Home \ Sport
 

Basketball dribling.

 

Hvis du ser en NBA-spiller som tørker en forsvarer med en lynrask dribling mellom beina og bak ryggen, opplever du år med hard trening. For en nybegynner kan selv en enkel dribbler i utgangspunktet virke skremmende. Men med litt øvelse kan alle sammen lære å håndtere ballen bedre. Det tar ekte motivasjon å lære alt fra grunnen av. Men med denne guiden (og mye øvelse), vil du til slutt kunne drible sirkler rundt det andre laget!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lær dribbling grunnleggende  ,

    
   
 1.                    1      Berør ballen med fingertuppene, ikke håndflaten din. Så snart du dribler, bør hendene berøre ballen slik at du har god kontroll over ballen, og du trenger ikke å bruke mye kraft for å holde det hoppende. Derfor bør du ikke slå ballen med håndflaten din. Prøv å berøre den med fingertuppene. Sprer fingrene over hele overflaten av ballen. Så du har en bredere og optimalisert kontaktflate.  
    
  • Ikke bare gir fingertuppene bedre kontroll enn palmer, men du får også fart. Paul George, som spiller på Indiana Pacers, anbefaler på det sterkeste hånd-til-ball-kontakten som den "senker driblen"  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en bøyelig stilling. Ved dribling er det ikke foretrukket å anta en oppreist stilling. Fordi ballen må reise hele avstanden fra overkroppen til bakken og tilbake, så snart den hopper av og det lett kan bli stjålet av en forsvarer. Så ta en flat, defensiv holdning før du begynner å drible. Spre benene på skulderen. Bøy knærne og beveg hoftene bakover som om du satt i en stol. Løft hodet og hold overkroppen mest opprettholdt. Dette er et godt, balansert grunnlag - ballen er beskyttet, men du forblir fortsatt mobil. 
    
  • Ikke bøy i midjen (som om du bøyde ned for å plukke opp noe). Dette er ikke bare dårlig for ryggen din, men denne holdningen er også veldig ubalansert. Dette gjør det lettere å snuble fremover, noe som kan bety en stor feil i ekte lek.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Sprett ballen fra bakken. Bare slik! Ta tak i ballen med fingertuppene, ta den inn i din dominerende hånd og slå den av bakken. Sprett det, men ikke så hardt at du trenger mye styrke eller har problemer med å kontrollere ballen. Driblingen din skal være rask, men likevel trygg og kontrollert. Hver gang ballen kommer tilbake i hånden, berør den med fingertuppene uten å fange og angripe den, og skyv den ned igjen med en styrt bevegelse av håndleddet og underarmen - armen skal aldri bli utmattet fra dribling. Bollen skal røre bakken litt lateralt og treffe foran foten, som er på samme side av kroppen som din dribbende hånd.  
    
  • Når du dribler for første gang, kan du holde øynene på ballen mens du dribler til du får tak i det. Prøv å drible så snart som mulig uten å se på ballen. Fordi det er forventet av deg på alle nivåer av spill.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Hold hendene på overflaten av ballen. Ved dribling er det spesielt viktig å ha ballens bevegelser under kontroll. Ballen skal aldri være for langt unna, fordi det kan føre til at det andre laget tar tak i ballen. Prøv å holde håndflaten din direkte over ballen mens du beveger deg, slik at ballen klapper opp mot fingertuppene når du hopper opp. Dette gir deg mer kontroll over ballen under spillet.  
    
  • Det er en annen grunn til å holde hånden din alltid over ballen mens du dribler. Fordi hvis du tar ballen på undersiden, begår du en såkalt overtredelse . For å unngå dette bør håndflaten alltid møte gulvet mens du dribler og står over ballen.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Hold ballen flatt. Jo kortere og raskere ballen spretter, jo vanskeligere er det for motstanderen å stjele den. En surefire måte å forkorte bounces av ballen er bare å hoppe nærmere til bakken. Siden du allerede er i en bøyelig stilling (med knærne bøyd og hofterne bøyde bakover), bør det ikke være vanskelig å plassere klimaks av ballens påvirkning hvor som helst mellom knær og hofter. Hold knærne bøyd og legg din dominerende hånd på siden av beinet og drible med grunne, raske bevegelser.  
    
