt som du kan "lene på" grener eller presenning. For eksempel er store steiner eller fallne trær ideelt for å fungere som en horisontal akse som du kan lene av grener, kvister eller andre bygningsmaterialer. Det viktigste er at det valgte objektet ditt er høyt, stabilt og immobilt. 
    
  • Hvis du har en tarpe og et tau, kan du bygge værbeskyttelse mellom to trær.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn grener og pinner som du kan legge mot den horisontale kolonnen. Pass på at det er nok plass mellom kolonnen, stolpene og gulvet for å krype komfortabelt under. 
    
  • Du bør bare ha så mye plass under støtte som du og de andre i rommet kan bare krype inn i den. Jo mer ekstra plass du har, jo vanskeligere vil du kunne holde deg varm.  
  •  
  • Pass på at kassen er så nær bakken som mulig når det er mulig. Som et resultat vil vinden ikke være i stand til å trekke gjennom så mye, og du vil tiltrekke mindre oppmerksomhet. Dette er spesielt viktig hvis du ikke vil bli oppdaget eller være ute av syne for andre.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lag små ting på rammen din. Du kan bruke blader, gress og mose til å bygge en slags vegg på utsiden av værbeskyttelsen. Så du kan isolere ditt ly i tillegg, og du vil bli bedre beskyttet mot været. Nesten alt du finner på gulvet utenfor fungerer fint for dette formålet. Bare vær sikker på at du trykker materialene godt mot veggen, slik at de ikke blir blåst bort lett. 
    
  • Du kan stable flere pyntegjenstander på gulvet og inne i ditt hus for å få ekstra isolasjon.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Grav et hull der du kan lage brann. En annen metode for å holde deg varm i ditt skur er en brann. Grav et lite hull på den åpne siden av værbeskyttelsen. Pass på at du holder en sikker avstand fra underveksten og skjulestedet ditt. 
    
  • Hvis du faktisk brenner, bør du fortsette å se. Hvis du vil gå i dvale, bør du sørge for at en annen person holder seg våken og våkner over brannen. Ellers bør du gjøre det komplett.
  •  
         
 8.  
             

    3      Bygg en ruinhytte  ,

    
   
 1.             1      Se etter et passende sted. Du trenger en stubbe eller et tre med et lavt skritt eller en bøyning der du enkelt kan klemme en pinne. I tillegg bør du være på et sted som har mange biter og biter for å dekke omfanget av skjulestedet ditt. 
    
  • Pass på at du har nok avstand til fallende grener eller andre farer. Din ruinhytte vil være god til å lagre varme og holde deg varm, men det er ikke en passende beskyttelse mot fallende gjenstander.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Støtt en gren mot trestubben. Det skal være en lang gren, helst to meter eller mer, som er sterk nok til å støtte vekten din uten å bryte. Plassen under denne grenen, mellom gulvet og plassen på treet, burde være akkurat stort nok til at hele kroppen passer inn.       
 4.  
 5.             3      Sett opp en slags stillas. Finn lange grener for å bygge rammen eller rammen av hytta. Disse grenene skal være lange nok til å lene dem mot den horisontale grenen. Jo lenger du beveger seg bort fra stubben, jo kortere blir grenerne. Grenene må lene seg mot den lange grenen i seg selv, men hvis du tilfeldigvis har litt streng, kan du også knytte den opp for mer stabilitet. 
    
  • Pass på at du gir nok plass mellom to grener for hytta for å få inngang.  
  •  
  • Stillasets grener skal være tilstrekkelig tydelige slik at du enkelt kan passere under dem. Som en tommelfingerregel skal 15 centimeter være tilstrekkelig på hver side av kroppen din. I tillegg bør vinkelen være bratt nok til at vannet og snøen dannes lett.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fyll inn stillasene. Etter å ha bygd stillasene, bør du legge til vertikale stenger til denne veggen for å lage en slags gitterverk. Dette gir deg en solid struktur som du kan fylle med de små tingene uten at ruskene faller på hodet i søvnen.       
 8.  
 9.             5      Bryt opp mursteinene. Rubble betyr alle naturlige materialer som du finner i nærheten, for eksempel Blad, gress eller furu nåler. Ditt rusklag skal ideelt sett være omtrent en meter tykt for å sikre god isolasjon. Dicker er alltid bedre. Bare husk at du sparer en inngang, slik at du virkelig kan bruke ruinhytten din.  
    
  • Etter ferdigbehandling av det ytre laget, bør du bygge et annet isolasjonslag innvendig. Denne indre isolasjonen skal være ca 15 tommer tykk.
  •  
  • Dine små ting skal være så tørre som mulig. Hvis du ikke har nok tørt materiale til å dekke hele hytta, bør du sørge for at det mykeste og tørreste materialet er inne i hytta og nær kroppen din.  
  •  
  • Når vinteren er dyp eller når du er i en arktisk klimasone der det er lite rusk, kan du sette et tykt lag av snø på stillasene i stedet. Det bør imidlertid sikres at snøen forblir kald, så det begynner ikke å smelte, drenket klærne og kan til og med kollapse over deg.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Legg til flere grener på utsiden. Når du har trukket opp ruskene dine på stillasene, bør du legge flere grener på den. Dette forhindrer at isolasjonsmaterialene dine blåses bort av vinden.        
 12.  
 13.             7      Blokker inngangen. Når du har det koselig inne i hytta, sørg for at inngangen er godt lukket for å redusere luftstrømmen og beholde varmen. Ekstra rusk er ikke nødvendigvis ideell, da det er vanskelig å samle inn og stable seg bak deg. Alternativt kan du for eksempel Bruk en t-skjorte fylt med blader for å lukke inngangen.        
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (13)      
Sport populær:
Sixpack får abdominale muskler gjennom kosthold.

Miste 6 kg om 30 dager.

Tren riktig.

Lær Parkour.

Lag en frontflip (for nybegynnere).

3 tips for sprinting raskt.

Lær deg kampsport.

Lær oppstart.

Gjør trekanten i yoga.

Rengjør en yoga matte.

Bruk en tredemølle.

I yoga, utfør stillingen katten.

Kjør Raja Yogi.

Få magefett unna.

Skarpere skøyter.

Hit en tennisball.

Kjør på hendene dine.

Twerken.

Spill sport.

Å gå på vekttapsprogram for svært uutdannede mennesker.

Gjør yoga hjemme.