  • Hvis du må bøye seg til drible i en flat stilling, er du sannsynligvis for dribling for dypt. I en flatt stilling skal det høyeste punktet av effekten være i hoften din, slik at du fortsatt har alle fordelene med en flat dribbel i forsvaret.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Drible ballen over feltet  ,

    
   
 1.                  1      Hold hodet oppreist. Når du dribler for første gang og det hele ikke er intuitivt, er det vanskelig å ikke se på ballen mens du dribler. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på alt og alle. I løpet av en kamp må du passe på lagkameratene dine, dine forsvarere og kroppen din, mens du dribler. Det er bare umulig hvis du stirrer på ballen hele tiden.  
    
  • Praksis gjør det perfekt. I basketball kan du ikke konsentrere seg om hver eneste detalj i driblingsteknikken. Driblingen må flate deg - du må være i stand til å stole på at ballen kommer tilbake i hånden uten å se det hele tiden.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Se hvor du dribler ballen. Når du dribler under et spill, må måten du dribler være avhengig av de andre spillernes stillinger og forhold. På åpent felt (for eksempel dribler du ballen over feltet etter at det andre laget har kastet en kurv), kan du drible ballen foran deg, slik at du kan løpe så fort du kan. Men hvis du er i nærheten av defensive spillere (spesielt hvis du har en i dine severdigheter), sprette ballen sidelengs (utenfor og foran skoen din) mens du tar en flat, defensiv holdning. Dette krever at forsvareren tar tak i kroppen din for å få ballen. Dette er mye vanskeligere og øker sjansen for at han begår en feil.        
 4.  
 5.                  3      Hold kroppen din mellom forsvarsspilleren og ballen. Hvis du er dekket av en eller flere defensivspillere, vil jeg. hvis de følger deg og prøver å stjele ballen eller blokkere kaster og passerer - forsvare ballen med kroppen din. Dribble aldri ballen på motstanders side. Plasser deg selv slik at kroppen din er mellom forsvareren og ballen, noe som gjør det vanskeligere for forsvareren å stjele ballen (husk - forsvareren kan ikke bare få deg ut av veien eller ta tak i kroppen uten deg For å risikere å forurense laget hans.)  
    
  • Du kan bruke frihånden som en armlås. Løft din frie arm og gjør en knyttneve, den laterale undermen skal peke i motstandernes retning. Vær forsiktig når du bruker armlås. Ikke slå forsvareren, ikke slå ham med knyttneve eller overmann motstanderen ved hjelp av armen som en flaggermus. Bruk armlåsene i stedet for forsvar (som du vil holde et skjold) for å skape avstand mellom deg og forsvarer.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Aldri stoppe. I basketball kan angripende spillere bare avbryte driblingen når de er i besittelse av ballen. I en kamp, ​​bør du bare engasjere seg i dribling, hvis du vet hva du skal gjøre med basketball. Hvis du stopper, kan du ikke drible og hvis motstanderen din er smart, vil han benytte denne muligheten.  
    
  • Hvis du ikke dribler lenger, har du følgende alternativer: å passere ballen, å kaste ballen eller å få ballen til å stjele ballen. Hvis du vil gjøre en av de to tidligere, stopper du dribling og gjør det med en gang - ellers vil forsvareren reagere og ballen vil gå borte raskere enn du kan se.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Kjenn riktig tidspunkt for å passe ballen. Dribling er ikke alltid den smarteste måten å krysse feltet på. Ofte er det bedre å passe. Et godt passerende spill er viktig for et effektivt angrep. Montering av ballen er raskere, mens dribling er nødvendig for å lure motstanderne og bringe ballen til en lagkamerat omgitt av motstandere. Ikke hold deg til ballen - hvis dribling betyr at du må overvinne mange motstandere for å komme til kurven, er det vanligvis en god ide å spille ballen til en lagkamerat med en bedre sjanse til å kaste.        
 10.  
 11.                  6      Unngå driblingsfeil. Det er visse grunnleggende som definerer dribling i basketball. Du burde vite disse! Hvis du bryter med driblende regler, risikerer du en straff, senker angrepsmomentet til laget ditt og forlater banen til motstanderen. Du bør ikke begå noen av følgende feil:  
    
  • Trinnfeil: Flytt ballen uten dribling. En trinnfeil inkluderer:  
     
   • Ta et ekstra steg, hopp, hopp eller shuffle
   •  
   • Lei ballen mens du går eller kjører
   •  
   • Flytt eller bytt beinet i still posisjon
   •  
    
  •  
  •   Double Dribble : Denne straffen gjelder for to forskjellige feil:  
     
   • Dribble med begge hender samtidig
   •  
   • Dribble, stopp driblingen din (ta tak i eller hold ballen), og drib igjen
   •  
    
  •  
  •   Guide : Ta ballen med en hånd og fortsett å drible (uten å stoppe driblen). Mens du passerer, berører hånden bunnen av ballen og reverserer deretter ballen mens du dribler.
  •  
         
 12.  
             

    3      Avanserte teknikker  ,

    
   
 1.                  1      Øv SPD-stillingen. SPD posisjonen er en svært fleksibel holdning som ofte tas av angripere etter at de har mottatt ballen fra en spiller i et pass, men før de gjør det start dribling. Fra SPD-posisjonen kan spilleren passe, kaste eller drible. Denne holdningen gjør at spilleren kan beskytte ballen med hendene og kroppen mens de bestemmer seg for et alternativ.  
    
  • SPD-posisjonen holder ballen nær kroppen. Den dominerende hånden holder ham opp, den ikke-dominerende en nedenfor. Spilleren tar en flat stilling og trekker albuene tilbake, bøyd i 90 ° vinkel. Spilleren bøyer seg litt fremover over ballen. I denne posisjonen er det svært vanskelig for forsvareren å stjele ballen.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Øv på "crossover" -teknikken. En "crossover" er en driblingsteknikk som brukes til å lure en forsvarer. Spilleren dribler ballen foran kroppen og veksler mellom hendene i en "V" -form. Som spilleren "selger" sine trekk, kan spilleren få forsvareren til å nærme seg ballen så snart den er i en hånd. Deretter kaster han ballen raskt i den andre hånden og kan drible så fort rundt forsvareren eller passere ballen, mens motstanderen først må omorienteres.  
    
  • En relatert nyttig driblingsteknikk er "In & Out Dribble." På den måten liker spilleren å krysse, men holder ballen i samme hånd.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Øv dribling bak ryggen din. Hvis du er dekket av en defensiv spiller, kan du bare ikke rive av, du bør gjøre noen dribbende triks. Et klassisk trekk for å "bedra" en forsvarer er å drible bak ryggen din. Det krever mye øvelse, men det er verdt det - hvis driblingen går bra, vil forsvareren ikke vite hvor hodet er.        
 6.  
 7.                  4      Øv dribling mellom beina dine. Et annet klassisk trekk dribler mellom beina dine. Du har sikkert sett det med spillere som Dirk Nowitzki og med god grunn. En rask, godt utført dribling mellom beina kan forvirre selv de tøffeste forsvarerne.        
 8.  
             

Tips .

      

                 
Sport populær:
Kjør lenger.

Lær Booty Clapping.

Den perfekte golf tee.

Line Dance.

Lag et dykk.

Hopping med skateboard.

Tren kroppen din.

Lag Jump Squats.

Tren i henhold til Pilates metoden.

Bygg en løpende rutine.

Velg en tennisracket.

Øv deg yoga daglig.

Vri på en cricketball.

Gjør sitteoppslag med en medisinsk ball.

Dans langsomt.

Oppnå et feltmål.

Bli en olympisk.

Shot put.

Gjør yoga for nybegynnere.

Bli mager.

Lag et håndsett.